„Visada svajojome apie vietą, kurioje norėtųsi būti patiems – kur gera ne tik mėgautis maistu, bet ir leisti laiką su bičiuliais, draugais bei artimaisiais. Kur kiekvienas apsilankęs, pajustų emocijų jūrą“, – apie jau ilgą laiką brandintą ir pagaliau įgyvendintą idėją kalba keturi bendraminčiai.
Jų pasveikinti atvyko didelis būrys bičiulių, tarp kurių buvo galima sutikti ir žinomų žmonių: ledo ritulio žvaigždę Dainių Zubrų, modelį bei verslininkę Simoną Starkutę, krepšininką Mindaugą Kuzminską, stilistę Austėją Jablonskytę su vyru, architektu Justinu Žaliu, aktorę Aureliją Tamulytę, atlikėją Gabrielę Grygolaitytę-Vashą, dizainerę Kristiną Kalinauskaitę, verslininką Juozą Tubiną ir kt. Restorano dekorą kūrė žinomas floristas-dekoratorius Mantas Petruškevičius, kurio dėka, tik įžengęs į „Besso“ erdvę, iš karto pasijunti, tartum, asidūręs tolimuose kraštuose.

Ragauti ne tik patiekalų, bet ir gyvenimo
„Kai gyvenimas ima tekėti per greitai, mes pamirštame sustoti. Pajusti. Pažiūrėti vienas kitam į akis. Pasikalbėti be žodžių. Pajausti skonį – ne tik lėkštėje, bet ir akimirkoje, – teigė viena iš restolounge įkūrėjų L. Taučiūtė. – „Besso“ gimė iš troškimo tai sugrąžinti.
Stengiamės kurti ne tik restoraną, bet ir vietą, kur kviečiame būti čia ir dabar: ragauti ne tik patiekalų, bet ir gyvenimo. Tai vieta, kur skoniai susilieja su ritmu, muzika su emocija, o lėkštės turinys pasakoja daugiau nei bet koks meniu. Tuo ši vieta ir išsiskiria.“
Naujos Palangoje maitinimo įstaigos interjero idėja gimė iš troškimo sukurti vietą, kurioje žmogus galėtų atsikvėpti nuo miesto tempo, nusimesti dienos rūpesčius ir trumpam atsidurti tarsi kitoje platumoje – erdvėje, kurioje laikas sulėtėja.
Todėl pasirinkta aiški dykumos tematikos kryptis, įkvėpta gamtos, šilumos ir tyros estetikos. Vyrauja šilti žemės atspalviai, natūralios medžiagos: molio tinkas, medis, bambukas, akmuo. Jaukią erdvę puošia kaktusai ir kiti dykumų augalai, kurie ne tik dekoratyvūs, bet ir kuria atmosferą, alsuojančią ramybe bei šiluma.
Šviesa subtiliai skverbiasi pro natūralias faktūras ir lubų angas, papildydama bendrą erdvės harmoniją. Restorano įkūrėjų viziją pavyko įgyvendinti architektei Daivai Rabačiauskaitei: kiekviena detalė apgalvota taip, kad sukurtų pojūtį tarsi būtumėte kitame pasaulio krašte – toli nuo kasdienybės ir miesto šurmulio.
Į darnią komandą įsiliejo ir žinomas dekoratorius M. Petruškevičius. Jis išmoningai apjungė urbanistinius elementus ir gamtą į vieną visumą, suteikdamas išskirtinį pojutį erdvei: įžengus į šio restorano erdvę, akimirksniu patenkama į tolimuosius kraštus.
Patiekalai – su ugnimi ir meile skoniui
Griliaus dūmai, skonio harmonija ir moteriška stiprybė – prie restorano „Besso“ virtuvės vairo stojo G. Drazdauskaitė. Virtuvės šefės rankose liepsna tampa nevaldomo chaoso priešingybe – tikslia, subtilia priemone atskleisti kiekvieno ingrediento grožį.
Greta tiki, kad skonis turi sielą, o virtuvė – tai vieta, kur moteris gali būti tiek švelni, tiek stipri. Ilgi darbo metai Londone išmokė ją preciziškumo, kantrybės ir drąsos.
Šiandien Greta grįžo kurti į Lietuvą – su ugnimi, meile skoniui bei moteriška intuicija, kuri kiekvieną patiekalą pripildo šilumos ir charakterio. Patiekalų meniu galima atrasti Amerikos, tolimosios Azijos ir netgi Afrikos virtuvių skonių derinius.
Tuo tarpu kokteilių meniu patikėta sudaryti Juliui Šepikui, barų industrijoje besisukančam jau kone dešimtmetį.
„Kokteilių kūryba man yra mokslas. Pradžioje, į viską smarkiai įsigilinu, ir tik tuomet pradedu kurti bei eksperimentuoti“, – sakė J. Šepikas.
„Besso“ virtuvėje vyraujantiems regionams Julius teigė, jaučiantis ypatingą meilę, tad sukurti išskirtinį kokteilių meniu jam nebuvo sudėtinga.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!