Patiekalui reikės:
- 1 vnt. vaivorykštinio upėtakio
- džiovintų bazilikų
- 1 saujos šviežios kalendros
- šviežių petražolių
- šviežių čiobrelių
- 2–3 skiltelių česnako
- 1 vnt. cukinijos
- 2 vnt. raudonųjų paprikų
- 2 vnt. raudonųjų svogūnų
- 1 vnt. mango
- 1 vnt. citrinos
- alyvuogių aliejaus
- druskos
- pipirų
- medinių iešmelių
Gaminimo eiga
Smulkiai sukapojame kalendras, petražoles, bazilikus ir čiobrelius. Suberiame į dubenėlį, beriame druskos, pipirų, pilame aliejaus. Įspaudžiame česnako ir gerai išmaišome.
Pašaliname upėtakio žiaunas ir padarome įpjovas. Žolelių mišiniu įdarome žuvį bei įpjovas, dedame kelis griežinėlius citrinos. Kad žuvis tilptų grilyje, sukabiname mediniais iešmeliais. Kepame 15-20 minučių.
Supjaustome cukinijas, paprikas ir raudonąjį svogūną, veriame ant medinių iešmelių. Pagardiname druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Kepame 5 minutes grilyje vis pavartydami.
Gaminame salotas: supjaustome mangą, raudonąją papriką, svogūną. Pilame šlakelį aliejaus, citrinos sulčių ir gerai išmaišome. Patiekiame su keptu upėtakiu ir daržovių iešmeliais.
Daugiau patarimų išgirskite vaizdo įraše straipsnio pradžioje.
Laidą „LIDL grilio talentai“ žiūrėkite kiekvieną penktadienį 17:55 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 laidą „LIDL grilio talentai“.