Kotryna ne tik gamins meksikietiškas salotas su kepta kiauliena, bet pateiks staigmeną ir smaližiams – žiūrovų laukia sausainių tortas!
„Tortas puikiai tiks ir tiems, kurie vis nedrįsta kepti sudėtingesnių konditerijos šedevrų: skanus, puikus ir greitai pagaminamas“, – intriguoja K. Starkienė ir kviečia nepraleisti šio šeštadienio laidos.
Kaip pagaminti desertą, žiūrovai išvys laidoje, o salotų receptu Kotryna dalijasi nedelsdama.
Meksikietiškoms salotoms reikės:
- „Well done“ marinuotos kiaulienos kepsnelių
- Romaninės salotos
- Raudonosios paprikos
- Saujos vyšninių pomidorų
- Avokado
- Konservuotų raudonųjų pupelių
- Konservuotų kukurūzų
- Fetos sūrio
- Svogūnų laiškų
Padažui reikės:
- 3 šaukštų obuolių acto
- 5 alyvuogių aliejaus
- Šaukštelio medaus
- Saujos šviežių petražolių lapelių
- Mėgstamų džiovintų žolelių (bazilikų, raudonėlio, čiobrelio)
- Žaliosios citrinos
- Šaukštelio pomidorų salsos arba adžikos
Gaminimo eiga
Visus padažo ingredientus, išskyrus salsą ir adžiką, sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite. Padažą supilkite į dubenėlį, įdėkite salsą, gerai išmaišykite ir patiekite.
Kepsnelius iškepkite ant grilio ar keptuvėje. Salotas susmulkinkite ir sudėkite į dubenį, ant viršaus išdėliokite kubeliais pjaustytas paprikas, pusiau perpjautus pomidoriukus, pupeles, kukurūzus bei kubeliais supjaustytą avokadą. Svogūnų laiškus susmulkinkite ir suberkite į dubens vidurį.
Iškepusią mėsą supjaustykite ir sudėkite ant salotų. Fetos sūrį sutrupinkite ir taip pat suberkite ant salotų. Viską apšlakstykite padažu ir patiekite. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!