Bananų blyneliams reikės:
- 1 gerai prinokusio ar net pernokusio vidutinio dydžio banano
- 1 kiaušinio
- 2-3 š. miltų
- 0,5 a.š. cinamono
- 2 š. alyvuogių aliejaus
- Žiupsnio druskos
- 0,5 a.š. kepimo miltelių
- 1 š. citrinų sulčių
Vaisių salotoms reikės:
- 1 geltonojo kivio
- 1 banano
- 1 kriaušės
- Šviežių mėtų
- 0,5 st. riebaus kokosų kremo
- klevų sirupo
Gaminimo eiga:
- Bananą sutraiškome šakute ir įmaišome kiaušinį. Dedame cinamoną, aliejų, druską, kepimo miltelius nugesintus su citrinos sultimis. Įmaišome miltus. Leisti tešlai 10 min. pastovėti prieš kepimą. Blynus kepti sausoje keptuvėje.
- Vaisius susmulkiname mažais kubeliais, juos sumaišome su keliais lapeliais smulkintų mėtų.
- Nedideliame prikaistuvyje pakaitiname kokosų kremą, pagardiname jį šiek tiek klevų sirupu.
- Blynelius lėkštėje patiekiame su šiuo padažu ir vaisių salotomis. Apšlakstome klevų sirupu.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!