• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartu su kolegomis Julija Vosyle ir Liutauru Čepracku dalyvaudamas TV3 žiniasklaidos grupės projekte „IKI šefų kovos“, sostinės restorano „Gurmanai“ šefas Dainius Špakauskas jau kurį laiką bando išplėšti geriausiojo titulą. Šįkart, praėjusių Užgavėnių proga, jis išduos traškiausių bulvinių blynų receptą. O taip pat – pasidalins triuku, kurį pats parsivežė iš Šveicarijos.

69

Kartu su kolegomis Julija Vosyle ir Liutauru Čepracku dalyvaudamas TV3 žiniasklaidos grupės projekte „IKI šefų kovos“, sostinės restorano „Gurmanai“ šefas Dainius Špakauskas jau kurį laiką bando išplėšti geriausiojo titulą. Šįkart, praėjusių Užgavėnių proga, jis išduos traškiausių bulvinių blynų receptą. O taip pat – pasidalins triuku, kurį pats parsivežė iš Šveicarijos.

REKLAMA

Šį šeštadienį visų trijų šefų laukia dar viena kova vardan geriausiojo titulo. Tiesa, atkeliavę į Ruklą pas „Geležinio vilko“ brigadą, šefai gaus ne pačią lengviausią užduotį. Jiems teks net 12-ai karių per pusantros valandos paruošti blynus – būtent tokia bus šios laidos tema.

„Man nėra svarbu – gaminti vienam žmogui, ar penkiasdešimt. Svarbiausia, kad būtų vietos ir kur kepti. Vienas blynas – lauke ne karys, o kadangi žinau, kur atvykau, noriu palepinti mūsų kariškius“, – iššūkio nesibaimins Dainius, nusprendęs kepti bulvinius blynus su triušiena.

REKLAMA
REKLAMA

Šefas neklys sakydamas, kad tokiu patiekalu palepins brigados karius. Pasirodo, kad jie labai mėgsta blynus, tik gaminti juos dideliais kiekiais yra ganėtinai sunku. Visgi, sužinojęs, kad patiekalus teks ruošti valgyklos virtuvėje, Dainius netvers savame kailyje iš nekantrumo.

REKLAMA

„Mano širdis džiaugiasi. Matant tokią virtuvę, galiu sakyti, jog iš visų devynių laidų, kur teko gaminti, čia yra mano mėgstamiausias vaizdas. Primena laikus, kai teko vadovauti didžiausiuose viešbučiuose, restoranuose, kur buvo milžiniškos virtuvės – veikia visi agregatai, turi puodus, įrankius, viską, ko tau reikia. Tetrūksta pasitelkti fantaziją ir įdėti darbo“, – džiaugsis šefas.

Traškių bulvinių blynų paslaptis

Po paskutinės laidos, Dainius nuo lyderio Liutauro atsilieka vos vienu tašku, todėl nustebinti vertintojus jam bus labai svarbu. Tam jis pasitelks visas savo kulinarines paslaptis bei triukus. O dalį jų atskleis ir žiūrovams. Dainiaus dėka sužinosite, kaip paruošti pačius skaniausius bulvinius blynus!

REKLAMA
REKLAMA

„Sutarkuotas bulves reikia išgręžti. Tuomet, kepant blynus, jie bus traškesni. O tarkuotą masę su sviestu dedu į mikrobangų krosnelę tam, kad ištrauktų visą drėgmę ir įsigertų sviestas. Taip bulvių tarkis bus lipnus. O, kadangi nededu kiaušinių, noriu, jog blynai būtų traškūs. Niekada nebijau iššūkių – nesvarbu, kas ir kur kepa, aš išsirenku patį kiečiausią agregatą. Lengvas kelias tik silpniems“, – savo jėgomis tikės šefas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar pavyks Dainiui turnyrinėje lentelėje išsiveržti į priekį? Ką gamins kiti šefai? Galiausiai, kokių mitybos principų laikosi Lietuvos kariai? Visi atsakymai jau šio šeštadienio laidoje.

„IKI šefų kovos“ – azarto kupinas kulinarinis projektas, kuriame trys garsūs šefai – Julija Steponavičiūtė-Vosylė, Liutauras Čeprackas ir Dainius Špakauskas – stoja į kovą dėl geriausiojo titulo, patiekalus gamindami ne prabangių restoranų vertintojams, o paprastiems žmonėms jų pačių namuose: iš to, ką randa spintelėse ir to, ką su turimu biudžetu gali nusipirkti parduotuvėje.

„IKI šefų kovos“ – šeštadieniais, 17.30 val., per TV3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų