Vienos iš jų buvo Graikijoje, todėl žiūrovų laukia nuostabūs, o kai kuriems – galbūt ir dar neatrasti skoniai!
„Graikija – ne tik graži šalis. Tai – ir fantastiškas maistas! Graikų virtuvėje gausu daržovių, prieskonių, alyvuogių aliejaus ir šiek tiek vyno bei riešutų. Šį šeštadienį gaminsiu būtent graikų virtuvės patiekalus: šviežių bulvių salotos su Feta sūriu jau tapo mano favoritėmis, o graikinių riešutų pyragas patiks visiems riešutų mėgėjams“, – intriguoja Kotryna ir kviečia šį šeštadienio rytą praleisti kartu su ja.
Deserto receptą žiūrovai išvys laidoje, o graikiškų salotų receptu K. Starkienė dalijasi nedelsdama.
Graikiškoms bulvių salotoms reikės:
- kilogramo šviežių bulvių;
- 2 raudonųjų svogūnų;
- 4 šaukštų alyvuogių be kauliukų;
- džiovintų pomidorų aliejuje;
- kelių šaukštų kaparėlių;
- 150 g Feta sūrio;
- saujos šviežių krapų.
- svogūnų laiškų.
Padažui reikės:
- 100 ml alyvuogių aliejaus;
- 100 ml obuolių acto;
- šaukštelio garstyčių;
- 2 česnako skiltelių;
- džiovintų mėgstamų žolelių (raudonėlio, baziliko, čiobrelio);
- druskos;
- pipirų.
Gaminimo eiga
Bulves išvirkite ir perpjaukite pusiau. Svogūnus smulkiai supjaustykite. Džiovintus pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais. Krapus ir svogūnų laiškus susmulkinkite. Visas daržoves sudėkite į dubenį, užpilkite padažu ir gerai išmaišykite. Įdėkite druskos, pipirų. Ant viršaus pabarstykite trupinto Feta sūrio.
Visus padažo ingredientus supilkite į nedidelį stiklainį, česnakus smulkiai sukapokite ir sudėkite kartu. Užsukite dangtelį ir gerai pakratykite, kad padažas gerai išsimaišytų ir taptų vientisas. Padažą naudokite iš karto arba laikykite šaldytuve, kol prireiks.
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!