liutauras čeprackas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „liutauras čeprackas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „liutauras čeprackas“.
Šefas Liutauras Čeprackas išbandė naują amplua: „Vadinkite mane Skirmantu“
„Ar filme liko koks kadras su manimi?“ – koketuoja virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. Žinoma, kad liko! Režisierės Eglės Vertelytės filme „Gardutė“, kuris jau dabar vadinamas pirmąja lietuviška kulinarine komedija, Liutauras yra svarbi figūra. Kandaus ir ironiško kulinarinio šou teisėjo Skirmanto balsas lems, kam vakarienė taps paskutinė.
Tiesą sakant, įsijausti į televizijos kulinarinio šou teisėjo vaidmenį labai daug pastangų L. Čeprackui ir nereikėjo.
„Gastronomiką“ uždarantis Liutauras Čeprackas prabilo apie priežastis: „Būsiu atviras“
Rugsėjo 9-ąją pasklido žinia, kad į „Michelin“ gidą įtrauktas restoranas „Gastronomika“ užveria duris. Savininkas Liutauras Čeprackas paviešino atvirą laišką ir prakalbo apie šio sprendimo priežastis.
Socialiniame tinkle „Facebook“ šefas L. Čeprackas paviešino žinutę, kurioje atvirai prakalbo, kas lėmė „Gastronomikos“ uždarymą.
„Atsibodo dirbti nemokamai“
„DEDU TAŠKĄ SAVO „FINE DINING“ ERAI.
Restoranas „Gastronomika“ užsidaro visam laikui.
„Michelin“ rekomendaciją gavęs Liutauro Čepracko restoranas „Gastronomika“ užveria duris
Vieno garsiausių šalie virtuvės šefų Liutauro Čepracko restoranas „Gastronomika“ užveria duris.
„Atėjo laikas pokyčiams. Yra pradžia – yra ir pabaiga. Ačiū visiems, kurie buvote su mumis visą šį laiką. „Gastronomika“ tokia, kokia ji buvo, atsisveikina su savo svečiais ir užsidaro“, – rašoma restorano paskyroje socialiniuose. tinkluose.
Naujienų portalas tv3.lt primena, kad restoranas „Gastronomika“ šiemet gavo prestižinio gido „Michelin“ rekomendaciją.
Liutauras Čeprackas „Michelin“ įvertinimo laukė gerdamas raminamuosius: „Tai yra daugybės metų triūso rezultatas“
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas naujausiame tinklalaidės „Estetikos stalas“ epizode pasakoja apie tai, ką jam reiškė laukti pirmųjų Lietuvoje „Michelin“ žvaigždučių. Jis atskleidė, jog sprendimo dienos laukė vartodamas raminamuosius vaistus.
„Tai vis dėlto yra daugybės metų triūso rezultatas“, – sako L. Čeprackas.
Liutauras Čeprackas Palangoje pristatė naują meniu: gurmaniškais potyriais mėgavosi ir žinomi žmonės
Palanga vis labiau tampa tokiu kurortu, kurį renkasi gastronominių atradimų vedini poilsiautojai. Vienai iš gurmaniškų oazių čia diriguoja ir žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.
Su šefo kulinarinėmis naujienomis buvo galima susipažinti vasariškame renginyje, į kurį atvyko ir žinomi žmonės.
Užkalnis apie „Michelin“ restorano naudą Lietuvai: „Pasikeis turistų kokybė“
Neseniai Aušrinė Armonaitė gyrėsi, kad kažkurį Lietuvos restoraną šiemet papuoš „Michelin“ žvaigždė. O dar neseniau paaiškėjo, kad tai Lietuvai kainuos beveik 2 milijonus eurų. Už ką tiek mokėti? Ar tai eilinis pinigų švaistymas, o gal atvirkščiai – vertinga investicija?
Restoranų bendruomenėje sklando kalbos, kad „Michelin“ inspektoriai Lietuvoje jau lankėsi. Du galimi kandidatai gauti žvaigždes yra šefai Liutauras Čeprackas ir Deivydas Praspaliauskas su savo restoranais Vilniuje.
Diskriminacija apkaltintas Čeprackas supykdė Stano: „Pabandysi mus išvaryti, niekur neišeisim“
Vilniuje įsikūręs šefo Liutauro Čepracko restoranas „Gastronomika“ pastaruoju metu sulaukė nemažai žmonių dėmesio. Lygių teisių kontrolieriaus tarnyba nustatė, kad vakarais neįleisdamas žmonių su mažais vaikais restoranas diskriminuoja klientus. Sureagavus ir pačiam vyrui, apie tai pasisakė ir žinomas muzikos prodiuseris Stanislavas Stavickis-Stano.
Restorano „Gastronomika“ svetainėje nurodoma ne viena taisyklė.
Ugdymo įstaigos skambina pavojaus varpais, nes moksleiviai nebeįperka pietų: „Matau vaikus, kurie bando nugvelbti riekelę duonos“
Seime tęsiasi aršūs mūšiai dėl to, kas kitais metais sulauks privilegijų mokėti mažesnius pridėtinės vertės mokesčius. Pranešama ir apie itin prastą situaciją mokyklose, kai vaikai nebeišgali susimokėti už pietus ir pavalgyti bando paimdami duonos.
Spręsti PVM lengvatų likimo į Seimą besirenkančius parlamentarus ryte pasitinka maitinimo įstaigų atstovai su štai tokiais savo pusryčiais, kuriuos vadina Paskutiniais, jei Seimas jiems panaikins mokesčių lengvatas. Protestuotojai reikalauja 9 proc.
Artūro Zuoko ir Augustos Jusionytės vestuvės – tik artimiausiųjų apsupty: paaiškėjo, kokią pavardę pasirinko jaunoji
Lapkričio 15-osios popietę politikas Artūras Zuokas (54 m.) ir smuikininkė, Naujų idėjų kamerinio orkestro (NIKO) koncertmeisterė Augusta Jusionytė (36 m.) tapo sutuoktiniais.
Jaunavedžių pasirinktoje vietoje – virtuvės šefo Liutauro Čepracko įkurtame restorane „Gastronomika“ – įregistruota jųdviejų civilinė santuoka. Nuotaka po ceremonijos tapo ponia Zuoke.
Pasidžiaugti sutuoktinių laime atvyko tik artimiausi jųdviejų bičiuliai, šeimos nariai.
Elektros sąskaitą gavęs parduotuvės savininkas liko be žado – ji didesnė už mėnesio pajamas
Restoranų savininkas Liutauras Čeprackas dėl aukštų elektros sąskaitų buvo priverstas atleisti 40 darbuotojų ir uždaryti 5 restoranus. Vyras piktinasi nelygybe, nes PVM lengvatą viešbučiams žadama palikti visam laikui, o maitinimo įstaigoms – tik pusmečiui. Tačiau dar blogesnėje situacijoje atsidūrė mažų parduotuvių savininkai, kuriems jokios lengvatos išvis nepriklauso.
Daugiau apie tai – laidos „Karštai su tv3.lt“ reportaže.
REKLAMA
REKLAMA
Restoranų savininkai su siaubu laukia kitų metų: „Klausimas, ar bus prasmės tęsti veiklą“
Jei verslų nepribaigs gaunamos sąskaitos už energiją, nuo kitų metų pradžios dideliai daliai maitinimo įstaigų reikės svarstyti apie užsidarymą, sako verslininkai. Jie taip pat įspėja, kad dėl sprendimo nepratęsti lengvatinio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifo augs šešėlio grėsmė.
Palangoje užsidaro kai kurie restoranai: „Visi sėdo skaičiuoti scenarijus ir gavo rezultatą“
Prie vyriausybės dešimtys restoranų ir kavinių atstovų surengė piketą prieš PVM lengvatos panaikinimą. Jos neturėtų likti jau nuo Naujųjų, tuomet maitinimo įstaigos mokės įprastą 21 procento PVM. Protestuotojai sako, kad dabar, energetikos kainoms šovus iki debesų ir restoranams dar neatsigavus po pandemijos, lengvatos panaikinimas juos pražudys. Kai kurie restoranai jau užsidaro.
O esą bankrutavus daliai restoranų, nauji bedarbiai taps dar didesnė finansinė našta valstybės biudžetui.
Bendras virtuvės šefo ir aludarių kūrinys: vasara, uždaryta alaus butelyje
Užbaigti vasarą ypatinga išvyka, patiekalu ar koncertu – gana dažnas noras, tačiau ką tik praūžusio sezono linksmybes, kvapus ir skonius sutelkti į vieną erdvę ar net butelį – aukštesnis meilės vasarai lygis. Šiltojo sezono sostinėje Klaipėdoje įsikūrusiame gastrobare „Švyturys BHouse“ neseniai vyko išskirtinė vakarienė, kurios metu svečiams buvo patiekta būtent tai: prie stalo – geriausia kompanija, lėkštėje – vasaros lengvumas, o taurėje – dar neragauti skoniai.
Lietuvos šefai siekia pakviesti „Michelin“ kritikus į Lietuvą, bet iškyla problema
Pasaulio gurmanai, keliaudami po įvairias šalis ir galvodami ką ypatingo paskanauti, atveria garsųjį seniausią viešbučius ir restoranus vertinantį leidinį – „Michelin“ gidą, kuriame geriausi restoranai kritikų įvertinami žvaigždutėmis – nuo 1 iki 3. Garsiausi Lietuvos šefai su politikais jau seniai diskutuoja apie tai, kad garsiuosius restoranų vertintojus reikėtų pakviesti į Lietuvą, esą taip pakelsime šalies prestižą bei paskatinsime turizmą. Tačiau tai kainuoja apie 1 mln.
Besilaukianti I. Stasiulytė prabilo apie tai, kas ją neramina: išgyvena tikrą dramą
Kokios garsių ir sėkmingų žmonių silpnybės ir baimės? Kokį įvykį gyvenime norėtų ištrinti? Ką paaukojo dėl to, kad taptų populiarūs? Saulius Prūsaitis, Ineta Stasiulytė, Liutauras Čeprackas, Žydrūnas Savickas ir Rūta Vainienė pirmadienio vakarą naujo formato laidoje „Visi mes žmonės“ pasidalins dar negirdėtomis savo gyvenimo istorijomis.
Virtuvės šefas L. Čeprackas ruoš kulinarus: atskleidė, kiek kainuos mokslai
„Virtuvėje romantikos maža, šefo darbas – be galo sunkus, tačiau jame slypi didžiulė kūrybos jėga“, – sako garsiausias Lietuvos šefas Liutauras Čeprackas. Jis jau paskelbė priėmimą į privačią savo mokyklą ir visiškai neabejoja – pasiseks tik tiems, kuriuose dega didžiulė aistra maistui ir noras tobulėti. Liutauro Čepracko kulinarijos akademija – pirmoji privati mokykla Lietuvoje, kurią sukūrė ne valstybė, o patirtį ir nuosavus restoranus turintis virtuvės šefas.
Liutauras Čeprackas subūrė šalies garsenybes prie bendro pusryčių stalo
Sekmadienio rytą bene garsiausias šalies šefas Liutauras Čeprackas sukvietė garsius ir žinomus bičiulius papusryčiauti drauge. Subtilų maistą vertinantys svečiai nepabūgo netikėtai užgriuvusios žiemos ir susirinko paskanauti nepriekaištingai paruoštų šefo pusryčių. Savaitgalio pusryčius Liutauras neabejodamas vadino maža dienos švente. „Juk net ir prisakyta taip: sekmadienį švęsk“, - juokėsi ir pasakojo, kad savo šeimą labiausiai mėgsta palepinti Benedikto kiaušiniais.
Prestižinis įvertinimas: Lietuvos restoranai – tarp geriausių Baltijos šalyse
Prestižinis Šiaurės šalių restoranų gidas „White Guide“ puikiai įvertino restoranus Lietuvoje. Tarp pirmą kartą reitinguotų Baltijos šalių restoranų, pelniusių aukščiausius reitingus, – net 6 restoranai iš Lietuvos. Viso Lietuvoje „White Guide“ restoranų vertintojai reitingavo 10 restoranų.
Atlikėja Laura Čepukaitė susilaukė antrosios atžalos
Kulinaro Liutauro Čepracko (41 m.) ir buvusios atlikėjos Lauros Čepukaitės (34 m.) namuose – šventė. Pora prieš keletą savaičių sulaukė šeimos pagausėjimo. Jiedviems gimė dukra. L. Čepukaitei tai – antroji atžala. Pirmojo vaiko ji prieš septynerius metus susilaukė su muzikantu Donatu Paulausku. Liutauras ir Laura niekuomet žiniasklaidai neatviravo apie savo santykius. Jiedu sugebėjo nuslėpti ir vestuves, ir nėštumą. Visgi išvengti visuomenės susidomėjimo jiems nepavyko.
Savaitgalį žvaigždės mėgavosi gurmaniška kava
Kad lietuviai ne tik mėgsta kokybišką kavą, bet ir domisi šio gėrimo naujovėmis bei moka meistriškai ją pateikti galima buvo įsitikinti savaitgalį Vilniuje vykusiose Kavos kultūros dienose. 8-ąjį kartą kavos profesionalams ir gero skonio mėgėjams skirtame renginyje apsilankė daugiau nei 20 tūkst. svečių. Tūkstančius žiūrovų pritraukę kavos čempionatai ne tik pademonstravo baristų meistriškumą, bet ir parodė aukštą kavos kultūros lygį Lietuvoje.
Gurmaniško baro atidarymui neatsispyrė net Andrius Užkalnis
Penktadienio pavakarę į „Ogmios mieste“ esančią gurmaniškų prekių parduotuvę „Assorti“ degustuoti naujai atidaryto šviežio maisto bei sulčių baro delikatesų rinkosi kviestiniai svečiai. Kulinarinės kelionės metu žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas pristatė gurmaniškus produktus bei dalino patarimus apie maisto derinimą. Į organizuojamą renginį rinkosi verslininkai, šou pasaulio atstovai.
Radži laidoje „Valanda su Rūta“: moters išvaizdoje man svarbiausia krūtinė
Sakoma, kad dėl skonio nesiginčijama, o štai dėl grožio vyksta dideli karai. Nors tai, kas yra gražu, skonio reikalas. Taigi kur riba tarp grožio ir beprotybės? Kodėl moterys ištisas dienas leidžia sporto salėse ar grožio salonuose? Dėl ko visa tai? Dažnai sakoma, kad viskas tik dėl vyrų, tačiau ką jie mano apie moterų pastangas? Šį ketvirtadienio vakarą 19 val. 30 min.
A. Jagelavičiūtei ir L. Čeprackui teko atsakyti į klausimą apie užsimezgusius santykius
Panašu, kad ne tik aistra maistui sieja „Skonio“ teisėjus – maisto tinklaraščio autorę stilistę Agnę Jagelavičiūtę ir virtuvės šefą, prestižinės kulinarijos mokyklos „Le Cordon Bleu“ auklėtinį Liutaurą Čepracką. Vis dažniau didžiausio kulinarinio šou „Skonis“ kameros užfiksuodavo Agnę ir Liutaurą, meiliai bendraujančius užkulisiuose.
Pareiškęs, kad patiekalas atsiduoda užpakaliu, L. Čeprackas įžeidė „Skonio“ dalyvį
„Atėjo metas, kai iš „Skonio“ krenta mėgėjai“, atsisveikindamas su didžiausiu LNK kulinariniu šou „Skonis“ prisipažino šokėjas Vytautas Mackonis. Kristinos Brazauskienės komandos narys paliko šou pagaminęs patiekalą pusryčių tema. Jis gavo net tris minusus iš trijų komisijos narių – Romo Zakarevičiaus, Agnės Jagelavičiūtės ir Liutauro Čepracko. Tiesa, jo pusrytinis patiekalas iš kiaušinienės, šoninės ir keptos ant grilio paprikos ir skrebučio sulaukė ir vieno pliuso.
L. Čeprackas gina savo komandą: ėmiau „Šarkas“, gavau karkas
Didžiausiame LNK kulinariniame šou „Skonis“ – maištas prieš grupę „Šarka“, t.y. Ievą Stasiulevičiūtę ir Gintarę Valaitytę, kurios laidoje varžosi kaip vienas Liutauro Čepracko komandos narys. Kai merginoms ėmė labai sektis projekte, vis daugiau „Skonio“ dalyvių garsiai kalba, kad formulė „du už vieną“ nesąžininga kitų atžvilgiu. Maža to, praėjusioje laidoje Ievos ir Gintarės gamintas patiekalas užėmė pirmą vietą.
„Labai neteisinga, kad „Šarkos“ dalyvauja dviese vieno žmogaus sąlygomis.
K. Brazauskienė nušvilpė virtuvės šefą L. Samėną
Didžiausiame LNK kulinariniame šou „Skonis“ aistros kaista greičiau nei orkaitėje su grilio režimu. Keturi „Skonio“ teisėjai – Romas Zakarevičius, Agnė Jagelavičiūtė, Liutauras Čeprackas ir Kristina Brazauskienė su savo komandomis šį sekmadienį 19.30 val. susikaus komandinėje rungtyje. Teisėjai pirmą kartą pakils nuo savo stalo ir kartu su savo komandų nariais užsidarys virtuvėse, kad pagamintų geriausią sumuštinį, nes „Sumuštinis“ bus ta tema, kuria varžysis „Skonio“ dalyviai.
Į „Skonį“ grįžusios G. Valaitytė ir I. Stasiulevičiūtė: supratome, kad išvirti kiaušinį yra mokslas
Likimo ironija – itin griežtai norinčius patekti į didžiausią kulinarinį šou „Skonis“ vertinęs Liutauras Čeprackas nesurinko visos savo komandos. Todėl griežtajam teisėjui buvo suteikta teisė išsirinkti komandos narį iš tų, kurie buvo atmesti pirmajame atrankos etape. Liutauras, kaip pats juokauja, pasirinko „dvi už vieno kainą“ – žaviąsias grupės „Šarka“ merginas – Ievą Stasiulevičiūtę ir Gintarę Valaitytę. „Grįžome nukarūnuotos, bet pilnos ambicijų, nes labiausiai motyvuoja spyris į užpakalį.
Virtuvės šefas L. Čeprackas: į patiekalą nedėti druskos – bobučių paistalai
Jau sekmadienį 19.30 LNK eteryje – didžiausio kulinarinio šou „Skonis“ premjera. Laidos teisėjai vertins debiutinius pretendentų į „Skonį“ patiekalus. Pirmųjų filmavimų maratoną atlaikęs bene kritiškiausias šalies virtuvės šefas Liutauras Čeprackas kapituliavo: „Iš to, ką ragavau, buvo labai labai neprastų patiekalų. Tai mane maloniai nudžiugino.
A. Jagelavičiūtė papasakojo persivalgius patirtas „pagirias“
Keturiasdešimt patiekalų per dvi pirmąsias atrankines laidas į didžiausią kulinarinį šou „Skonis“. Toks krūvis teko LNK „Skonio“ teisėjams, kurie turėjo išragauti visų norinčių patekti į laidą patiekalus. „Įsivaizduojate, per dieną suvalgyti dvidešimt patiekalų, kuriame kiekviename – po kokių 15 ingredientų. Tai – tikras išbandymas skrandžiui, visiška produktų maišalynė.
„Skonyje“ teisėjaus pragariškasis virėjas L. Čeprackas
Prestižinės kulinarijos mokyklos „Le Cordon Bleu“ auklėtinis, garsiausias Lietuvos maisto šefas Liutauras Čeprackas dirbs naujo LNK šou „Skonis“ teisėju. Jis taps vienu iš keturių teisėjų, kurie didžiausiame kulinariniame šou ieškos geriausiai gaminančio lietuvio. „Į savo komandą dalyvius rinksiuos vadovaudamasis savo skonio receptoriais. Kadangi pagal šou taisykles kandidatuojančio žmogaus nematysime, ragausime tik jo pagamintą maistą, rinksiuos tuos, kurie gamina skaniai.
Virtuvės šefas L. Čeprackas: į lietuvišką virtuvę atkeliauja pažangi maisto gamybos technika
Lietuvoje duris atveria vis daugiau restoranų ir restoranėlių, pamažu keičiasi ir šalies gyventojų valgymo manieros ir skonis. Pasak virtuvės šefo Liutauro Čepracko, lietuviai atranda austres, moliuskus ir daugybę kitų dalykų, kurių dar visai neseniai visiškai nevartojo. Taigi natūralu, jog keičiantis mūsų skoniui, keičiasi ir lietuviškosios virtuvės tradicijos.
Itališkas riešutų skanėstas „Panforte“, arba „Stipri duona“, pagal L. Čepracką
Iš kartos į kartą perduodami įvairių patiekalų receptai, skaniausi desertai, švieži ir maistingi ingredientai, produktų ir prieskonių įvairovė – tokia yra visame pasaulyje garsi bei genialia vadinama italų virtuvė. Vienas tituluočiausių virtuvės šefų Lietuvoje – Liutauras Čeprackas – dalinasi tradiciniu itališku Sienos miesto riešutų bei džiovintų vaisių desertu, patiksiančiu visiems smaližiams.
„Pragaro virtuvės“ šeimininkui L.Čeprackui aplinkinių nuomonė nerūpi
Po BTV naujojo sezono pristatymo ir realybės šou „Pragaro virtuvė“ premjeros jo vedėjas Liutauras Čeprackas jaučiasi užtikrintai: jis buvo savimi, o dėl kitų nuomonės nesuka sau galvos.
Arogantiškas, piktas, nesivaldantis – BTV šou „Pragaro virtuvė“ vedėjas L.Čeprackas jau pripratęs prie tokių epitetų, todėl jam nė kiek nerūpi, jei taip manančių žmonių dar padaugės. „Esu koks esu, ką čia daugiau sakyti?“, - gūžteli pečiais jis.
J. Valeikaitė skelbia karą dirbtinėms sensacijoms
Žavioji Jovita Valeikaitė vėl neria į naujus vandenis – naujajame BTV sezone ji ves publicistikos laidą „Lietuvos žinių tyrimas“, kurioje atskleis tik tikras, visai Lietuvai artimas istorijas.
Žmonės dingsta be žinios, bet apie tai tylima. Jauni ir įtūžę siautėja kaimuose, bet prieš juos užmerkiamos akys. Nusikaltėliai mums šypsosi iš spalvotų žurnalų viršelių... Aplinkui - daug neteisybės ir blogio.
„Pragaro virtuvė“ atrankoje – virėjai, įžymybės ir skandalingos asmenybės
Kultinis realybės šou „Pragaro virtuvė“ – viena iš didžiųjų naujojo BTV sezono naujienų. Lietuviška visame pasaulyje garsaus šou „Hell's Kitchen“ versija startuoja jau šį rudenį.
„Keliai. Mašinos. Žmonės“: lietuviai – Amerikos kelių karaliai
„Tu numegzk man, mama, kelią“, – devintajame dešimtmetyje dainavo legendinės „Nerijos“ solistas Liutauras Čeprackas. Šiandien jis jau pats „mezga kelius“, tik ne Lietuvoje, o Amerikoje. 92-aisiais išvykęs dainininkas gyvena netoli Čikagos ir sėkmingai verčiasi vežėjo verslu.Liutauro Čepracko namuose neseniai lankėsi Lietuvos televizijos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ komanda.