Žolininkė sako, kad nuo balandžio vidurio gamtoje yra ypač daug šviežių, jaunų žolelių, kurias galima įmaišyti į sviestą: garšvos lapeliai, šliaužiančiosios tramažolės lapeliai, kraujažolės lapeliai, kiaulpienės lapeliai, žliugė, čiobrelio, raudonėlio lapeliai. Galima, žinoma, įmaišyti ir jaunų dilgėlių ūgliukų, saulučių žiedelių ir lapelių. Kas turite daržą prie namų – auga jau ir gelsvė, česnako lapeliai.
Receptas: 250 g minkšto sviesto, 20 g žolelių, druskos.
Žoleles nuplauti, susmulkinti su kapokle, susukti su sviestu kartu su druska ir palikti bent valandai šaldytuve. Kas nori kiek stipresnio skonio, galima įmaišyti ir išspaustą česnaką, įberti džiovintų maltų papajos sėklų, kurkumos, o gal dar turite ir užsilikusių dilgėlių sėklų.