Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pataria, kaip išsirinkti skaniausią arbūzą.
Kaip išsirinkti saldų arbūzą?
Pirmiausiais arbūzas turi būti švarus, nežemėtas, neturi būti pernelyg drėgnas. Jei norite pirkti pjaustytus arbūzus, reikėtų atkreipti dėmesį, kad minkštimas būtų nepažeistas puvinio ar kenkėjų. Gerai prinokusius vaisius galima atpažinti pagal juostas: jei jos plačios, vadinasi, vaisius nėra prinokęs, jei juostos mažesnės – toks arbūzas bus sultingesnis ir saldesnis.
Taip pat atkreipkite dėmesį į etiketę, ar joje pateikiama informacija apie arbūzo kilmės šalį, pakuotoją (siuntėją). Pardavėjai privalo užtikrinti, kad pjaustant ir fasuojant arbūzus, jie būtų apsaugoti nuo galimos taršos. Jei prekiaujama pjaustyta produkcija, turi būti nurodomas ir tinkamumo vartoti terminas.