upėtakis
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „upėtakis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „upėtakis“.
Išskirtinis patiekalas vakarienei: patiks visiems
Jei dar nesugalvojote, ką paruošti vakarienei, nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ siūlo išskirtinio patiekalo receptą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius išradingai suderino populiarios žuvies bei šoninės skonius.
Vienuolikmečio gebėjimai stebina kiekvieną: parodė, kaip itin skaniai pasigaminti upėtakį
TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ sužibėjo 11-metis Vytis. Jis gamina jau daugiau nei pusę savo gyvenimo ir savo patiekalais stebina šeimos narius. „Kai grįžtu iš mokyklos, paruošiu įžanginį patiekalą, sriubą, pagrindinį patiekalą ir desertą. O kartais visus šiuos patiekalus padarau net iš dviejų pasirinkimų“, – laidoje pasakojo Vytis. Laidoje jis parodė, kaip pasigaminti vaivorykštinį upėtakį su gaiviomis mango salotomis ir daržovių iešmeliais.
Upėtakis pagal Gian Lucą: nuo šiol gaminsite tik šitaip
Prieš kelis metus išbandęs poledinę žvejybą, šį sekmadienį Gian Luca Demarco nusprendė šiam lietuvių pamėgtam hobiui suteikti antrą šansą. O kokios gudrybės čia taikomos ir kaip pasigaminti upėtakį su ypatingu polentos garnyru, galite išvysti TV3 laidoje „La maistas“.
Receptu, kuris nustebins ne vieną upėtakio gerbėją, Gian Luca dalijasi nedelsdamas.
Upėtakis pagal Gian Lucą slepia viena gudrybę: taip paruošę patiekalą niekuomet neprašausite
Prieš kelis metus išbandęs poledinę žvejybą, šį sekmadienį Gian Luca Demarco nuspręs šiam lietuvių pamėgtam hobiui suteikti antrą šansą. O kokios gudrybės čia taikomos ir kaip pasigaminti upėtakį su ypatingu polentos garnyru, žiūrovai išvys jau šį sekmadienį, TV3 laidoje „La maistas“.
Kaip ir pirmąjį kartą, taip ir šį sekmadienį Gian Lucai kompaniją palaikys bičiulis Mindaugas, kuris ne tik išmano viską apie grilius, bet ir apie žvejybą. Vertingais patarimais jis pasidalins ir su žiūrovais.
Trūksta vitamino D? Rinkitės šiuos produktus
Atšalus orams ir padidėjus peršalimo ligų rizikai, svarbu atidžiau pasirūpinti savo sveikata. Negavus pakankamai saulės, vitamino D3 trūkumas gali sukelti tam tikrų sveikatos problemų.
„Turbūt daugelis girdėję apie saulės vitaminą, dažnai prilyginamą hormonui (pagal savo biologines funkcijas) –vitaminą D3.
Taigi, kuo ši medžiaga išsiskiria ir kokia jos nauda sveikatai?
Vitaminas D gali būti kelių formų D2, D3, kalcitriolis ir kalcidiolis.
Žuvis, su kuria sunku susidraugauti: pirštus apsilaižyti priverčiantis upėtakio receptas
Ant grilio galima kepti viską, ką ir keptuvėje ar orkaitėje. Šį teiginį patvirtino TV3 laidos „Lidl grilio talentai“ dalyvė Giedrė, kuri iškepė skanų upėtakį.
Moters teigimu, daugelis nežino, ką galima pasigaminti su šia žuvimi, tačiau jos receptas nustebino ir Vytarą Radzevičių.
REIKĖS:
1. upėtakio;
2. 2 skiltelių česnako;
3. petražolių;
4. čiobrelių;
5. mėtos;
6. 1 citrinos;
7. druskos;
8. pipirų;
9. 20 g sviesto.
SALOTOMS REIKĖS:
1. salotų lapų mišinio'
2. agurko.
Receptas. Ant grotelių kepti upėtakiai
INGREDIENTAI: 4 česnakų 2 vienetai upėtakių šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (žuviai) šiek tiek raudonųjų pipirų (malti) šiek tiek rozmarino Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalytus upėtakius gerai nuplaukite ir šonuose 3 kartus įstrižai įpjaukite.
Receptas. Orkaitėje keptas vaivorykštinis upėtakis
INGREDIENTAI: 3 česnakų 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis rozmarino 2 valgomieji šaukštai garstyčių 1 vienetas svogūnų 900 gramų upėtakių (vaivorykštinis) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimo indui patepti) 1 arbatinis šaukštelis raudonėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvį supjaustyti lygiais gabaleliais.
Receptas. Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų 1 vienetas petražolių (šakelė) 1 vienetas salierų 2 vienetai svogūnų 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 kilogramas upėtakių 30 gramų baravykų (džiovinti) šiek tiek druskos 2.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas) 3 valgomieji šaukštai grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Pro pakaklę upėtakiai išvalomi, įtrinami druska, prikemšami įdaro ir užsiuvami.
Receptas. Upėtakis su mėlynių padažu
INGREDIENTAI: 2 česnakų 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (džiovinti) šiek tiek juodųjų pipirų 100 gramų mėlinių (uogienė) šiek tiek petražolių (papuošimui) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių 1/4 vieneto svogūnų (smulkintas) 4 vienetai upėtakių (gabaliukai be odos) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto (lydytas) PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodelį sukrečiam mėlynių uogienę, smulkintus svogūnus ir česnakus, garstyčias, čiobrelius ir maišant už...
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Keptas upėtakis
INGREDIENTAI: 4 gabalai upėtakių 2 valgomieji šaukštai citrinų 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo 4 aliejaus 1 skiltelė česnakų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišyti marinato ingredientus: citrinos sultis, sojos padažą, česnaką, ir įtrinti upėtakį. Palaikyti pusvalandį ir kepti arba griliuje, arba ant gerai įkaitintos keptuvės, įpylus šiek tiek aliejaus. Baigiant kepti galima palaistyti marinatu.
Receptas. Apelsinų skonio upėtakis Kūčioms
INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai upėtakių (gabaliukai be odos) 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 4 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių (šviežios) 1 valgomasis šaukštas sojos padažo šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Marinatui sumaišome sojos padažą, apelsinų sultis bei smulkintą česnaką ir pavirti. Kai šiek tiek atvėsta, supilame aliejų ir paliekame upėtakį marinate apie 15 minučių.
Receptas. Armėniškai keptas upėtakis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas peletrūno (smulkintas) 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos) 4 vienetai kiaušinių 1 vienetas kiaušinių (keptas) 600 gramų upėtakių šiek tiek druskos 60 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Upėtakiai nuvalomi, nuplaunami, išdarinėjami ir suplojami. Nukerpami nugaros pelekai.
Receptas. Šutintas upėtakis
INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų 1 vienetas petražolių 1 stiklinė raudonųjų serbentų (sultys) 1 vienetas salierų 3 vienetai svogūnų 1 kilogramas upėtakių 1 stiklinė džiūvesėlių 1.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas) PARUOŠIMO BŪDAS: Prieskoninės daržovės su sultimis paverdamos 5—10 min. Sudedamas supjaustytas upėtakis ir uždengtame inde ant mažos ugnies šutinamas. Tiekiamas pašildytame pusdubenyje, apipiltas sviestu.
Receptas. Keptas upėtakis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai kiaušinių 500 gramų upėtakių šiek tiek džiūvesėlių šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Upėtakį išvalyti ir nuluptu odelę. Pamarinuoti su pipirais, druska ir citrinos sultimis. Kiek visko reikia? Dėkite pagal save kaip kam patinka ir palaikykite apie valandą. Kiaušinius išplakti, įpilti džiūvėsėlių tiek, kad nebūtų per skysta tešla, tada imam žuvį pamirkome tešloje ir kepame keptuvėje kol paruduoja. Skanaus.
Receptas. Paštetas iš upėtakio
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 300 gramų upėtakių šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 250 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitinti iki 120 laipsnių, sudėti į kepimo indelį 50 g sviesto ir pašauti į orkaitę 15 min. Upėtakį pasūdyti, apibarstyti juodaisiais pipirais ir iškepti alyvuogių aliejuje ant silpnos ugnies. Keptuvę reikia uždengti su dangčiu. Iškeptą upėtakį atšaldyti ir susmulkinti blenderyje arba sumalti su mėsmale.
Receptas. Farširuotas upėtakis
INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių 1 vienetas upėtakių 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (žuvims) PARUOŠIMO BŪDAS: Gražiai atskirti oda nuo kaulų ir mėsos, palikti tik galva su oda. Žuvies mėsą atskirti nuo kaulų ir sumalti, apkepam morkas ir svogūnu ir kartu su skiltele česnako. Taip pat sumalame ir sumaišome su žuvies faršu.
Receptas. Apelsininis upėtakis
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 0.5 arbatinio šaukštelio kalendrų 2 valgomieji šaukštai garstyčių 20 gramų sezamo sėklų 500 gramų upėtakių 2 valgomieji šaukštai sojos padažo 2 valgomieji šaukštai džemo (apelsinų) PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošti marinatą: išspausti apelsino sultis, supilti į jas sojos padažą, garstyčias, apelsinų džemą ir maltos kalendros. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Receptas. Gardus lašišinis upėtakis
INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaušinių 1 vienetas upėtakių (lašišinis) 2 valgomieji šaukštai majonezo šiek tiek druskos (jūros) šiek tiek aliejaus (kepimui) šiek tiek prieskonių (žuvims) šiek tiek čili pipirų (milteliai) šiek tiek citrinpipirių PARUOŠIMO BŪDAS: Upėtakį supjaustyti mažais gabalėliais, išimti didžiuosius kaulus. Pagardinti citrininiais pipirais ir jūros druska ir palikti pastobėti per naktį.
Receptas. Vaivorykštinis upėtakis su daržovėmis
INGREDIENTAI: 2 vienetai morkų 3 vienetai svogūnų 500 gramų upėtakių (vaivorykštinis) šiek tiek prieskonių (žuvies) šiek tiek citrinpipirių PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvį supjaustome gabalėliais, pabarstome citrinpipiriais ir žuvies prieskoniais. Paliekame pastovėti. Tuo tarpu aplupame svogūnus ir nuskutame morkas. Morkas sutarkuojame burokine tarka, o svogūnus supjaustome kubeliais. Žuvį trumpai apkepame keptuvėje.
Receptas. Kepti upėtakiai
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 4 vienetai juodųjų pipirų šiek tiek mairūnų 100 gramų margarino 1 vienetas kiaušinių 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 kilogramas upėtakių šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalyti upėtakiai įtrinami druska su maltais prieskoniais, pavoliojami išplaktame kiaušinyje, Vėliau miltuose ir kepami keptuvėje ant silpnos ugnies. Tiekiami pašildytame pusdubenyje, papuošti citrinos griežinėliais.
Receptas. Upėtakis vyno padaže
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių (papuošimui) 1 vienetas kiaušinių (trynys) 4 vienetai upėtakių (pailgi gabaliukai be odos) 100 mililitrų baltojo vyno (sausas) 100 gramų konservuotų žirnelių šiek tiek druskos 50 gramų sviesto 100 mililitrų grietinės 1 stiklinė sultinio (žuvies) 1 vienetas cukinijos (maža) PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupame morką, cukiniją ir supjaustome šiaudeliais...
Receptas. Kepsninėje keptas upėtakis
INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai citrinų sultys 1 vienetas upėtakių 2 žiupsneliai druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalytą upėtakį pašlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti pipirais ir druska pagal skonį. Palikti apie 10 min. marinuotis. Kepti apie 5 min. elektrinėje kepsninėje. Patiekti su orkaitėje keptomis bulvėmis ir šviežių daržovių salotomis.
Receptas. Virtas upėtakis
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 1 stiklinė krienų (tarkuoti) 1 vienetas morkų 1 vienetas petražolių 1 vienetas porų 1 kilogramas upėtakių šiek tiek druskos 1.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas) 1 vienetas gelsvių PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalytas upėtakis trumpam panardinamas į citrinos sultimis parūgštintą šiltą vandenį, greit pasūdomas ir 5—10 min. verdamas ant mažos ugnies prieskoninių daržovių sultinyje.
Apelsinų skonio upėtakis
Ši žuvytė labai sultinga ir švelnaus skonio. Galima kepti mažesniais gabaliukais ir sudėjus į lėkštę patiekti Kūčių stalui.
Jums reikės: 1 šaukštas aliejaus 4 šaukštai apelsinų sulčių 1 skiltelė česnako 1 šaukštas sojos padažo 4 gabalėliai upėtakio be odos
Gaminimas:
Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek atvėsta, supilame aliejų ir paliekame upėtakį marinate apie 15 minučių.
Upėtakis apelsinų padaže
Labai sultinga ir švelnaus skonio žuvis. Galima kepti mažesniais gabaliukais ir sudėjus į lėkštę patiekti.
Jums reikės: 1 šaukšto aliejaus 4 šaukštų apelsinų sulčių 1 skiltelė česnako 1 šaukštas sojos padažo 4 gabalėliai Upėtakio be odos (keturiems asmenims)
Paruošimas:
Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek atvėsta, supilame aliejų ir paliekame upėtakį marinate apie 15 minučių.