Kaip socialiniuose tinkluose skelbia Kauno miesto poliklinika, širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksnius galima kontroliuoti imantis paprastų veiksmų.
Širdžiai naudingi produktai
Vis tik, svarbu ne tik mūsų įpročiai, bet ir mityba – patariama, kokius produktus valgyti, mat šie yra tikra aukso gysla organizmui.
„Širdies ir kraujagyslių sveikata priklauso nuo mūsų gyvenimo būdo!
Galime kontroliuoti rizikos veiksnius ir imtis paprastų žingsnių, kurie padės išlaikyti sveiką širdį ir kraujagysles:
- Atsisakyti rūkymo
- Pagerinti kraujo spaudimo rodiklius
- Išlaikyti sveiką kūno masę
- Reguliariai palaikyti fizinį aktyvumą
- Kontroliuoti stresą
- Riboti maisto kiekį lėkštėje
Bet ne tik įpročiai svarbūs – ir mityba!
Įtraukite šiuos maisto pasirinkimus į kasdienį racioną ir rūpinkitės savo širdimi:
- Bent 2 kartus per dieną valgykite daržoves, vaisius, pilno grūdo produktus.
- Saujelė riešutų – kasdien!
- 3 kartus per savaitę įtraukite ankštines daržoves (lęšiai, avinžirniai, pupelės, šparagai).
- 2 kartus per savaitę valgykite žuvį.
- Baltą mėsą, fermentuotus pieno produktus rinkitės dažniau.
- Raudoną mėsą – tik 2 kartus per savaitę.
- Perdirbtus ir apdorotus maisto produktus vartokite retais atvejais.
- Alyvuogių ar linų sėmenų aliejų naudokite kasdien.
Išsirinkite sveikus pasirinkimus, kurie padės jūsų širdžiai ir kraujagyslėms!“ – rašoma Kauno miesto poliklinikos įraše.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!