• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mirus karalienei Elžbietai, kilo susidomėjimas karališkaisiais receptais. Karalienės Elžbietos blynų receptas tapo virusiniu ir dabar tikriausiai gaminamas viso pasaulio virtuvėse pusryčiams ir priešpiečiams.

Mirus karalienei Elžbietai, kilo susidomėjimas karališkaisiais receptais. Karalienės Elžbietos blynų receptas tapo virusiniu ir dabar tikriausiai gaminamas viso pasaulio virtuvėse pusryčiams ir priešpiečiams.

REKLAMA

Blynų receptas buvo įtrauktas į laišką, kurį karalienė siuntė JAV prezidentui Dvaitui D. Eizenhaueriui.

Laiškas yra laikomas Nacionaliniame archyve. Originalus laiškas ir receptas buvo parašytas 1960 m. po to, kai Eizenhaueris su žmona Mamie apsilankė pas karalienę jos pilyje Balmorale.

„Kai jų yra mažiau, paprastai įdedu mažiau miltų ir pieno, bet kitus ingredientus naudoju taip, kaip nurodyta. Taip pat esu bandžiusi vietoj cukraus naudoti auksinį sirupą, ir tai taip pat gali būti labai gerai“, – laiške rašė karalienė Elžbieta.

Ji taip pat patarė, kad gaminant mišinį reikia labai daug plakti ir jis neturėtų ilgai stovėti prieš kepimą.

Sudedamosios dalys:

  • 4 stiklinės miltų
  • 4 valgomieji šaukštai granuliuoto cukraus
  • 2 stiklinės pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo sodos
  • 2 šaukštai ištirpinto sviesto

Gaminimo eiga:

REKLAMA
REKLAMA
  1. Kiaušinius, cukrų ir maždaug pusę pieno suplakite dubenyje.
  2. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Pagal poreikį įpilkite likusį pieną kartu su kepimo soda ir sviestu. 
  3. Blynus kepkite keptuvėje kaip įprasta.

Pastabos:

  • Jei mėgstate vanilę, į blynų tešlą įpilkite šiek tiek vanilės ekstrakto.
  • Patiekite blynus su blynų sirupu, klevų sirupu, medumi arba mėgstamais blynų priedais.

 

Kaži ar ta karalienė kada pati sau tą blyną kepė?
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų