kiaušiniai
Kiaušiniai
Tai vienas iš labiausiai paplitusių ir universaliausių maisto produktų visame pasaulyje, dažniausiai gaunami iš vištų, tačiau valgomi ir kitų paukščių, pavyzdžiui, ančių, žąsų, ir putpelių, kiaušiniai. Jie yra vertinami dėl savo mitybos vertės, turtingi baltymų, vitaminų, mineralų ir riebalų rūgščių. Jie taip pat turi simbolinę reikšmę kai kuriuose kultūriniuose ir religiniuose papročiuose, pavyzdžiui, per Velykas, kai kiaušiniai dažomi ir naudojami kaip atgimimo simbolis.
Atskleidė, kas sveikiau: virtas ar keptas kiaušinis?
Kiaušinius daugelis renkasi pusryčiams. Tai yra puikus baltymų ir kitų maistinių medžiagų šaltinis, tačiau yra daugybė skirtingų kiaušinių ruošimo būdų, dažniausi – virimas ir kepimas. Vis dėlto ne vienam kyla klausimas, kas sveikiau – virtas ar keptas kiaušinis?
Kiaušiniai yra itin maistingi, juose yra beveik visų organizmui reikalingų maistinių medžiagų. Be to, kiaušiniai yra vienas iš nedaugelio maisto produktų, priskiriamų visaverčiams baltymams.
4 ingredientai ir džiaugsitės neįtikėtinai skaniais pusryčiais: pasigaminti labai paprasta
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti angliškus pusryčius. Šis receptas yra greitas, nereikalauja įmantrių ingredientų ir yra tikrai skanus. Laidos vedėja taip pat parodė kaip visai nesudėtingai išvirti kiaušinį be lukštų, kuris itin patiks žmonėms, kurie mėgsta skystesnį kiaušinio trynį.
Profesorius Stukas atskleidė, kiek kiaušinių galima suvalgyti per dieną ir kaip sveikiausia jį paruošti
Ne vienus metus anksčiau dėl cholesterolio grėsmės kaltintas kiaušinis jau kurį laiką yra „reabilituotas“ ir rekomenduojamas kaip itin sveikas pusryčių ar dienos maistas. Vis tiek jų suvalgyti per dieną optimalu ir kokiu būdu jį geriausia paruošti?
Šiuos klausimus aptaręs Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Sveikatos mokslų instituto direktorius profesorius Rimantas Stukas pabrėžė, kad šiandien kiaušinis laikomas puikiu ir visaverčiu maisto produktu.
Sunaudokite likusius kiaušinius: šis būdas sužavės visus
Tikriausiai nėra namų, kuriuose po Velykų šaldytuve nebūtų užsilikusių virtų kiaušinių.
Apie tai galima spręsti ir iš fakto, kad prieš pat Velykas kiaušinių lentynos buvo tiesiog iššluotos, sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. O ar žinote, kiek laiko ir kokiomis sąlygomis galima juos laikyti, kad jie mums nepakenktų?
Delsti nėra gera mintis, todėl verta pagudrauti virtuvėje – pasitelkus kelis visiškai nebrangius ingredientus, sukursite netikėtą šedevrą, rašoma pranešime spaudai.
Šokoladiniai kiaušiniai tapo mirtinu pavojumi – mirė vaikas
Moteris padovanojo savo buvusios šeimos nariams velykinių kiaušinių. Dabar vienas vaikas mirė, o kitų dviejų šeimos narių būklė kritinė.
35 metų moteris buvo suimta dėl įtariamo nusikaltimo, kuris įvyko balandžio 16 d. Daugelio pranešimų duomenimis, buvo suimta moteris, įtariama užnuodijusi velykinius kiaušinius ir išsiuntusi juos savo buvusio vaikino naujajai šeimai, kad taip „atkeršytų“.
Įtariama, kad 35 metų Jordélia Pereira Barbosa nusipirko šokoladinių saldainių ir juos užpylė prie...
Šis omletas taps pusryčių hitu: prireiks vos 4 ingredientų
Kai norisi paįvairinti pusryčius, TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė skuba į pagalbą. Ji parodė kaip visiškai nesudėtingai pasigaminti omletą, kurį valgo ispanai. Nors tai – visai kitos kultūros patiekalas, bet jis labai panašus į tai, ką mes valgome Lietuvoje.
Omletui reikės:
400 g bulvių
Svogūno
5 kiaušinių
Alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Bulves supjaustyti plonais griežinėliais, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais.
Kovą lietuviškais kiaušiniais domėjęsi JAV atstovai intereso įsigyti produkcijos nebeparodė
Kovo pradžioje JAV ambasada Varšuvoje paprašė Lietuvos gamintojų įvertinti galimybes eksportuoti kiaušinius į Ameriką, kuri buvo susidūrusi su šios produkcijos stygiumi. Visgi, kaip teigia Lietuvos paukštininkystės asociacijos direktorius Gytis Kauzonas, po šio kreipimosi JAV intereso daugiau nebeparodė.
„Kiek žinau, iš JAV ambasados daugiau nebuvo atgalinio ryšio“, – Eltai teigė G. Kauzonas.
Štai per kiek dienų reikia suvalgyti virtus kiaušinius: po to išmeskite iš karto
Ar jūsų šaldytuve liko keli kietai virti kiaušiniai nuo paskutinių pusryčių ar salotų gaminimo, o gal jų liks ir po Velykų? Jų tikrai nereikia skubėti suvalgyti ar išmesti. Jei saugiai juos laikote, galėsite valgyti dar ne vieną dieną.
Tačiau svarbu žinoti, kiek ilgai jie išlieka tinkami vartoti ir kaip juos laikyti, kad išvengtumėte nemalonių pasekmių, rašoma southernliving.com.
Verdant puode nesuskils nė vienas kiaušinis: šis triukas veikia 100 proc.
Kietai virti kiaušiniai – tai ne tik skanus ir sotus užkandis, bet ir svarbi Velykų stalo puošmena, taip pat nepakeičiamas ingredientas įvairiems patiekalams – nuo salotų iki užtepėlių. Tačiau dažnas susiduria su nemalonia problema: kiaušinių lukštai verdant suskyla, baltymas išbėga, o rezultatas – sugadintas vaizdas ir tekstūra.
Laimei, šios problemos galima lengvai išvengti, laikantis kelių paprastų, bet labai veiksmingų patarimų.
Prieš verdant kiaušinius padarykite tai: lupsis greitai ir lengvai
Paprasta gudrybė, kuri pravers visiems per Velykas – štai ką reikia padaryti, kad virtus kiaušinius nuluptumėte greitai ir lengvai.
Viskas, ko jums reikia, jei norite, kad kiaušiniai lengvai luptųsi, yra puodas su vandeniu ir actas. Nuo šviežesnių ar senesnių kiaušinių lukštus pašalinsite be jokio vargo.
Dažnas susiduria su problema, kad išvirus kiaušinius juos sunku nulupti, lukštas prilimpa prie baltymo kaip klijai.
REKLAMA
REKLAMA
Jokiu būdu nepirkite tokių kiaušinių parduotuvėje ar turguje: įspėja visus
Artėjant šv. Velykoms, kiaušiniai tampa vienu svarbiausiu pirkinių – kepiniams, vaišėms ir svarbiausiam šios šventės akcentui – margučiams. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) primena, kaip išsirinkti tinkamiausius ir kokybiškiausius kiaušinius šventėms, kad velykinis margutis būtų ne tik stiprus, bet ir saugus vartoti.
Visų pirma, kiaušinius pirkite tik iš oficialių prekybos vietų ar ūkininkų.
Šie įdaryti kiaušiniai taps Velykų hitu: rašykitės receptą
Per Velykas stalai paprastai lūžta nuo įvairiausių patiekalų – nuo tradicinių įdarytų kiaušinių, salotų iki išskirtinių mėsos patiekalų. Žuvies, jūros gėrybių receptus taip pat daugelis drąsiai įtraukia į vaišes, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Jie neabejotinai paįvairina šventinius susibūrimus ir įneša daugiau lengvumo bei jūros gaivos į pavasarišką meniu. Velykos – puikus metas išbandyti naujus skonių derinius, kurie gali taip sužavėti, kad ilgam įsitvirtins šeimos meniu.
Jokiu būdu nedažykite taip kiaušinių: nesakykite, kad neįspėjo
Artėjant šv. Velykų dienai, ne vienas suskubs keliauti į parduotuves įsigyti kiaušinių dažų marginimui. Skirtingas spalvas leidžiantys išgauti dažai masina pirkėjus savo asortimento gausa, tačiau svarbu įsitikinti, ar šie naudojami dažai yra saugūs sveikatai.
Apie kiaušinių marginimui skirtus maistinius dažus sutiko papasakoti Baltijos aplinkos forumo Cheminių medžiagų ekspertas Gražvydas Jegelevičius.
Kiaušinių vartojimas Estijoje beveik dukart viršija gamybą
Estijos statistikos departamentas prieš Velykas tradiciškai pažėrė duomenų apie šalies kiaušinių rinką, kurie rodo, jog jų vartojimas Estijoje ir toliau bemaž dukart viršija gamybą.
Praėjusiais metais kiaušinių gamyba šalyje padidėjo 6 proc. iki 189,5 mln., o šis kiekis patenkino tik 53 proc. poreikio.
Kiaušinių vartojimas pernai Estijoje augo sparčiau – 9 proc. iki 356,1 mln., arba po 259 kiaušinius kiekvienam šalies gyventojui.
Kiaušinyje pastebėjote kraujo dėmes? Pasakė, ar galima jį valgyti
Kiaušiniai yra viena iš populiariausių maisto prekių pasaulyje, tačiau kartais juose galima rasti neįprastų kraujo dėmių. Tai gali sukelti susirūpinimą, ypač kai stengiamės įsitikinti, kad mūsų maistas yra saugus ir kokybiškas.
Nors kiaušinių su kraujo dėmėmis išvaizda gali atrodyti neraminančiai, tai nėra priežastis panikuoti.
Kodėl mano kiaušinyje yra kraujo dėmių?
Kraujo dėmės kiaušiniuose atsiranda dėl kraujagyslių plyšimo formuojant kiaušinėlius.
Štai kiek kiaušinių iš tikrųjų galima suvalgyti per dieną: įsidėmėkite visiems laikams
Artėjant šv. Velykoms visi jau renkasi, perka ir pamažu ima ruošti kiaušinius marginimui, nes jie – pagrindinis šventės akcentas. Turbūt dėl to neretai prie šventinio stalo kiaušinių suvalgoma daugiau nei kasdienybėje, dėl to svarbu žinoti, kokia yra optimali per dieną suvartojamų kiaušinių norma.
Šia tema naujienų portalui tv3.lt sutiko pakomentuoti „BENU“ vaistinių tinklo vaistininkė Deimantė Zalagaitytė.
Brangstant kiaušiniams amerikiečiai imasi gudrybių – margina bulves
Kai kiaušiniai tampa prabangos preke – į pagalbą ateina bulvės. Artėjant šv. Velykoms, dėl rekordiškai išaugusių kiaušinių kainų amerikiečiai imasi gudrybių ir margina bulves. Jas nuspalvina baltai, vėliau merkia į dažus ir papuošia įvairiausiais raštais.
Internete pasirodžiusiame ne viename vaizdo įraše matyti, kaip amerikiečiai jau aktyviai ruošiasi Velykoms ir vietoje kiaušinių margina bulves.
Radinys kiaušinyje pribloškė moterį: sužinojo kas tai ir jų daugiau nebevalgys
Vieno iš apsipirkimų metu moteris įsigijo naminių kiaušinių, tačiau viename iš jų aptiko šokiruojantį radinį. Po tokios patirties moteris teigė, kad kiaušinių daugiau niekada nebevalgys.
Moterį sukrėtė netikėtai išvystas gemalas, kai įmušė kiaušinį į keptuvę. Ji sakė, kad išvydusi šį vaizdą verčiau taps vegane. Apie tai ji papasakojo savo „TikTok“ paskyroje pasidalintame vaizdo įraše.
Vaizdo įrašas sulaukė neįtikėtino populiarumo – jis peržiūrėtas kone tris milijonus kartų.
Saldusis Velykų stalas šiemet brangs dar labiau: papasakojo, kas iškėlė šakočių kainą
Saldusis šv. Velykų stalas šiemet bus brangesnis nei pernai. Daugiau mokėsime ir už šakočius, ir už kitus gardėsius, nes per metus pastebimai pabrango pagrindiniai skanumynų ingredientai – aliejus išbrango net 40 procentų, įkandin didėjo ir sviesto bei kiaušinių kaina. Tiesa, ekonomistai mano, kad maisto brangimas Lietuvoje jau išsikvėpė, nes apklausos rodo mažėjantį vartotojų pasitikėjimą.
Daugiau apie tai – TV3 Žinių reportaže.
Vaida Kurpienė atskleidė, kas sveikiau – minkštai ar kietai virtas kiaušinis: kiti mano neteisingai
Virtų kiaušinių valgytojai dažnai mėgsta tam tikro minkštumo kiaušinius. Kaip teisingai juos išvirti, kad būtų norimos konsistencijos? Kaip virtas kiaušinis – sveikiausias? Taip pat, su kokiu maistu juos tinka derinti?
Artėjant Velykoms, svarbiausiais patarimais apie kiaušinių valgymą bei gaminimą dalinasi dietistė Vaida Kurpienė, rašoma pranešime spaudai.
Kada valgyti kiaušinį?
Nemažai žmonių kiaušinius renkasi pusryčiams.
Taip dažyti kiaušiniai masiškai populiarėja Lietuvoje: atrodo įspūdingai
Artėjant margučių šventei, lietuviai įninka į vieną smagiausių metų užsiėmimų – kiaušinių dažymą.
Gyventojų apklausa rodo, kad net du trečdaliai šioms Velykoms ketina pasitelkti natūralius, gamtos dovanotus dažus, sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Tam pirkėjai jau dešimtimis perka sniego baltumo, kokybiškus kiaušinius už gerą kainą.
Lietuvos paukštininkystės asociacija: apie „Iki“ parduodamus kiaušinius buvo paskleista klaidinanti informacija
Lietuvos paukštininkystės asociacija teigia, kad praėjusią savaitę viešojoje erdvėje jos išsakyti pareiškimai apie prekybos tinkle „Iki“ parduodamus netinkamai paženklintus kiaušinius buvo „klaidinantys ir tikrovės neatitinkantys“.
„2025 m. balandžio 9 d. Lietuvos paukštininkystės asociacijos vardu išplatintame pranešime spaudai buvo paskleisti klaidinantys ir tikrovės neatitinkantys duomenys apie prekybos tinklo „Iki“ prekyboje esančius A klasės baltus kiaušinius, pažymėtus ženklu KVOCHK...
Kiaušiniai lupsis greitai ir lengvai: padės 1 triukas
Virtų kiaušinių lupimas – vienas iš tų virtuvės darbų, kuris dažnam kelia galvos skausmą. Lukštai skyla, prilimpa prie baltymo, o gražiai nulupti kiaušinį atrodo beveik neįmanoma. Tačiau žinomas JAV šefas Kristoferis Kimbolas teigia radęs metodą, kuris kiekvieną kartą garantuoja sėkmę. Ir pasirodo – viskas priklauso ne nuo virimo būdo, o nuo to, kaip atvėsinate kiaušinius.
Kartą ir visiems laikams: štai kiek kiaušinių galima suvalgyti per dieną
Kiaušiniai – ne tik neatsiejamas Šv. Velykų stalo simbolis, bet ir šimtus kartų viso pasaulio apkalbėtas, peiktas ir vėl reabilituotas maisto produktas. Jei prieš gerą dešimtmetį kiaušinius linksniavome kaip kone cholesterolio šaltinį, tai šiandien jie aukštinami kaip tikras supermaistas.
Per Velykas to šiukštu nedarykite: papročių specialistė prakalbo, ką žinoti verta visiems
Nenumaldomai artėjant Velykoms, žmonės planuoja, kaip praleisti vienas didžiausių ir įsimintiniausių metų švenčių. Vieni perka dažus velykiniams margučiams dažyti, o kiti ruošiasi ir margučių ridenimo varžyboms. Visgi, kaip pastebi papročių specialistė Asta Valiukevičienė, tam tikros Velykų tradicijos tarp lietuvių pradeda nykti, tačiau atsiranda ir naujų.
Taip dažytus kiaušinius vadina žėrinčiais it iš kosmoso: išbandykite šiemet
Norėdami kiaušinius dažyti natūraliu būdų galite išbandyti dažyti kiaušinius su raudonuoju vynu. Rezultatas – kerintis, jie žėri lyg iš kosmoso. Jie tokie gražūs! Viskas labai paprasta ir nereikalauja daug pastangų, tik šiek tiek laiko.
Vynas nudažo kiaušinius gražia violetine spalva ir suteikia jiems gražų blizgumą, jie būna žėrintys ir dailios spalvos.
Geriausia dažymui rinktis kiaušinius baltu lukštu, tuomet rezultatas kaskart pavyks.
Atsakė, kokių kiaušinių kainų tikėtis per Velykas: „Kam mažinti, jeigu ir taip žmonės perka?“
Nuolatinis maisto kainų augimas verčia nerimauti vis daugiau lietuvių, o pastoviai į viršų kylanti kainų kreivė klausti – kas toliau? Artėjant Velykoms matomas kiaušinių kainų augimas. Konkurencijos taryba teigia, kad su su tokia maisto produktų kainų kilimo tendencija susiduria ne tik Lietuvos, bet ir kitų valstybių vartotojai, todėl tai nėra vien specifinė mūsų šalies problema.
Jokiu būdu nedažykite kiaušinių šiais dažais: galite pakenkti sveikatai
Dažant kiaušinius Velykų laikotarpiu ar tiesiog norint suteikti jiems spalvų, daugelis žmonių naudoja įvairius būdus ir medžiagas – nuo maistinių dažų iki kosmetikos priemonių.
Šią kiaušinių virimo gudrybę užsirašykite prieš Velykas: lupsis lengvai kaip niekada
Virtuvės entuziastai nuolat ieško būdų, kaip palengvinti kasdienius maisto ruošos darbus. Šį kartą gurmanas ir vlogeris Kenji Lopez-Alt pasidalijo patarimu, kuris padės lengviau nulupti virtus kiaušinius.
Jei ir jūs susiduriate su problema, kai lukštas prilimpa prie baltymo ir kiaušinis sueižėja į smulkias daleles, šis metodas gali tapti tikru išsigelbėjimu.
Šie įdaryti kiaušiniai puikiai tiks Velykų stalui: receptą užsirašykite jau dabar
„Šventinio Velykų stalo patiekalas – gardūs įdaryti kiaušiniai. Šis receptas tiks ir po Velykų, kai lieka kiaušinių, o valgyti įprastai jų jau nebesinori“, – sako tinklaraštininkė Rasa.
Reikės: Kiaušinių (kietai virtų) – 8 vnt.; Rūkytos šoninės plonai pjaustytų juostelių (pakepintų) – 4–5vnt.; Marinuotų mažų agurkėlių – 2 vnt.; Majonezo – 1/4 puodelio(1 puodelis 240 ml); geltonųjų garstyčių – 1/2 arb.šaukštelio; Marinuotų agurkėlių skysčio – 2 arb.
Šie kosminio grožio margučiai taps Velykų stalo pažiba: išbandykite jau šiemet
Ieškote idėjų, kaip per šv. Velykas marginti kiaušinius? Išeitį siūlo TV3 žiniasklaidos grupės rengiamos laidos „La maistas. Iššūkis“ komanda. Jau šį sekmadienį išvysite originalias kiaušinių marginimo idėjas, kurios padės jums apsispręsti, kaip papuošti šventinį stalą. Viena tokių – šie spalvoti margučiai su soda.
Jokiu būdu neišmeskite kiaušinių dėžučių: nustebsite, kur pravers
Kiaušinių dėžutės – tai vienas iš tų pakuočių tipų, kurie dažniausiai atsiduria šiukšlių konteineryje vos tik atlikę savo pirminę funkciją. Dauguma jų gaminamos iš perdirbto popieriaus, kartono ar plastiko, todėl gali būti ne tik rūšiuojamos, bet ir panaudojamos pakartotinai. Dėl savo lengvos, bet tvirtos struktūros jos tinka įvairioms kūrybinėms veikloms, sodininkystei ar net buityje.
Kainos prekybos tinkluose: prekė ta pati, bet 2 kartus brangesnė?
Nors atlyginimai Lietuvoje kasmet kyla, gyventojai skundžiasi, kad kainos kyla greičiau. Užėję į parduotuves žmonės piktinasi toliau brangstančiu maistu, o prieš Velykas ypač stebina šokoladinių kiaušinių ar zuikių kainos.
Vis tik tokių velykinių skanumynų kainas verta lyginti ne tik su Lenkija ar kitomis šalimis. Tos pačios prekės kaina net 13 eurų gali skirtis skirtinguose prekybos tinkluose Lietuvoje.
Jokiu būdu nevalgykite kiaušinių su šiais 5 produktais: įspėja prieš Velykas
Kiaušiniai – vieni maistingiausių produktų, tačiau netinkamai juos derinant su kitais maisto produktais, galima pakenkti organizmui. Pasak specialistų, kai kurie produktų deriniai gali sutrikdyti virškinimą, sukelti nuovargį, pykinimą ar net žarnyno ligas.
Nors daugelis įpratę valgyti kiaušinius įvairiais pavidalais – vienus, su mėsa ar pieno produktais, kai kurie deriniai gali būti pavojingi.
Šis skrebutis su kiaušiniene paįvairins įprastus pusryčius: užtruksite vos kelias minutes
Savaitgaliai skirti lėtiems ir maloniems pusryčiams. O dar smagiau tada, kai galime jais mėgautis namuose. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti vėlyvųjų pusryčių receptą – plaktą kiaušinį ant skrebučio.
Kiaušiniai tokie brangūs, kad amerikiečiai Velykoms dažo bulves – „The New York Times“
JAV žiniasklaidoje rašoma, kad šiais metais šalyje vištų kiaušiniai tapo tokie brangūs, kad kilo grėsmė tradicinėms Velykų šventėms ir renginiams. Žmonės puolė soc. tinkluose dalintis alternatyvų kiaušiniams receptais.
Pastebėjote žalią žiedą ant virtų kiaušinių? Štai ką jis reiškia
Kietai virti kiaušiniai – vienas paprasčiausių ir maistingiausių užkandžių. Jie puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek salotoms ar sumuštiniams pagardinti. Tačiau jei kada nors pastebėjote, kad aplink trynį susiformuoja keistas žalsvas žiedas, gali kilti klausimas – ar tokie kiaušiniai vis dar tinkami valgyti?
Šis reiškinys nėra pavojingas, tačiau jis rodo, kad kiaušinių virimo procesas buvo ne visai tinkamas.
Šefas atskleidė kitokį kiaušinienės receptą: sako, kad išeina daug skanesnė
Turbūt ne vienas susidūręs su nemalonia patirtimi, kai pusryčiams norima pasigaminti purios ir lengvos kiaušinienės, o galutiniame rezultate gauname sausą ir guminės tekstūros kiaušinienę. Kad tai nepasikartotų, šefas atskleidė kitokį kiaušinienės receptą ir sako, kad taip gaminta kaiušinienė išeina daug skanesnė.
Kiaušinienė – pagrindinis daugelio pusryčių patiekalų komponentas. Ją greitai ir lengvai paruošite ant viryklės, tačiau per ilgai kepant patiekalas gali tapti sausas.
Kiek mokėsime už kiaušinius per Velykas? Ekspertas turi neraminančių žinių
Pasirodžius žiniai, kad kiaušinių trūkumą išgyvenanti Amerika prašo Lietuvos įvertinti galimybes eksportuoti jiems kiaušinius, pasirodė ir nerimas dėl kiaušinių kainų Lietuvoje – ar tai reiškia, kad kiaušiniai brangs?
Po paukščių gripo protrūkio JAV, jų atstovybė Varšuvoje kreipėsi į Lietuvos verslininkus su prašymu eksportuoti kiaušinius į JAV.
Taip dažyti kiaušiniai taps Velykų hitu: išbandykite šiemet
Artėjant Velykoms, vis dažniau imamasi dairytis naujų ir įdomių būdų, kaip šiemet marginti kiaušinius. Šis kiaušinių dažymo būdas patiks visiems – ir mažiems, ir dideliems, o rezultatas kaskart nustebins.
JAV paprašius lietuviškų kiaušinių, ekonomistas įspėja: galime padėti tik su viena sąlyga
Kiaušinių trūkumo krizę išgyvenanti Amerika kreipėsi ir į Lietuvos verslą. Teiraujasi, ar šie galėtų eksportuoti kiaušinius į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV). Žemės ūkio ministras Ignas Hofmanas šią idėją vertina palankiai, tačiau ekonomistai akcentuoja, kad prekybos karo kontekste europiečiams derėtų parodyti dantis ir gerai pagalvoti prieš aprūpinant amerikiečius kiaušiniais.
Daugiau apie tai – TV3 Žinių reportaže.
Amerika prašo Lietuvos parduoti kiaušinių.
Ministras: Lietuva galėtų eksportuoti kiaušinius į JAV, bet tai sudėtinga
Žemės ūkio ministras Ignas Hofmanas teigia, kad Lietuva galėtų eksportuoti kiaušinius į JAV, tačiau tai būtų sudėtinga dėl didelių kaštų.
„Ministerija būtų už eksportą, jei tik mūsų gamintojai turi ką pasiūlyti. Pasistengtume kiek įmanoma greičiau, kad būtų sutvarkyti formalumai, nes reikalingas leidimas (JAV Maisto saugos ir priežiūros tarnybos – BNS), kad būtų galima eksportuoti“, – žurnalistams trečiadienį Vyriausybėje sakė I. Hofmanas.
JAV prašo Lietuvos eksportuoti kiaušinius, tariasi su įmonėmis
JAV prašo Lietuvos įvertinti galimybes eksportuoti kiaušinius, trečiadienį skelbia „Verslo žinios“.
Pasak Lietuvos paukštininkystės asociacijos vadovo Gyčio Kauzono, informacijos apie galimą eksportą paprašė JAV ambasada Varšuvoje, įvyko susitikimas su Lietuvos įmonių vadovais.
„Pateikėme prašomą informaciją, tačiau kol kas atsakymo negavome“, – „Verslo žinioms“ sakė G. Kauzonas.
Šie įdaryti kiaušiniai taps Velykų stalo pažiba: užsirašykite iš anksto
„Paprastas, bet skanus užkandis. Ir nuobodūs kiaušiniai gali atrodyti įdomiau. Įdaras gaivus, bet tuo pačiu ir sotus. Man mėgstančiai kiaušinius, tai skaniausias užkandis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 2. Užtruksite apie 10 min: 4 virti kiaušiniai; 1 agurkas; 50 g šalto rūkymo kumpio; Pundelis svogūnų laiškų; Pundelis krapų; Žiupsnis pipirų; Majonezo pagal poreikį.
Kiaušinius nulupame, perpjauname per pusę. Trynius išimame ir susmulkiname.
JAV prašo Europos kiaušinių
Dėl paukščių gripo protrūkio Jungtinėse Valstijose ėmus trūkti kiaušinių ir jiems pabrangus, šalis prašo Europos didinti kiaušinių eksportą. Atitinkamų prašymų sulaukė Danijos ir Švedijos eksportuotojai, pranešė šių šalių žiniasklaida.
Danijos kiaušinių asociacijos atstovas Jørgenas Nybergas Larsenas specializuotam žurnalui „AgriWatch“ sakė, kad JAV teiravosi, kokius kiekius kiaušinių būtų galima pristatyti. Tokių pačių užklausų esą taip pat sulaukė Suomija, Švedija ir Nyderlandai.
Puode nesuskils nė vienas kiaušinis: veikia 100 proc.
Visiems yra tekę tai patirti – norėdami išvirti tobulą kiaušinį, nusiviliame dėl įtrūkusio lukšto. Tačiau naudodami keletą paprastų patarimų ir gudrybių, galite sužinoti, kaip išvirti kiaušinius, kad puode nesuskiltų nė vienas.
Pradėkite nuo kambario temperatūros kiaušinių. Prieš pradėdami virti kiaušinius, būtinai išimkite juos iš šaldytuvo ir leiskite jiems pasiekti kambario temperatūrą.
Šis patiekalas taps jūsų pusryčių hitu: paruošite vos per kelias minutes
Savaitgaliai skirti lėtiems ir maloniems pusryčiams. O dar smagiau tuomet, kai galime jais mėgautis namuose. Būtent todėl šį šeštadienį TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“ – vėlyvųjų pusryčių restoranuose dažniausiai sutinkami patiekalai, kuriuos nesunkiai įvaldysite ir patys.
Kotryna Starkienė šįkart visus patiekalus ruoš su kiaušiniais.
Neišpilkite vandens po kiaušinių virimo: gailėsitės nežinoję anksčiau
Gudrybių mėgėja ir sveikatingumo turinio kūrėja ragina žmones neišpilti vandens po kiaušinių virimo – nustebsite, kur jis pravers. Pasirodo, jis gali būti puiki trąša jūsų augalams.
Jei jūsų augalams trūksta papildomų maistinių medžiagų, neišpilkite po kiaušinių virimo likusio vandens, rašo mirror.co.uk.
Ragina neišpilti vandens po kiaušinių virimo
Pavasaris jau beveik čia pat, o sodininkai kasmet sugalvoja naujų ir kūrybiškų būdų, kaip paskatinti augalų augimą.
Auksinė kiaušinių kaina – beveik 7 eurai už 10 vnt.: žmonės vėl pradeda auginti savo vištas
Atrodytų, kad Amerika ir amerikiečiai yra tokie turtingi, kad už Atlanto nieko netrūksta. Tačiau taip nėra, nes pastaruoju metu JAV itin trūksta kiaušinių.
O jų kaina, kaip praneša vietos žiniasklaida, jau išaugo keliskart ir dabar siekia 8,47 dolerio ir dar daugiau už tuziną, kas būtų 6,74 euro už 10 vienetų.
Reikėtų nepamiršti, kad, kitaip nei Lietuva ar kitos Europos Sąjungos šalys, JAV neturi pridėtinės vertės mokesčio (PVM).
Produktukainos.
Tai žino retas: dėl paukščių gripo grėsmės JAV saugo milijonus vištų
Dėl plintančio paukščių gripo visame pasaulyje stebimas vištų kiaušinių kainų augimas. Ne išimtis ir JAV. Kol šalis įdėmiai seka kiaušinių kainų kilimą, JAV vyriausybė slaptose vietose ištisus metus laiko milijonus vištų. Tiesa, jų paskirtis kiek kita – šių vištų dedami kiaušiniai naudojami gripo vakcinoms.
JAV vyriausybė slaptose vietose ištisus metus laiko milijonus vištų, dedančių kiaušinius gripo vakcinoms.