Šiek tiek pasūdyta kava yra ne tik stipresnio skonio, bet taip pat turi ir kitokių privalumų, rašoma homegrounds.co. Tad į puodelį kavos įberkite ketvirtadalį šaukštelio druskos ir džiaukitės šia nauda.
Sumažina kartumą
Pagrindinis druskos komponentas natris neutralizuoja kartumą. Taip atsitinka todėl, kad skonio receptoriai vietoj kartumo reaguos į sūrų skonį. Taigi, natris kartumą nuslėps net efektyviau nei cukraus, mat jis tik šiek tiek užmaskuoja, o druska neutralizuoja.
„Druska tarsi blokuoja kartų ir rūgštų skonį, todėl ji dažnai dedama į maisto produktus, kad jie būtų skanesni“, – nurodo dietologė Clare Thonton-Wood.
Pagerina vandens kokybę
Kartais kavos aparate ar virdulyje vanduo gali pasenti. Kad ir kokia aukštos kokybės bus jūsų kava, naudojant pasenusį vandenį, skonis tikrai susigadins. Žiupsnelis druskos gali pagerinti vandens kokybę, taip pat kava taps šiek tiek tirštesnė.
Sustiprina skonį ir pakeičia cukrų
Druska tikrai pagerins kavos skonį jį sustiprindama. Be to, jei norite sumažinti vartojamo cukraus kiekį, druska bus puikus pakaitalas. Žinoma, tai nepadarys jūsų kavos saldžios, tačiau padės išsaugoti naudingas medžiagas, tad kava bus sveikesnė.