• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekdama šiek tiek daugiau natūralumo, nusprendžiau išmokti dažyti velykinius kiaušinius raudonuoju vynu. Esu be galo patenkinta rezultatais. Margučiai tokie gražūs! Tai labai paprasta ir nereikalauja daug pastangų, nors užtrunka šiek tiek ilgiau. Vynas nudažo velykinius kiaušinius gražia violetine spalva ir suteikia jiems šaunią kristalizuotą tekstūrą.

Siekdama šiek tiek daugiau natūralumo, nusprendžiau išmokti dažyti velykinius kiaušinius raudonuoju vynu. Esu be galo patenkinta rezultatais. Margučiai tokie gražūs! Tai labai paprasta ir nereikalauja daug pastangų, nors užtrunka šiek tiek ilgiau. Vynas nudažo velykinius kiaušinius gražia violetine spalva ir suteikia jiems šaunią kristalizuotą tekstūrą.

REKLAMA

Kiaušinius tiesiog išvirkite raudoname vyne ir jame palikite, kol jie įgaus norimą spalvą, rašo unravelingwine.com.

Žinoma, viskas yra truputį sudėtingiau.

Kokį vyną naudoti?

Rinkitės  labiau pigmentuotą vyną, pavyzdžiui, Mourvedre, Syrah, Zinfandel ar Malbec ‒ kuo tamsesnis, tuo geriau. Patariu pirkti pigų vyną, tekainuojantį porą eurų, nes jo negersite – kuo puikiausiai tiks Mourvedre arba Monastrell.

Kokius kiaušinius rinktis – baltus ar rudus?

Mūsų auginamos vištos deda beveik baltus kiaušinius, kurie puikiai pasiteisino. Nesiūlau dažyti rudų kiaušinių, nes nudažius gausite prislopintą spalvą, o baltiems kiaušiniams raudonas vynas suteiks daugiau atspalvių.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kiek laiko virti velykinius kiaušinius?

Nustatau laikmatį 10 minučių. Žemiau pateikiama diagrama padės pasirinkti pageidaujamą kiaušinių minkštumą.

REKLAMA

Velykinių margučių dažymui jums prireiks:

  • vidutinio dydžio puodo,
  • kiaurasamčio ar kiauro šaukšto,
  • 12 šviežių baltų arba beveik baltų kiaušinių (kambario temperatūros),
  • 1 butelio tamsiai raudono vyno Monastrell, Syrah, Malbec.

Instrukcijos

Į puodą supilkite visą butelį vyno, vyną užvirinkite. Kiaurasamčiu atsargiai sudėkite kiaušinius, virkite 8 minutes (minkštai virti) ir 15 minučių (kietai virti). Išjunkite viryklę, palikite kiaušinius raudoname vyne iki 12 valandų, kol pasieksite norimą spalvą,

Išimkite kiaušinius iš vyno ir palikite ant kepimo grotelių, kol išdžius (ar kito paviršiaus, kad kiaušiniai nesiliestų tarpusavyje). Neblizginkite lukšto aliejumi!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų