„Turbūt daugelis girdėję apie saulės vitaminą, dažnai prilyginamą hormonui (pagal savo biologines funkcijas) –vitaminą D3.
Taigi, kuo ši medžiaga išsiskiria ir kokia jos nauda sveikatai?
Vitaminas D gali būti kelių formų D2, D3, kalcitriolis ir kalcidiolis. Kaip papildus žmonės vartoja D2 arba D3 vitaminus. Tačiau verta paminėti, kad vitamino D2 gamyboje yra daugiau sintetinių procesų, D3 yra natūralesnis, rinkitės jį!“, – rašoma „Maistas yra vaistas“ „Facebook“ puslapyje.
Vitamino D3 nauda
Pirma, D3 vitaminas yra saulės vitaminas – naudingi biologiniai procesai, kurie vyksta vasarą UV šviesai, pasiekiant jūsų odą, (dėka vitamino D3 sintezės ir tt..) gali taip pat būti stimuliuojami vitamino D3 pasipildymu mitybos/papildo forma.
Jis stiprina imuninę sistemą, skatina NŽ (natūraliųjų žudikių) ląstelių išsiskyrimą, kurios, pavyzdžiui, naikina infekcijas ir vėžines ląsteles, gerina kalcio apytaką kūne, specifiškai jo pasisavinimą žarnyne (į kraujotaką), mažina uždegimo procesus.
Taip pat jis naudingas hormonų – lytinei sistemai, skatina vaisingumą: vyrams didina testosterono lygį ir spermos kokybę, o moterims padeda išlaikyti subalansuotą estrogeno ir progesterono lygį, gerina kognityvinius procesus (susikaupimą) bei gerina nuotaiką, netgi mažina depresijos riziką žiemos metu.
Geriausi D3 vitamino maisto šaltiniai
Menkių kepenų aliejus, upėtakis, lašiša, skumbrė, grybai (gavę UV šviesos augimo metu) ir kt.
Deja, daugeliui žmonių sunku gauti užtektinai vitamino D3 vien tik iš maisto.
Geriausia strategija yra pasidaryti vitamino D3 tyrimus ir sužinoti ar jo organzime yra užtektinai. Bendra klientų tendencija – žmonėms jo masiškai trūksta, rašoma „Maistas yra vaistas“ „Facebook“ puslapyje.