Cukatos
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Cukatos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Cukatos“.
Receptas. Velykė
INGREDIENTAI: 20 gramų abrikosų (džiovinti) 300 gramų cukraus 40 gramų figų 50 gramų migdolų 8 vienetai kiaušinių (tryniai) 1 kilogramas varškės 150 gramų sviesto 30 gramų razinų 50 gramų riešutų 2 arbatiniai šaukšteliai vanilino 2 valgomieji šaukštai cukatų Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Kalėdinis "Saliamis"
INGREDIENTAI: 50 gramų graikinių riešutų 100 mililitrų pieno 200 gramų sausainių 200 gramų juodojo šokolado 50 gramų sviesto šiek tiek cukatų PARUOŠIMO BŪDAS: Ant silpnos ugnies, ištirpiname, piene šokoladą su sviestu. Kaitiname iki užvirimo, jokiu būdu neužviriname. Sausainius sutriname, sumaišome su cukatais ir smulkintais riešutais. Supilame šokoladą ir gerai išmaišome. Susukame į maistinę plėvelę suformuojant dešrą. Dedame į šaldytuvą atvėsti.
Receptas. Vaflinis tortas su melionu
INGREDIENTAI: šiek tiek melionų šiek tiek grietinėlės (plakta) 200 gramų sviesto 200 gramų kondensuoto pieno (su cukrumi) šiek tiek cukatų 1 vienetas vaflių (pakuotė) PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą sumaišyti su sutirštintu kondensuotu pienu ir gerai išplakti. Į gautą masę suberti cukatas. Paimti vieną paplotį vaflio ir tepti cukatų kremu, vėl dėti vaflį ir tepti kremu ir t. t. Paskutinį vaflį papuošti plakta grietinėle, meliono gabaliukais, cukatomis.
Receptas. Pascha
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės abrikosų (džiovinti, smulkinti) 1 vienetas citrinų (žievelė, tarkuota) 200 gramų cukraus 0.5 stiklinės greipfruktų (smulkinti, džiovinti) 0.5 stiklinės migdolų (kapoti) 5 vienetai kiaušinių (tryniai) 500 gramų varškės 200 gramų sviesto 100 gramų grietinės 0.5 stiklinės razinų šiek tiek cukatų (papuošimui) 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą palaikyt šiltai, kad suminkštėtų.
Receptas. Keksas su keptais obuoliais ir cukatomis
INGREDIENTAI: 70 gramų cukraus pudros 1 arbatinis šaukštelis kakavos 5 vienetai obuolių šiek tiek vanilės 150 gramų kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai majonezo 70 gramų sviesto 50 gramų cukatų 1 vienetas žaliųjų citrinų PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolius iškepti orkaitėje, nulupti, išimti sėklas ir sutrinti į košelę. Minkštą sviestą išsukti su cukraus pudra, sudėti majonezą, obuolių piurė, laimo sultis bei sutarkuotą žievelę, cukatas ir vanilę.
Receptas. Angliškas tortas
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio citrinų (žievelė) 125 gramai cukraus 160 gramų krakmolo 60 gramų migdolų 2 valgomieji šaukštai vyniuogių (smulkios) 75 gramai vyšnių (mirkytos cukruje) 3 vienetai kiaušinių 25 gramai kvietinių miltų 0.5 arbatinio šaukštelio sodos šiek tiek druskos 125 gramai sviesto 2 valgomieji šaukštai romo 2 valgomieji šaukštai cukatų (smulkintos) šiek tiek vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Svie...
Receptas. Meduolis su razinomis
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų (žievelė) 325 gramai cukraus 800 gramų margarino 200 gramų migdolų 1/4 arbatinio šaukštelio muskato 100 gramų taukų (riebalų) 2 kilogramai kvietinių miltų 0.5 litro pieno 20 gramų druskos 100 gramų aliejaus 850 gramų razinų 150 gramų mielių 100 gramų cukatų PARUOŠIMO BŪDAS: Aptepui papildomai reikės: 400 g sviesto, 125 g cukraus, 125 g cukraus pudros, pakelis vanilinio cukraus.
Receptas. Troškinta jautiena su obuoliais
INGREDIENTAI: šiek tiek citrinų (žievelė) šiek tiek kardamono 10 vienetų obuolių 800 gramų jautienos (virta) 2 valgomieji šaukštai cukatų PARUOŠIMO BŪDAS: Padažui dar reikės: 5 šaukštai sviesto, 5 šaukštai miltų, truputį druskos. Obuoliai nulupami, supjaustomi į 4 dalis, užpilami vandeniu su cukrumi ir pavirinami, žiūrint, kad neištižtų. Padažui miltai pakepinami svieste, atskiedžiami obuolių nuoviru ir pavirinami.
Receptas. Snieguolės desertas
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų šiek tiek imbierų (šaknis) 200 gramų sezamo sėklų (sėklos) 200 gramų cukatų (moliūgų) 1 vienetas baltojo šokolado (pakuotė) PARUOŠIMO BŪDAS: Rudenį prisiruošiu moliūgo cukatų. Tuomet, kada tik panorėjusi, galiu pasigaminti saldžių saldainiukų. Cukatoms gaminti reikės: 1 kg smulkiais kubeliais supjaustyto moliūgo 400 g cukraus 1 pakelio vanilinio cukraus šaukšto citrinos sulčių.
Receptas. Patisonų sklindžiai
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės taukų (riebalų) (tirpinti) 2 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 600 gramų patisonų 75 gramai cukatų PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupti patisonai supjaustomi, išverdami ir ištrinami pro sietelį. Sudedamas sviestas, cukrus, kiaušinių tryniai, miltai, soda, išplakti baltymai su druska. Viskas sumaišoma ir kepami sklindžiai.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Pikantiški pyragaičiai
INGREDIENTAI: šiek tiek imbierų (maltas) šiek tiek kardamono (maltas) 3 valgomieji šaukštai medaus 3 valgomieji šaukštai migdolų (smulkinti) 1 stiklinė kvietinių miltų 50 gramų sviesto 3 valgomieji šaukštai kokosų (drožlės) 20 gramų cukatų (apelsininės) PARUOŠIMO BŪDAS: Atidėti šaukštą medaus, likusį ištirpinti su sviestu. Cukatas supjaustyti smulkiais kubeliais.
Receptas. Meduoliai
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cinamono 150 gramų cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių (malti ar imbieras) 150 gramų margarino 3/4 stiklinės medaus 1/4 arbatinio šaukštelio muskato (maltas) 2 vienetai kiaušinių 500 gramų kvietinių miltų 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 2 valgomieji šaukštai cukatų (smulkiai pjaustytos) PARUOŠIMO BŪDAS: Glaistui dar reiks: 1 baltymas; 50g cukraus pudros; 1 valgomasis šaukštas vermuto, r...