Nesvarbu, ar jums labiau patinka minkšti, ar kietai virti, mes sudarėme lengvai sekamų instrukcijų sąrašą, kaip kiekvieną kartą tobulai išvirti kiaušinius. Kad ir kaip jums patinka virti kiaušiniai, mūsų receptas tinka bet kokiam patiekalui.
Ingredientai: 2 dideli kiaušiniai; vanduo virimui; žiupsnelis druskos; svieste apkepti skrebučiai, supjaustyti juostelėmis.
Metodas
1. Į nedidelį puodą įdėkite didelį kiaušinį. Užpilkite šaltu vandeniu, įberkite žiupsnelį druskos ir padėkite puodą ant stiprios ugnies.
2. Kai vanduo beveik verda, švelniai pamaišykite vandenį ir nustatykite virtuvės laikmatį atitinkamam laiko tarpui.
Kiek laiko virti kiaušinį:
3 minutes, kad trynys būtų labai minkštas, o baltymas sustingęs;
4 minutes šiek tiek tvirtesniam tryniui ir baltymui;
5 minutes vidutiniškai išvirusiam tvirtesniam tryniui ir baltymui;
6 minutes kietai virtam baltymui su švelniai minkštu tryniu;
8 minutes kietai išvirtam kiaušiniui.
3. Šiek tiek sumažinkite ugnį, kad vanduo burbuliuotų, bet stipriai nevirtų ir dar kartą pamaišykite vandenį.
4. Pasibaigus virimo laikui, kiaurasamčiu išimkite kiaušinį iš puodo, įdėkite į kiaušinio stovelį ir nedelsdami patiekite su karštu skrebučiu, apteptu sviestu.
Virėjų patarimai
Kad kiaušinis nesuskiltų, į lukštą smailiajame gale įsmeikite nedidelį smeigtuką, kad garai galėtų išeiti, rašo egginfo.co.uk.