• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Laidoje „IKI šefų kovos“ garsus virtuvės šefas Liutauras Čeprackas serviruoja nuostabaus skonio patiekalą – balandėlius. Šis receptas tikrai tiks visai šeimai ir nepaliks abejingų.

Laidoje „IKI šefų kovos“ garsus virtuvės šefas Liutauras Čeprackas serviruoja nuostabaus skonio patiekalą – balandėlius. Šis receptas tikrai tiks visai šeimai ir nepaliks abejingų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Balandėliams reikės:

  • 1 šviežio kopūsto
  • 400 g morkų
  • 300 g svogūnų
  • 400 g šviežių pomidorų
  • 700 g kiaulienos faršo
  • 1 kiaušinio
  • 100 g svogūno
  • 50 g ryžių
  • 20 g alyvuogių aliejaus
  • 1 g džiovinto mairūno
  • 2 g maltų juodųjų pipirų
  • 10 g druskos
  • 10 g peletrūno
  • Čiobrelio
  • 50 g alyvuogių aliejaus balandėlių apkepimui
  • 10-12 g druskos
  • 250 ml vandens

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Kopūstą apipjauti aplink kotą, kad apverdant nusiimtų lapai.
  2. Į kotą įsmeigti šakutę, kopūstą panardinti į pasūdytą verdantį vandenį.
  3. Kas 2-3 min atkabinti po apvirusį kopūsto lapą.
  4. Jei kopūsto lapas nepakankamai minkštas, jį dar pavirti.
  5. Tada ištraukti ir leisti apdžiūti.
  6. 100 g svogūno susmulkinti, apkepti alyvuogių aliejuje.
  7. Ryžius apvirti sūdytame vandenyje.  
  8. Kai jie užvirs, virti dar 8-9 min.
  9. Morkas supjaustyti griežinėliais, 300 g svogūno pusžiedžiais, pomidorus susmulkinti  plonomis riekutėmis.
  10. Į faršą dėti kiaušinį, apkeptą svogūną, apvirtus ryžius, mairūną,  juoduosius pipirus,  10 g druskos ir gerai išmaišyti.
  11. Faršo įdarą dėti į kopūsto lapus ir suvynioti.
  12. Juos  apkepti keptuvėje ir dėti  į troškintuvą.
  13. Ant viršaus sudėti daržoves, pilti 250 ml vandens, berti kitą dalį druskos (10-12 g) bei ant viršaus uždėti prieskonines žoles (čiobrelius, peletrūną ar kt. norimas).
  14. Užvirti ant viryklės ir tada dėti į  170C įkaitintą orkaitę.
  15. Troškinti 1 val.
  16. Patiekti su grietine, bet šiukštu be kečiupo!

Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia

Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!

REKLAMA
Kiek jūs galit gamint? Žmonės valgo, geria, vėl valgo. Esam labiausiai nutukę is visų penkiolikos posovietinių respublikų, o Europoje penkti pagal nutukimą. Apsiraminkit.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų