Marinato užtenka maždaug 3-4 stiklainiams po 0,6 ml.
- agurkų,
- garstyčių sėklų,
- krapų žiedynų.
Marinatas:
- 600 ml vandens,
- 1,5 v.š. druskos,
- 180 gr cukraus,
- 150 ml acto 9 proc.
Į švarius (geriausia – sterilizuotus) stiklainius sudedame krapus, garstyčių sėklas, agurkus. Užviriname vandenį su cukrumi ir druska, supilame actą ir dar kelias minutes paverdame.
Užpilame agurkus, palaikome 10 min., nupilame marinatą atgal į puodą, užviriname, vėl užpilame agurkus ir sandariai užsukame. Palaikome apverstus, kol atvės.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!