kiaušiniai
Kiaušiniai
Tai vienas iš labiausiai paplitusių ir universaliausių maisto produktų visame pasaulyje, dažniausiai gaunami iš vištų, tačiau valgomi ir kitų paukščių, pavyzdžiui, ančių, žąsų, ir putpelių, kiaušiniai. Jie yra vertinami dėl savo mitybos vertės, turtingi baltymų, vitaminų, mineralų ir riebalų rūgščių. Jie taip pat turi simbolinę reikšmę kai kuriuose kultūriniuose ir religiniuose papročiuose, pavyzdžiui, per Velykas, kai kiaušiniai dažomi ir naudojami kaip atgimimo simbolis.
Šefas Oliveris ragina nedėti į kiaušinienę lietuvių pamilto produkto: jo ten nereikia
Kiaušinienė – vienas populiariausių ir paprasčiausių patiekalų, kurį lengvai galima pritaikyti įvairiems skoniams, be to, tai puikus patiekalas skubantiems ryte. Nors daugelis turi savo būdus, kaip ją paruošti, Jamie Oliveris atskleidė savo paslaptį, kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę.
Garsusis virtuvės šefas sako, kad nereikia pilti pieno ar grietinėlės, kad kiaušinienė būtų itin puri – paslaptis slypi kituose triukuose.
Moteris kasdien suvalgydavo po 2 kiaušinius: štai kas pasikeitė
Moteris mėnesį laiko kas rytą pusryčiams valgydavo po du kiaušinius ir papasakojo, kaip tai paveikė jos gyvenimą.
Pateikiame jos pasakojimą health.com: Jei jūs, kaip ir aš, esate apsėsti fitneso, tikriausiai jums jau atsibodo girdėti žodį „baltymai“. Apie šį makroelementą šiuo metu daug kalbama, o kiaušiniai, regis, yra daugiausiai baltymų turintis produktas, nes viename kiaušinyje yra 6 g baltymų.
Atskleidė, ar galima kasdien valgyti kiaušinius: štai kokia tiesa
Kasdien valgant kiaušinius galima išvengti svorio augimo ir sumažinti demencijos riziką.
Dėl įtempto gyvenimo daugelis iš mūsų ieško skanių, nebrangių ir maistingų patiekalų. Paprastas kiaušinis yra ne tik skani dienos pradžia. Apie tai ir kalbama šiame „Express“ straipsnyje.
Kiaušinių nauda sveikatai
Mitybos specialistė Juliette Callow teigia, kad kiaušiniai teigiamai veikia jūsų sveikatą, ypač didina vitaminų kiekį ir apsaugo nuo svorio augimo, kaulų problemų ir demencijos.
„Lidl“ kreipiasi į pirkėjus: iš parduotuvių šalina 1 prekę
Nuo 2025 metų kovo prekybos tinklas „Lidl Lietuva“ nebeprekiaus narvuose laikomų vištų kiaušiniais. Šis sprendimas – vienas iš prekybos tinklo tvarumo strategijos žingsnių, siekiant prisidėti prie gyvūnų gerovės standartų gerinimo ir užtikrinti kuo tvaresnį asortimento pasirinkimą pirkėjams.
Kiaušiniai – viena dažniausių prekių pirkėjų krepšeliuose, todėl šių produktų asortimentą „Lidl“ planuoja itin atsakingai.
„Rimi“ iš dalies parduotuvių pašalina 1 prekę: nenustebkite
Prekybos tinklas „Rimi“ visose trijose Baltijos šalyse vykdo bandomąjį projektą: 13 pagrindinių parduotuvių Vilniuje, Kaune, Taline, Tartu ir Rygoje visiškai atsisakė 3 numeriu paženklintų – narvuose laikomų – vištų kiaušinių.
Atrado skaniausią čirvinių blynų tešlą: užsirašykite ir turėkite
„Kas nėra valgę čirvinių blynų? Labai skanūs blynai iš vaikystės, bet tik tokie, kurie kepti senovinėje keptuvėje. Mes su seserimi šiuos blynus vadindavome bado blynais. Kodėl, net nežinau. Keptuvės neturėjome, bet mama lėkdavo pas kaimynę ir pasiskolindavo“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Reikės: 3 kiaušinių; 400 ml pieno; 3 v.š. aliejaus; 250 g miltų; 4 v.š. cukraus; druskos.
Kiaušinius suplakite su cukrumi. Pilkite pieną, dėkite druskos ir dar paplakite.
Šiems žmonėms pilnai neišvirto kiaušinio negalima valgyti: nesakykite, kad neįspėjo
Specialistai įspėja nepilnai išvirtų ar iškeptų kiaušinių mėgėjus – netinkamai paruošti kiaušiniai gali būti nesaugūs vartoti.
Kaip socialiniuose tinkluose skelbia Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), vartojant tokius kiaušinius kyla rizika užsikrėsti salmonelioze.
Ar saugu valgyti žalią kiaušinį?
Specialistai pabrėžia, kad salmonelės bakterijos žūva 80 laipsnių temperatūroje, tad kiaušinius tinkamai termiškai apdorojus pavojus sveikatai neturėtų kilti.
Atskleidė, kas sveikiau: virtas ar keptas kiaušinis?
Kiaušiniai – puikus maistinių medžiagų, ypač baltymų, šaltinis. Tačiau kiaušinį galima paruošti daugybe skirtingų būdų, tad specialistai atskleidė, kas sveikiau – virtas ar keptas kiaušinis.
Kiaušiniai yra itin maistingi, juose yra beveik visų organizmui reikalingų maistinių medžiagų. Be to, kiaušiniai yra vienas iš nedaugelio maisto produktų, priskiriamų visaverčiams baltymams.
Pamatęs, kiek kiaušinių kasdien suvalgo žmona, vyras pakraupo: nebežino, ką daryti
Vyrui nerimą kelia keistas žmonos įprotis – ji kasdien suvalgo šešis virtus kiaušinius. Susirūpinęs vyras klausia „Reddit“ vartotojų, ar tiek daug kiaušinių nėra per daug vienai dienai.
Vyras atskleidė, kad nerimauja dėl savo žmonos, kuri kasdien suvalgo šešis kietai virtus virtus kiaušinius.
Jis kreipėsi į socialinį forumą „Reddit“ norėdamas sužinoti vartotojų nuomonę apie keistą žmonos meilę baltymams.
17-metis mirė suvalgęs keptą kiaušinį: tėvų skausmui ribų nėra
„Mano žmona, dalyvavusi religinės mokyklos Sungai Cincin programoje, parsivežė keptų bihun (vermišelių) ir keptų kiaušinių. Mes (penkiese) tai suvalgėme“, – pasakojo Kuala Lumpur, kurio 17-metis sūnus mirė, kaip manoma, apsinuodijęs maistu.
Kuala sakė, kad jis, jo žmona ir sūnus valgė keptus kiaušinius, o jų dvi dukterys valgė tik keptą bihun.
Jis sakė, kad sūnus suvalgė tris keptus kiaušinius ir netrukus po to jiems visiems trims pradėjo skaudėti skrandį, rašoma nst.com.my.
REKLAMA
REKLAMA
Šį produktą vadina aukso gysla širdžiai: ragina valgyti dažniau
Kiaušiniai daugelį metų buvo pagrindinis pusryčių patiekalas, tačiau dėl naujų mitybos tendencijų ar susirūpinimo sveikata daugelis juos išbraukė iš savo mitybos raciono. Sveikatos guru ragina britus vėl pradėti vartoti kiaušinius, tradicinį pusryčių patiekalą, nes jie gali padėti apsisaugoti nuo rimtų ligų, pavyzdžiui, demencijos.
Rusijos parduotuvėje pirkėjai puolė laižyti kiaušinius: užteko vieno savininko pažado, kurio jis dabar gailisi
Vienos Jekaterinburgo (Rusija) parduotuvės savininkui paskelbus apie išmokamą 1 mln. rublių kompensaciją nukentėjusiems nuo nekokybiško maisto, šalies valdininkus užplūdo „apsinuodiję pirkėjai“. Vietos žiniasklaidos duomenimis, kai kurie asmenys puolė „laižyti salmonelioze galimai užkrėstus kiaušinius“, taip tikėdamiesi užsikrėsti ir praturtėti.
Pamačius šį radinį Lietuvoje iš karto praneškite: siunčia žinią visiems
Metelių ir Veisiejų regioniniuose parkuose nuo gegužės 21 d. jau stebimos balinių vėžlių patelės keliaujančios dėti kiaušinių. Ši kelionė būna net ir kelių kilometrų.
Vėžlienės puikiai atsimena ir suranda vietas, kurias yra pasirinkusios kiaušiniams dėti. Pasirenkama saulėta pamiškė, pietvakarinis ar pietrytinis smėlėtos kalvos šlaitas, rašoma pranešime spaudai.
Visas kiaušinių dėjimo procesas užtrunka nuo 2 iki 6 valandų.
Priaugtų kilogramų padės atsikratyti 1 gudrybė: išbandykite
Norintys numesti svorio imasi įvairiausių drastiškų priemonių, o pastaruoju metu griebiasi net vaistų, dėl kurių ekspertai skambina pavojaus varpais, tačiau mitybos specialistė pataria rinktis tris produktus, kurie efektyviai padės atsikratyti priaugtų kilogramų.
Daug kalbama apie pavojų dėl naujos plintančios mados – svorio metimo naudojant vaistus, skirtus sergantiems diabetu, kurių sudėtyje esantis junginys, vadinamas semagliutidu, slopina apetitą.
Atskleidė, kaip iškepti skaniausią omletą: šeima prašys kas rytą
Nors omletas labiau žinomas kaip pusryčių patiekalas, jis taip pat gali būti skanus ir greitas vakarienės sprendimas. Niekada negaminusiems omleto gali atrodyti, kad jo technika yra sudėtinga, bet iš tiesų nereikėtų išsigąsti.
Jei galite pasigaminti kiaušinienę – sugebėsite paruošti ir omletą.
Omletas su pienu ir mėgstamu įdaru patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Įdarui galite rinktis kas tik jums patinka ar ką randate šaldytuve.
Atėjusi į mišką Kristina negalėjo patikėti, ką mato: supratus, kas tai, įspėja visus
Praėjusią savaitę bevaikštinėdama miške Kristina (vardas pakeistas) aptiko neįprastą radinį – žolėje susuktą lizdą ir keturis kiaušinius jame. Moteris niekaip negalėjo suprasti, kieno šie kiaušiniai ir kodėl jie padėti žolėje.
Kristina šia nuotrauka pasidalijo socialinio tinklo „Facebook“ „Miško radinių“ grupėje. Moteris dalijosi ja, norėdama sužinoti, kas tai per kiaušiniai.
Smalsumą jai kėlė kiaušinių lizdo vieta, kuri buvo žolėje, bei raštai ant jų.
Pastebėjote žalią žiedą ant virtų kiaušinių? Štai, ką jis reiškia
Jei esate įpratę ruošti kietai virtus kiaušinius, tikriausiai pastebėjote žalią žiedą aplink trynį. Kokia yra jo atsiradimo priežastis?
Kietai virti kiaušiniai visada yra puikus pasirinkimas, kai norisi greitai numalšinti alkį. Kietai virtais kiaušiniais galima paskaninti salotas, sumuštinius, ir t.t. Kietai virti kiaušiniai yra ne tik skanūs, bet ir labai maistingi!
Kiaušiniai yra puikus maistinių medžiagų, vitaminų ir mineralų šaltinis.
Plakta kiaušinienė bus ypač puri: technologė atskleidė 1 slaptą ingredientą
Kiaušiniai – pigus ir greitas būdas paruošti ir sočius, ir organizmui naudingus pusryčius. Todėl nenuostabu, kad plakta kiaušinienė dažnam yra vienas pirmųjų išmoktų patiekalų, visgi ne visada ji pavyksta tobulai.
Tačiau išeitis labai paprasta, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė: tereikia įlašinti šiek tiek citrinos sulčių, ir būsite žingsniu arčiau tobulai purios, minkštos kiaušinienės.
Šie produktai padidina kalorijų deginimą: padės atsikratyti svorio
Geros naujienos norintiems atsikratyti kelių kilogramų – ekspertai pasidalijo keliais maisto produktais, kurių žmonės turėtų valgyti daugiau, kad numestų svorio. Pasak ekspertų, įrodyta, kad šie ingredientai „padidina kalorijų deginimą“.
Maistas ir gėrimai gali turėti įtakos žmogaus svoriui, nes juose yra kalorijų. Idealiu atveju žmonės turėtų stengtis suvartoti tam tikrą kalorijų kiekį per dieną, kad išliktų sveiki – 2 500 kalorijų per dieną vyrams ir 2 000 kalorijų per dieną moterims.
Tradicinę lietuvių mitybą sumalė į miltus: mokslininkas išklojo tiesą apie mėsą, pieną, kiaušinius
Ne vienam lietuviui kasdienės mitybos neįsivaizduojančiam be pieno ir mėsos produktų, bulvinių patiekalų Lietuvos sveikatos mokslų universiteto mokslininkas Tomas Vaičiūnas turi pasiūlymą. Jei ne visiškai eliminuoti tam tikrų produktų vartojimą, tai bent sumažinti jų kiekį mitybą papildant geraisiais junginiais.
Pasakė, ar galima valgyti kiaušinius įskilusiu lukštu: kiti mano neteisingai
Nors Velykos jau prabėgo, visada lieka aktualus klausimas, ar galima valgyti kiaušinį įskilusiu lukštu. Kaip nurodo specialistai, svarbu žinoti, kada kiaušinis įskilo, nes nuo to priklausys ir tolimesnis veiksmų planas.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) socialiniuose tinkluose pasidalino informacija, kurią reikia žinoti apie kiaušinių įskilusiais lukštais vartojimą ir atsakė į amžiną klausimą.
Sunaudokite likusius kiaušinius: štai, kur puikiai pravers
Po Velykų užsilikęs margučių kalnas šaldytuve daugeliui kelia galvos skausmą. Vis dėlto, tai proga pigiau ir tvariau pasigaminti gardžių užkandžių bei patiekalų. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad kietai virti kiaušiniai – tai baltymų ir vitaminų A, D, B12 šaltinis, tačiau per Velykas reikėtų vengti jų pertekliaus bei kiaušinių patiekalais mėgautis saikingai.
Ant Velykų stalo – sluoksniuotos kiaušinių ir tunų salotos: patiks visiems
Velykos jau čia pat, tad ta proga TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti jos mėgstamiausią šventinį patiekalą – sluoksniuotas kiaušinių ir tuno salotas. Pasak Kotrynos, šį receptą ji pirmą kartą paragavo pas sesę ir jai jis taip patiko, kad dabar gamina pati.
Puode nesuskils nė vienas kiaušinis: šis patarimas veikia 100 proc.
Visiems yra tekę tai patirti – norėdami išvirti tobulą kiaušinį, nusiviliame dėl įtrūkusio lukšto. Tačiau naudodami keletą paprastų patarimų ir gudrybių, galite sužinoti, kaip išvirti kiaušinius nesutrūkinėjant.
Pradėkite nuo kambario temperatūros kiaušinių.
Prieš pradėdami virti kiaušinius, būtinai išimkite juos iš šaldytuvo ir leiskite jiems pasiekti kambario temperatūrą.
Daugelyje prekybos centrų neliks vienos prekės: artėja paskutinė proga įsigyti
Velykos jau čia pat, tad lietuviai masiškai iš parduotuvių šluoja kaušinius. Rasti baltų kiaušinių jau sunkiau, tad prekybininkai ragina nenusisukti ir nuo rudų. Būdami neabejingi vištų gerovei, lietuviai vis mažiau perka narvuose laikomų vištų kiaušinių, o kitais metais didieji prekybos centrai žada jų visai nebeparduoti.
Prieš Velykas žmonės taip perka svogūnų lukštus, kad prekybininkai nebespėja jų pakuoti.
Daugiau apie tai – TV3 žinių reportaže.
Štai, kiek kiaušinių galima suvalgyti per dieną: kiti to nežino
Kaip nepersivalgyti, o persivalgius, palengvinti virškinimo procesą? Kiek kiaušinių valgyti, o gal jų apskritai vengti? Kokiuose maisto deriniuose gali slypėti pavojus? Ką daryti, kad šventinis Velykų meniu nevirstų kelione į vaistinę ar ligoninę?
Į klausimus, kurie itin dažnai užduodami prieš Velykas ir po švenčių, atsako vaistininkė.
Įspėjimas prieš sėdant prie šventinio stalo: štai kokių patiekalų deriniai pavojingiausi
Kaip nepersivalgyti, o persivalgius, palengvinti virškinimo procesą? Kiek kiaušinių valgyti, o gal jų apskritai vengti? Kokiuose maisto deriniuose gali slypėti pavojus? Ką daryti, kad šventinis Velykų meniu nevirstų kelione į vaistinę ar ligoninę? Į klausimus, kurie itin dažnai užduodami prieš Velykas ir po švenčių, atsako vaistininkė.
Kiaušiniai lupsis be jokio vargo: štai, ką reikia padaryti
Jau susidėliojus kiaušinių patiekalų kupiną velykinį meniu, ne mažiau svarbus klausimas – kaip gi nulupti virtus kiaušinius, kad baltymas liktų kuo lygesnis? Tokius bus ne tik maloniau valgyti, bet lygiai nuluptas lukštas pagerins ir įdarytų ar marinuotų kiaušinių išvaizdą.
Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, tam reikia prisiminti ne tik kelias naudingas gudrybes namuose, bet ir tinkamai pasirinkti kiaušinius.
Kiaušiniai – ne tik baltymų, bet ir pavojingos infekcijos šaltinis: vaistininkė patarė, kaip apsisaugoti
Tyrimai rodo, kad vienam lietuviui vidutiniškai tenka beveik 12 kg vištos kiaušinių per metus. Tai – itin didele nauda organizmui pasižymintis maisto produktas, kurio populiarumą lemia gausus baltymų, svarbių raumenų augimui, kiekis. Vaistininkė Justina Metlovienė atskleidžia, kad neatsargus kiaušinių vartojimas bei netinkamas jų apdorojimas gali kelti riziką užsikrėsti ir sunkiomis ligomis, tokiomis kaip salmoneliozė.
Štai, ką reiškia skaičiai ant kiaušinių: kiti to nežino
Šv. Velykų pagrindinis akcentas – kiaušiniai, kurie yra neatsiejama šios šventės dalis. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai primena svarbiausią informaciją, kuri padės išsirinkti labiausiai jūsų lūkesčius ir kokybę atitinkančius kiaušinius
Visų pirma, kiaušinius pirkite tik iš oficialių prekybos vietų ar ūkininkų. Atkreipiame dėmesį, jog paženklinti kiaušiniai reiškia, jog kiaušinių laikymo vieta ir kiaušinių pakavimas yra kontroliuojamas VMVT.
Velykoms kiaušinius patiekite kitaip: išbandykite šiuos paprastus ir pigius receptus
Velykos – šventė, kurios metu svarbiausiu stalo akcentu tampa kiaušiniai. Vieni juos pagardina įdarydami įvairiais pagardais, kiti gamina mišraines ar kepa triufelius, o dar kiti iš kiaušinių gamina net ir pikantiškus pyragus.
Tinklaraščio „Running Vita“ autorė bei „Maximos“ egzotiškų receptų idėjų partnerė Vita Marija Murėnaitė šiemet siūlo neriboti fantazijos ir šiuolaikiniam Velykų stalui išbandyti išskirtinių skonių patiekalus su kiaušiniais.
Puode nesuskils nė vienas kiaušinis: išdavė 1 gudrybę
Velykinių kiaušinių marginimas – bene viena smagiausių prieššventinio pasiruošimo veiklų. Vis dėlto, kiaušinių virimas gali apsunkinti šį procesą, mat dažnai jie suskyla, o kiti nematomi įtrūkimai vėliau lemia, kad kiaušinio baltymas būna persigėręs margučių dažais.
Šis kiaušinių dažymas populiarėja masiškai: išbandykite šiemet
Artėjant Velykoms, daugelis ieško įdomių ir kūrybiškų būdų papuošti kiaušinius. Nebūtina griebtis dirbtinių dažų – įvairios šviežios daržovės, kurios kasdien atsiduria mūsų virtuvėse, gali virsti natūraliais dažais.
Toks būdas, pasak „Iki“ daržovių ir vaisių skyriaus darbuotojos Jolantos Sabaitienės, ne tik suteiks margučiams gyvybingų spalvų, bet ir leis tą padaryti taupiai – kai kurie tokių dažų tekainuos centus.
Štai, kiek kiaušinių galima suvalgyti per Velykas: nerizikuokite sveikata
Artėjant šv. Velykoms ne viena šeimininkė jau skuba į parduotuves pirkti kiaušinių. Tradicijos įpareigoja per šventinę dieną jais ne tik papuošti stalą, bet ir vienu kitu pasivaišinti. Apie tai, kokią naudą teikia kiaušiniai ir kas nutinka jų suvalgius per daug papasakojo Vilniaus dietologijos centro gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė-Sidorova.
Gydytoja atskleidė, kiek kiaušinių rekomenduojama suvalgyti per dieną.
Kiaušiniai lupsis greitai ir lengvai: padės 1 triukas
Kiaušinių lupimas reikalauja laiko ir kantrybės, tačiau nesudėtinga technika padės jums tai padaryti. Kaip nulupti kietai virtą kiaušinį, kad lukštas nepriliptų? Kaip nulupti kietai virtus kiaušinius jų nesuplėšant? Kai kurie sako, kad lengvai nulupti kiaušinius reikia pradėti nuo to, kaip juos ruošiate, t. y. ar į vandenį dedate sodos, druskos, ar acto. Kiti sako, kad svarbiausia yra lupimo technika, pradedant šaukštu ar stiklainiu ir baigiant kiaušinių apipylimu vandeniu.
Taip dažytus kiaušinius per Velykas girs visi: išbandykite šiemet
Artėjančios Velykos skatina ieškoti naujų būdų, kaip marginti kiaušinius, vienas jų – kiaušinių marginimas ryžiais ir maistiniais dažais, kuris taps tikru šių metų atradimu.
Velykinis kiaušinių marginimas – tradicija, paplitusi daugelyje pasaulio šalių. Tai ne tik Velykų simbolis, bet ir smagus užsiėmimas su vaikais, o kiaušinių dažymas ryžiais yra pigus ir greitas būdas, patiksiantis kiekvienam, rašo easybudgetrecipes.com.
Tik laimingi, bet brangesni? „Maxima“ žada nepardavinėti nelaimingų vištų kiaušinių
Nuo 2025-ųjų nustos prekiauti narvuose laikomų vištų kiaušiniais – tai paskutinės Velykos, kai pirkėjai jų ras tinklo parduotuvių lentynose, praneša bendrovė.
Jos duomenimis, kelis pastaruosius metus Velykoms pirkėjai ir taip kur kas dažniau renkasi vadinamųjų laimingų vištų, laikomų ant kraiko, kiaušinius.
Šiuo metu iš „Maximos“ parduotuvių prekes gyventojams pristatančioje „Barboroje“ įprasti pigiausi kiaušiniai įkainoti 1,75 euro už 10 vnt.
Taip dažyti kiaušiniai taps Velykų atradimu: visi klaus, kaip pavyko
„Išbandėme du naujus marginimo būdus. Vienas iš jų ir labiausiai patikęs tai kinrožių arbata. Kiaušiniai ryškūs, spalvos net nemoku gerai apibūdinti. Tai nei žali, nei melsva“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Prireiks: 150 g kinrožės lapelių; 2 l vandens; 2 v. š. acto.
Kiaušinių marginimas kinrožių arbata
Kinrožės lapelius užpilame vandeniu, actu ir paverdame apie 15 min. Sudedame kiaušinius. Verdame 7–10 min. Kiaušinius paliekame per naktį skystyje.
Šis kiaušinių dažymo būdas plinta masiškai: išbandykite šiemet
Jau pradėjote galvoti apie kiaušinių dažymo būdus Velykoms? Nieko nelaukdami pradedama jums pristatyti pačius įvairiausius kiaušinių dažymo būdus. Šiandien kviečiame prisiminti arba atrasti kosminius kiaušinius, kuriems nudažyti prireiks vos raudono vyno!
Kiaušinius tiesiog išvirkite raudoname vyne ir jame palikite, kol jie įgaus norimą spalvą, rašo unravelingwine.com.
Žinoma, viskas yra truputį sudėtingiau.
Atskleidė tobulos kiaušinienės paslaptį: štai, ką reikia žinoti
Kiaušinienė yra vienas iš dažniausiai gaminamų pusryčių patiekalų, tačiau šį patiekalą sunku ištobulinti. Tačiau virtuvės šefas pasidalijo savo gudrybe, kuri kaskart užtikrina, kad kiaušinienė būtų tobula.
„Aksominė“ kiaušinienė – vien išgirdus šiuos žodžius burnoje ima kauptis seilės. Kaip teigia Deanas Harperis, „Harper Fine Dining“ šefas ir direktorius, iškepti tobulą kiaušinienę yra visai nesunku – tereikia pasinaudoti viena gudrybe.
Atostogos Turkijoje šeimai virto košmaru: skubiai įspėja visus
Atostogos Turkijoje šeimai vos nesibaigė tragedija – 36 metų Natalie Parr iš Mančesterio papasakojo, kad jos sūnus Antalijos viešbutyje suvalgęs kiaušinių užsikrėtė salmonelėmis. Dėl to jis buvo paguldytas į ligoninę, jam išsivystė inkstų nepakankamumas.
Aštuonerių metų berniukas vos nemirė apsinuodijęs maistu po valgio viename Turkijos viešbučių. Jo motina pasidalino siaubinga patirtimi atostogų metu.
Atsikratykite priaugtų kilogramų: patarė, ką valgyti pusryčiams
Garsus televizijos laidų vedėjas gydytojas Michaelas Mosley atskleidė savo pusryčių patiekalą, kuris padeda ilgiau išlikti sočiam ir sparčiau numesti svorio laikantis dietos.
Pasak garsaus televizijos gydytojo Michaelo Mosley, yra vienas pusryčių patiekalas, kuris gali padėti greičiau numesti svorio.
Kaunietis nebegali kentėti paauglių elgesio: kreipiasi į visus
Aukštųjų Šančių gyventojas kreipiasi į visuomenę ir prašo padėti surasti įžūlius paauglius.
„Antrą savaitgalį siaučiantys paaugliai daužo į langus kiaušinius!!! Tai vyksta Aukštuose Šančiuose. Gal kas susidūrė su šia situacija? Gal žino kas jie?
Dirba keturiese. Reiktų sustabdyti, nes nežinia, kokie sekantys nusikaltimai.
Pasakė, kiek kiaušinių galima suvalgyti per dieną: kiti to nežino
Jau daugelį metų vyksta diskusijos, ar kiaušiniai yra sveiki širdžiai. Visame pasaulyje širdies ligos yra didelė problema, nes nuo širdies ir kraujagyslių ligų kasmet miršta beveik 20 milijonų žmonių.
Jungtinė Karalystė nėra išimtis, nes maždaug ketvirtadalį visų mirčių lemia širdies ir kraujotakos sistemos ligos. Pagrindinė širdies ligų priežastis yra ta, kad arterijose susikaupia riebalinių medžiagų, kurios užkemša arba nutraukia kraujo tekėjimą.
Jokiu būdu nedėkite šių daiktų į mikrobangų krosnelę: itin pavojinga
Maždaug 80 proc. gyventojų Jungtinėje Karalystėje turi mikrobangų krosnelę. Šiuo standartiniu maisto ruošimo prietaisu galima paruošti daugybę patiekalų – nuo jau pagamintų patiekalų iki keptų bulvių.
Mikrobangų krosnelės yra daugelyje virtuvių, tačiau daugelis britų nežino, kad yra tam tikrų daiktų, kurie gali atrodyti saugūs ir kurių niekada nereikėtų dėti į šį populiarų prietaisą.
Rusai neturi kiaušinių: bandys iraniečių ir turkų
Ukrainoje karą tęsiantis Vladimiro Putino režimas susiduria su netikėtomis problemomis. Kol propaganda trimituoja, kokie okupantai yra „kieti“, jiems ir paprastiems rusams trūksta paprasčiausio dalyko – kiaušinių.
Tapę deficitu kiaušiniai gerokai pabrango ir turi būti importuojami iš Irano, Turkijos ir kitų šalių.
Rusai gali nusipirkti 6 kartus mažiau kiaušinių
Vien oficialios statistikos duomenimis, šiemet Rusijoje kiaušinių kaina išaugo beveik 50 proc.
Rusijoje – eilės kaip sovietmečiu: žmonės negali nusipirkti kiaušinių, juos pradėta parduoti po vieną
Dėl pastaruoju metu smarkiai išaugusių kainų Rusijoje kiaušiniai pradėti pardavinėti net po vieną. Rusijos žiniasklaidos kanalai dalijasi vaizdo įrašais, kaip rusai stovi eilėse, norėdami nusipirkti kiaušinių.
Maskvoje, Maskvos srityje, Orenburge, Novosibirske ir Kryme kiaušiniai pradėti pardavinėti po vienetą, praneša rusų žiniasklaida.
Užsirašykite šį mišrainės receptą Kalėdoms: pravers puikiai
„Tokių receptų pas mane tikrai nėra daug, nes jau matyt išaugau iš to majonezinio amžiaus, kai visos mišrainės buvo maišomos tik juo. Šis receptas skirtas Vaidai (iš parduotuvės), kuri klausė kokia mišrainė skani su pievagrybiais. Tai štai, imkite, gaminkite ir geru minėkite“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
Mišrainės ingredientai:
300 g marinuotų pievagrybių;
2 virti kiaušiniai;
120 g kons. žirnelių;
100 g fermentinio sūrio;
1 nedidelis poras.
Ragina neišmesti kiaušinių lukštų: nustebsite, kur jie pravers
Tikriausiai visi yra girdėję apie kiaušinių lukštų naudojimą sode. Tačiau paaiškėjo, kad kai kurios istorijos apie kiaušinių lukštus ir jų stebuklingas savybes yra tik sodininkystės mitai. Sužinokite, kokiose situacijose iš tikrųjų verta juos naudoti.
Ekologiška sodininkystė dažnai grindžiama buitinių atliekų naudojimu augalų priežiūrai. Daugelis žmonių vertina tokius sprendimus, nes jie leidžia be didelių pastangų įgyvendinti zero waste filosofiją.
Kiaušinius pakeiskite šiuo produktu: jūsų sveikata padėkos
Pusryčiai neabejotinai yra svarbiausias dienos valgis ir daugelis renkasi kiaušinius. Nesvarbu, juos verdate, kepate, gaminate kiaušinienę ar kokį kitą patiekalą – tai neblogas pasirinkimas. Tačiau nauji tyrimai atskleidė įdomų faktą – štai, ką reikėtų valgyti pusryčiams, jei norite ženkliai sumažinti širdies smūgio riziką.
Žurnale „BMC Medicine“ paskelbti tyrimai rodo, kad laikas pamėgtus kiaušinius iškeisti į traškesnį produktą, jei norite apsaugoti savo širdį, rašo express.co.uk.