• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos atšilus orui, žmonės ir vėl džiaugiasi pavasario teikiamais malonumais. O jie Lietuvoje be grilio neįsivaizduojami! Kad atėjo metas atidaryti grilio sezoną, nusprendė ir Kotryna Starkienė, todėl šio šeštadienio TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovų laukia itin gardūs, bet nesunkiai pagaminami patiekalai, skirti valgyti lauke!

7

Vos atšilus orui, žmonės ir vėl džiaugiasi pavasario teikiamais malonumais. O jie Lietuvoje be grilio neįsivaizduojami! Kad atėjo metas atidaryti grilio sezoną, nusprendė ir Kotryna Starkienė, todėl šio šeštadienio TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovų laukia itin gardūs, bet nesunkiai pagaminami patiekalai, skirti valgyti lauke!

REKLAMA

Kotryna ne tik gamins meksikietiškas salotas su kepta kiauliena, bet pateiks staigmeną ir smaližiams – žiūrovų laukia sausainių tortas!

„Tortas puikiai tiks ir tiems, kurie vis nedrįsta kepti sudėtingesnių konditerijos šedevrų: skanus, puikus ir greitai pagaminamas“, – intriguoja K. Starkienė ir kviečia nepraleisti šio šeštadienio laidos.

Kaip pagaminti desertą, žiūrovai išvys laidoje, o salotų receptu Kotryna dalijasi nedelsdama.

Meksikietiškoms salotoms reikės:

  • „Well done“ marinuotos kiaulienos kepsnelių
  • Romaninės salotos
  • Raudonosios paprikos
  • Saujos vyšninių pomidorų
  • Avokado
  • Konservuotų raudonųjų pupelių
  • Konservuotų kukurūzų
  • Fetos sūrio
  • Svogūnų laiškų

Padažui reikės:

  • 3 šaukštų obuolių acto
  • 5 alyvuogių aliejaus
  • Šaukštelio medaus
  • Saujos šviežių petražolių lapelių
  • Mėgstamų džiovintų žolelių (bazilikų, raudonėlio, čiobrelio)
  • Žaliosios citrinos
  • Šaukštelio pomidorų salsos arba adžikos

Gaminimo eiga

Visus padažo ingredientus, išskyrus salsą ir adžiką, sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite. Padažą supilkite į dubenėlį, įdėkite salsą, gerai išmaišykite ir patiekite.

REKLAMA
REKLAMA

Kepsnelius iškepkite ant grilio ar keptuvėje. Salotas susmulkinkite ir sudėkite į dubenį, ant viršaus išdėliokite kubeliais pjaustytas paprikas, pusiau perpjautus pomidoriukus, pupeles, kukurūzus bei kubeliais supjaustytą avokadą. Svogūnų laiškus susmulkinkite ir suberkite į dubens vidurį.

REKLAMA

Iškepusią mėsą supjaustykite ir sudėkite ant salotų. Fetos sūrį sutrupinkite ir taip pat suberkite ant salotų. Viską apšlakstykite padažu ir patiekite. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų