Beigeliams reikės:
- 500 g miltų
- 300 ml šilto vandens
- 2 a. š. rudojo cukraus
- 7 g sausų mielių
- a. š. druskos
Gaminimo eiga:
Į vandenį supilkite cukrų bei mieles ir šiek tiek palikite pastovėti. Miltus išmaišykite su druska ir po truputį pilkite vandenį nuolat maišydami. Užminkykite tešlą, kai visi miltai išsimaišys ir tešla taps tąsi, įdėkite ją į dubenį, uždenkite drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje maždaug valandai, kad tešla pakiltų.
Pakilusią tešlą padalinkite į vienodo dydžio gabalėlius, uždenkite juos ir palikite dar penkiolikai minučių.
Iš kiekvieno gabalėlio tešlos suformuokite rutuliukus, miltuotu pirštu viduryje rutuliuko padarykite skylę ir sukite tešlą aplink pirštą, kol skylė padidės. Tokiu būdu suformuokite visus beigelius.
Platų puodą su vandeniu užvirinkite ir įberkite šaukštelį sodos. Dėkite beigelius į verdantį vandenį, bet negrūskite – jie turi laisvai plūduriuoti vandenyje. Virkite apie minutę, tada apverskite ir dar virkite tiek pat. Išėmę beigelius juos nusausinkite, sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, patepkite kiaušinio plakiniu ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!