Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) nustatė, kad informaciją apie galimą produktų taršą įmonė gavo praėjusios savaitės pradžioje, tačiau savikontrolės priemonių ėmėsi ir atsakingai institucijai privalomą informaciją pateikė tik po kelių dienų, kai įtariamos žaliavos tinkamumo terminai jau buvo pasibaigę.
Patikrinimo metu taip pat konstatuota, kad įmonėje taikoma produktų atsekamumo sistema neužtikrina galimybės susieti konkrečias žaliavos partijas su produkcijos partijomis. Todėl įmonė buvo priversta nutraukti prekybą visa atvėsinta mėsa ir iš jos pagaminta produkcija.
Kas daroma, kad užteršta mėsa neatsidurtų parduotuvėse ir ant pirkėjų stalų ir kodėl ji ten vis dėlto atsiduria?
Diskusijoje apie tai – bendrovės „Maxima LT“ komercijos vadovė Vilma Drulienė ir VMVT Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėja Audronė Mikalauskienė.