Receptas

Receptai 

 

Tai puikus būdas atrasti naujus skonius ir išbandyti įvairius patiekalus namuose. Nuo tradicinių lietuviškų valgių iki pasaulio virtuvės įkvėptų receptų – kiekvienas gali rasti sau tinkamą variantą. Eksperimentuokite su ingredientais, atraskite naujas gaminimo technikas ir mėgaukitės gardžiais patiekalais!

 

Daugiau receptų rasite lamaistas.lt

Atskleidė superinį kiaušinienės receptą: išeina daug skanesnė

Akį traukiantys, spalvingi, aromatingi ir egzotiški – taip galima apibūdinti visame pasaulyje, o taip pat ir Lietuvoje, itin mėgstamus Azijos šalių įkvėptus patiekalus. Nors kartais gali pasirodyti, kad tokius valgius pasigaminti namuose reikia tam tikrų žinių, tačiau taip tikrai nėra – tuo neabejoja ir „Maximos“ egzotiškų receptų idėjų partnerė, tinklaraščio „Running Vita“ autorė Vita Marija Murėnaitė.
2025-02-19

Atrado skaniausią varškės apkepo receptą: tiesiog tirpstantis burnoje

Sveika, gardu ir greitai paruošiama – tokių receptų nėra daug. Tačiau tai negalioja patiekalams iš varškės. Varškėčiai, apkepai ar varškės pyragai gali tapti išsigelbėjimui tiek ieškant kuo pakeisti atsibodusias kiaušinienes ir košes pusryčiams, tiek siekiant nustebinti mažuosius ar ruošiant šventinį stalą. Svarbiausia, tam nereikės skirti daugybės laiko, o ir graužtis dėl sveikos mitybos principų išsižadėjimo neteks.
2025-02-17

Tinginys pagal Odetą sužavės visus: tikrai kartosite

„Tad jei ir jums šiandien kaip ir man sunki diena, tai imkit ir pasigaminkite sau pačiai mylimiausiai deserto. Labai greitai viskas darosi, valgosi irgi greitai. Patikėkit manimi“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Reikės: 2 pakeliai sausainių Gaidelis arba panašių; 200 g sviesto; 100 g cukraus; 150 ml pieno; 250 g šokolado (naudojau juodąjį); 2 šaukštai kakavos; 50 g graikiškų riešutų; 3 šaukštai paruoštos stiprios kavos.
2025-02-16

Ligų sezonui įsibėgėjus, parodė maistingos sriubos receptą: išbandyti būtina

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip išsivirti naminį sultinį ir kaip iš jo pagaminti sriubą. Ši sriuba bus maistinga, sveika ir labai skani, o pagaminti neužtruks daug laiko.
2025-02-16

Dalia išdavė superinį blynų receptą: „Patys pačiausi“

„Iš tikro tai patys pačiausi sklindžiai. Mano vyras turi labai aiškią nuomonę kai kuriais klausimais. Ir jis kartais savo tiesa būna taip įsitikinęs, kad neįmanoma jį perkalbėti. Tačiau, kartais aš jį pergudrauju. Kad ir su šiais sklindžiais. Jis visada sako, kad keptų obuolių kur jie bebūtų jis nevalgo (bet juk tai taip skanu!). Ilgą laiką blynelius kepdavau jam be obuolių. Bet kartą pabandžiau obuolių įdėti labai mažai. Praslydo. Antrą kartą įdėjau daugiau. Suvalgė.
2025-02-15

Išsivirkite naminio sultinio: šaltą dieną sušildys akimirksniu

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė kaip išsivirti labai maistingą naminį sultinį. Nors išsivirti šį sultinį užtruks tikrai gana ilgai, tačiau jo užteks ilgam ir šio sprendimo tikrai nepasigailėsite.
2025-02-15

Taip kepti bulvinius blynus išmokė mama: patys skaniausi

„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai. Aš taip pat juos pamėgau ir pradėjau sėkmingai gaminti savo virtuvėje. Šie blynai geri tuo, jog, kai iškepa išorėje būna labai traškūs, o viduje – minkšti. Tad sūris prideda ne tik papildomo skonio, bet ir traškumo.
2025-02-14

Tokių skanių cepelinų dar nevalgėte: receptą rašykitės iš karto

„Neįsivaizduoju savo savaitgalio be lietuviškos virtuvės, tad šiandien jo didenybė cepelinai pas mus“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Ingredientai: 4 virtos bulvės, 10 žalių bulvių, truputis druskos, 2 šaukštai bulvių krakmolo. Įdarui: 500 gr maltos mėsos (naudojau kalakutieną), 1 svogūnas, truputis druskos ir pipirų. Padažas: 1 svogūnas, 200 grrūkytos šoninės, grietinės. Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos.
2025-02-13

Atrado greitą agurkų marinavo būdą: dingsta žaibiškai

„Labai patogus būdas suruošti nemažą kiekį agurkų ir, reikalui esant, bet kada iš karto juos pateikti. Be to, šie agurkai puikiai tinka kaip priedas hamburgeriams, mišrainėms ar užkandėlėms. Marinuoti agurkai šaldytuve gali prastovėti ir mėnesį. Tačiau to neprireikia, nes jie paprasčiausiai suvalgomi greičiau. Į juos nededu svogūnų, jie duoda papildomą skonį ir tendenciją greičiau surūgti“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
2025-02-12

Taip keptas kugelis išeina tobulas: girs visa šeimyna

„Kugelis – man pats lietuviškiausias patiekalas. Kiek save pamenu, kugelis buvo dažnai kepamas mūsų namuose“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Kugeliui reikės: 2 kg bulvių; 1 didelio svogūno; 3 kiaušinių; 200 ml pieno; 250 g varškės; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų pipirų; kelių šakelių čiobrelio; aliejaus. Bulves nuskutame ir sutarkuojame tarkavimo mašina kartu su svogūnu.
2025-02-09
REKLAMA
REKLAMA

Pastovėjusius kruasanus prikelkite antram gyvenimui: skanu, paprasta ir greita

Jei turite kiek ilgiau pasotvėjusių kruasanų, neskubėkite jų išmesti! TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė kaip paprastus kruasanus prikelti antram gyvenimui – pasidalijo migdolinių kruasanų receptu.
2025-02-09

Atskleidė tobulą orkaitėje keptų bulvių receptą: išsisaugokite

Keptos bulvės yra vienas dažniausiai vartojamų garnyrų, o kad galėtumėte mėgautis geriausiu rezultatu, receptų kūrėja metų metus tobulino savo receptą ir dabar jį išdavė visiems. Tobulos keptos bulvės viduje būna purios, o išorėje – tobulai traškios. Kiekvienas turi savo kepimo būdą, tačiau receptų kūrėja mano, kad po daugelio metų bandymų ji pagaliau atrado tobulą jų gaminimo būdą.
2025-02-09

Šį desertą lengvai pagaminsite namuose: idealiai tiks Valentino dienai

Artėjant Valentino dienai, vis dažniau ieškoma desertų receptų. Jei ir jums pritrūko idėjų, kuo nustebinti mylimuosius, TV3 laidos „La maistas. Iššūkis“ viešnios dalijasi itališkos klasikos – tiramisu ir panakotos – receptais. Šio sekmadienio laidos tema – desertai. Agnė nustebino panakota su kokosais ir braškėmis, Vaiva – neįprasta lietuviška tiramisu versija. Laidoje viešnios parodė, kaip juos pasigaminti paprastai ir pigiai namuose.
2025-02-09

Taip kepta kiaušinienė išeina daug skanesnė: išbandykite receptą

„Šį kartą sotūs ir nepaprastai skanūs pusryčiai pagal portugalų virtuvės šefą George Mendes“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė. Jums reikės: 150 gr bekono arba rūkytos šoninės, 1 nedidelio svogūno, 2 skiltelių česnako, lauro lapo, 1 a. š. raudonosios paprikos dribsnių, 1 nedidelio pomidoro, 4 rūkytų dešrelių, 2 stikl.
2025-02-08

1 produktas padeda palaikyti normalų kraujospūdį: ragina išbandyti

Pistacijos – ypatingu skoniu užburiantys riešutai. Jos dažniausiai naudojamos įvairiausiems desertams ruošti, tačiau puikiai dera ir pikantiškuose patiekaluose: pistacijomis gardinti galima ir sūrius, ir mėsos patiekalus. Visgi, nors šie riešutai ne tik skanūs, bet ir sveiki, nes juose gausu baltymų ir kitų organizmui naudingų medžiagų, kiek jų suvalgome per dieną – reikėtų stebėti.
2025-02-06

Ši kopūstų mišrainė – mėgstamiausia: tiks prie visų patiekalų

„Šias salotas gaminu labai dažnai, nes tai vienos iš mano mėgstamiausių. Tikiuosi jūs irgi jas pamėgsite. Produktai šioms salotoms tikrai randami kiekvienos šeimininkės namuose, tad be vargo galima pasigaminti jas“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
2025-02-04

Atskleidė geriausią obuolių pyrago receptą: užsirašykite iš karto

„Sviestinis, riebus obuolių pyragas dar vainikuotas morengo kepure. Tikras pyragų karalius, ne kitaip. Manšis pyragas skaniausias ką tik iškeptas“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Kepimo forma 24 cm skersmens. Porcijos 8. Užtruksite apie 1 val. 360 g k. t. sviesto; 200 g cukraus; 0,5 a. š. druskos; 1 a. š. vanilinio cukraus; 0,5 a. š. trakuotos citrinos žievelės; 3 kiaušiniai; 300 g miltų; 1 a. š. sodos (+ 1 v. š. acto, sodai nugesinti); 3 – 4 obuoliai.
2025-02-02

Taip kepta lašiša sužavės visus svečius: recepto prašys ne vienas

TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ Naujus metus pasitiko pasikeitusi – nuo šiol laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco kviečia gaminti nebe tradicinius, o naujus ir madingus patiekalus. Laidos svečiai dalinsis patarimais ne tik apie tai, kaip pagaminti kuo skaniau, bet ir kaip juos gaminant sutaupyti.
2025-02-02

Taip kepti blynus išmokė Vilma: „Tikrai superiniai“

„Fantastiški ir purūs blyneliai. Jie lyg maži pyragėliai, greitai ištirpstantys burnoje. Ne veltui pas Vilmą sulaukę tiek liaupsių, prie kurių prisidedu ir aš – tikrai superiniai“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.
2025-02-01

Lietuvos instagrameris atskleidė tobulą makaronų receptą: apsilaižysite pirštelius

Makaronų patiekalų receptų niekada nebus per daug. Ypač – tokių, kuriuos galima be vargo pagaminti taupant tiek laiką, tiek pinigus. Viduržiemį, regis, to būtent daugelis ir ieško, nes pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, sausį netgi ūgteli ir taip ištisus metus populiarių makaronų pardavimai. „Gal ir neprilygsime italams pagal meilę makaronams, tačiau jie ir Lietuvoje išlieka vienu pagrindinių pasirinkimų virtuvėse.
2025-01-31

Išdavė tobulą lašišos receptą: nekainuos nė 5 eurų

Patiekalai be mėsos ant stalo turėtų atsidurti dažniau, tačiau neretai ima ir pritrūksta idėjų, o jų kainos restoranuose nedžiugina. Todėl šį sekmadienį TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ išvysime, kaip pasigaminti gardžius vegetariškus patiekalus – pastaruoju metu masiškai išpopuliarėjusį kalafioro steiką bei lietuvių pamiltą lašišos kepsnį.
2025-01-31

Šį gėrimą vadina žarnyno šluota: organizmas jums padėkos

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. Augalinę jogurto ar pudingo alternatyvą pasidaryti gali būti labai paprasta, tam net neprireiks pirkti jau paruoštų augalinių jogurtų.
2025-01-27

Šefas atskleidė tobulą kiaušinienės receptą: išeina daug skanesnė

Ekspertas pasidalijo paprastu „kreminės“ tobulos kiaušinienės receptu, kuriam nereikia sviesto, pieno ar grietinėlės. Šefas pasidalijo patarimais, kaip pagaminti tobulą kiaušinienę be papildomų nereikalingų ingredientų, t. y. pieno produktų. Išbandę teigia, kad ji išeina daug skanesnė, rašo mirror.co.uk.
2025-01-26

Ši mišrainė tapo sezono atradimu: pigu, greita ir labai skanu

„Šias salotas „atsivežiau“ iš viešnagės Helsinkyje. Jos mums taip patiko, kad valgydamos iš karto išnarstėme sudėtines dalis ir iš karto vienbalsiai nusprendėme, kad ir Lietuvoje apie jas turi žinoti. Puikaus skonio, su nedaug sudėtinių dalių ir greitai paruošiamos salotos buvo pateiktos su didele rūkyta dešrele. Bet jos tiks ir prie mėsos ar žuvies kepsnio arba paprasčiausiai vienos“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
2025-01-26

Šio deserto norėsite dar ir dar: apsilaižysite pirštus

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė kaip pasigaminti labai gardų desertą – keptą „Aliaską“. Keptai „Aliaskai“ teikės: Panetone pyrago 800 ml vanilinių ledų 3 kiaušinių baltymų 200 g cukraus 400 g šaldytų vyšnių Poros šaukštų cukraus Šaukšto krakmolo Gaminimo eiga: Vyšnias suberti į puodą kartu su cukrumi ir krakmolu. Virti ant nedidelės ugnies, kol uogienė taps tiršta. Palikti atvėsti.
2025-01-26

Edita atskleidė minkščiausių varškėtukų receptą: kartosite ne kartą

„Varškėčiai daugeliui vienas iš mėgstamiausių patiekalų. Būtinai pasilepinkite su mėgstamomis uogomis“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Reikės: 500g varškės; 2 kiaušinių; 5 v.š. cukraus; žiupsnelio druskos; ~200g miltų. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, druska. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų minkšta ir būtų galima paimti rankomis.
2025-01-25

Šių sausainių receptas plinta masiškai: neišbandyti būtų nuodėmė

Ką rinktumėtės skaniam desertui – saldžius blynus ar sausainius? O gal du viename? Blynainiai – taip galima išversti socialiniuose tinkluose išplitusį bananinių blynų-sausainių receptą. Tai puiki idėja, kaip panaudoti dažniausiai Lietuvoje perkamą prekę. „Nesvarbu, ar žvarbus sausis, ar karšta liepa – pirkėjai savo įprasto pirkinių krepšelio be bananų neįsivaizduoja.
2025-01-24

Atrado minkštutėlės kiaulienos plovo receptą: užsirašykite iš karto

„Kiekviena šeimininkė, kas be ko, turi savo firminį plovo receptą. Vieni plovą gamina puode, o kiti orkaitėje, man asmeniškai, plovas labai gardus paruoštas abejais variantais, bet gal truputį labiau mėgstu paruoštą puode, kadangi jis būna toks kiek sulipęs ir šlapesnis“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
2025-01-24

Ragina rinktis tokį majonezą: daug skanesnis ir sveikesnis

Šiandien vis daugiau žmonių ieško sveikesnių ir natūralesnių alternatyvų įprastiems maisto produktams. Norite ko nors skanaus, lengvai paruošiamo ir tuo pačiu sveiko? Savo rankomis sukurtas naminis majonezas ne tik leis mėgautis ypatingu skoniu, bet ir užtikrins, kad žinote tiksliai, kas jo sudėtyje. Pristatome greitą, skanų bei itin sveiką majonezo receptą, kuris taps puikiu priedu prie salotų, sumuštinių ar daržovių užkandžių.
2025-01-23

Iškepus kugelį ragina padaryti 1 dalyką: bus daug skanesnis

Be bulvių plokštainio daugelis neįsivaizduoja šaltojo sezono – sotus, pigus patiekalas, regis, sušildo ne tik kūną, bet ir lietuvio sielą. Visgi, bulvių plokštainiui pasigaminti namuose reikia šiek tiek pastangų, todėl taupantys laiką jį perka jau paruoštą parduotuvėse, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Bet net ir toks tradicinis patiekalas gali nustebinti naujomis natomis – tereikia namuose pasiruošti naują padažą, rašoma pranešime spaudai.
2025-01-22

Atrado geriausią karbonadų receptą: išeis minkšti ir sultingi

Ar kada susimąstėte, kuo skiriasi ir kuo panašūs yra šniceliai, karbonadai bei muštiniai? Visų pirma, visiems šiems patiekalams dažniausiai pasirenkamos tos mėsos dalys, kurios yra be kaulo. Todėl jie dažnai kepami iš vištienos ar kalakutienos krūtinėlės, kiaulienos, veršienos bei jautienos išpjovos arba kumpio.
2025-01-21

Atrado superinį blynų receptą: nustebsite, iš ko jie pagaminti

Sausis – sveikesnių pokyčių metas. Ieškančius lengvo, bet efektyvaus būdo pagerinti savo mitybą, maloniai nustebinti gali varškė. Šis universalus ir maistingas produktas, puikiai tinka ir sportuojantiems, ir norintiems subalansuoti savo mitybą.
2025-01-19

Parodė tobulų pusryčių receptą: daug skaniau nei kavinėje

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti beigelius. Išmokus juos kepti namie, nebereikia beigelių pirkti specializuotoje parduotuvėje. „Gerumas tame, kad tokio šviežumo kaip namuose kepti jūs niekur negausit“, – laidoje sakė K. Starkienė.
2025-01-19

Taip keptas bulvių kugelis išeina skaniausias: rašykitės receptą

„Nebesuskaičiuoju, kiek šiemet visko gaminau su cukinija ir receptais dalinausi su jumis. Daug tikrai daug. Ir šeimą baigiu pripratinti prie jos. O aš cukiniją pamėgau, galiu tą pasakyti drąsiai. Todėl ir šiandieninis mano bulvių plokštainis su cukinija“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 3. Užtruksite apie 1 val.
2025-01-18

Karalius 1 patiekalą valgo kasdien: vadina aukso gysla sveikatai

Karalienės Camillaos sūnus Tomas Parkeris Bowlesas atskleidė mažai žinomą receptą, kuris dažnai patiekiamas Highgrove ir Birkhall dvaruose. Patiekalas, aprašytas Tomo neseniai išleistoje knygoje „Cooking & The Crown“, turi ingredientą, dėl kurio, kaip teigiama, karalius Karolis III tiesiog „eina iš proto“. „Patiekalas, kurį daugybę kartų valgiau Birkhalle ir Highgrove, – rašė karališkosios šeimos atstovas, kuris gruodį šventė savo 50-metį.
2025-01-17

Šis pyragas sužavės visą šeimą: vienas, du ir yra

Ieškote idėjų, kuo savaitgalį nustebinti ir palepinti save ir šeimos narius? Dalijamės su jumis tinklaraščio „Visko po trupinėlį“ autorės Jolantos bananų duonos receptu. Reikės:  480 g miltų; 2 a. š. kepimo miltelių; 1 a. š. druskos; 4 kiaušiniai; 300 g rudo cukraus; 250 g tirpinto sviesto ar margarino; 130 g grietinės; 1–2 a. š. sodos; 650 g trintų pernokusių bananų. Bananų duonos receptas Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros.
2025-01-12

Atrado geriausią bulvių kugelio receptą: „Tobulas“

„Tobulas. Varškė čia vos juntama, suteikia tokį malonų poskonį“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite apie 1 val.: 15 bulvių; 250 g varškės; 2 kiaušiniai; 1 svogūnas; žiupsnis juodųjų pipirų; druskos pagal skonį; šlakelis aliejaus; 200 ml pieno. Kugelio su varške receptas Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame. Svogūną taip pat sutarkuojame.
2025-01-11

Tokios steiko kainos dar nematėte: užtruksite kelias minutes, o išleisite 7 kartus mažiau nei restorane

Naujus metus TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ pasitiko atsinaujinusi. Nuo šiol Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco patys tapo vertintojais, o jų svečiai – maisto gamybą pamilę lietuviai, kurie moko restorano lygio patiekalus susikurti tiesiog namuose. Žiūrovai ne tik išgirs populiariausių patiekalų paslaptis, bet dar ir sužinos, kaip sutaupyti. Pavyzdžiui, ar nenorėtumėte pasilepinti steiku, kuris jums atsieitų net 7 kartus pigiau nei restorane? Būtent tą sužinosite šio sekmadienio laidoje.
2025-01-10

Šis obuolių pyragas sužavės visą šeimą: vienas, du ir yra

Sausis daugybei žmonių susijęs su noru metus pradėti sveikiau ir pigiau. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai sveikatos stiprinimui ir biudžeto atstatymui pataria prisiminti receptus su obuoliais. Šie nedaug kainuojantys vaisiai turi nemažai naudos sveikatai ir gali tapti ingredientais daugybei skirtingų ir gardžių patiekalų, rašoma pranešime spaudai.
2025-01-07

Atrado minkščiausių varškėčių receptą: vienas, du ir yra

„Varškėčiai man yra išlikę kaip vienas pačių skaniausių vaikystės patiekalų. Būdama vaikas varškėčius galėdavau valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei… Taip labai juos mėgau! Ir dabar bent kartą per mėnesį būtinai turiu išsikepti varškėčių, nes tiesiog pasiilgstu to gardaus, kiek tąsaus blyno su grietine ir uogiene, yam yam yam! Kepant varškėčius kartais mėgstu vis paįvairinti ingredientų sąrašą, išbandyti kaip vienas ar kitas papildomas ingredientas keičia varškėčio skonį ir tekstūr...
2025-01-05

Tokie pietūs sužavės kiekvieną: puikiai tiks įsidėti į darbą

Net ir žiemą galima prisiminti Viduržemio jūros skonius. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai sotų ir skanų Viduržemio jūros dubenėlį. Viduržemio jūros dubenėliui reikės: Virtų kynva kruopų (bolivinės balandos) Keptos vištienos Salotų lapų Marinuotų mėlynųjų svogūnų Fetos sūrio Keptų paprikų Alyvuogių Keptų avinžirnių Alyvuogių aliejaus Gaminimo eigą ir daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
2025-01-05

Ši sriuba žiemą taps mėgstamiausia: vienos lėkštės nepakaks

Šį šeštadienį laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis įkvėpimo semiasi tikrais įvykiais paremto filmo „Banditas“. Įkvėpti šio filmo, jie parodys, kaip pasigaminti Kanados skoniais dvelkiančią žirnių sriubą. Jau šiandien TV3 žiūrovai turės progą pasinerti į kriminalinį pasaulį su filmu „Banditas“ (angl.
2025-01-04

Išdavė skaniausių bulvinių blynų receptą: „Neprašausite pro šalį“

„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas – tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo. O įdėjus papildomų ingredientų, tikrai niekada neprašausite pro šalį“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. 2 porcijoms reikės: 1 kg nuskustų bulvių; 200 g triušienos juosmeninės dalies file;  2 kiaušinių; 1 a. š. džiovintų krapų; 1 a. š. džiovintų česnakų; druskos.
2025-01-04

Šis užkandis taps stalo puošmena: receptą įsidėmėkite

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkeinė parodė, kaip greitai pasigaminti labai gardų užkandį – jogurtinį kremą su lašiša. Reikės: 200 g kreminio sūrio 100 g graikiško jogurto sūdytos lašišos kaparėlių šviežių krapų Citrinos Gaminimo eiga: Kreminį sūrį gerai išmaišykite su jogurtu, masė turi būti vientisa ir glotni. Kremą sudėkite į lėkštę, o ant viršaus išdėliokite sūdytą lašišą, krapų šakeles, kaparėlius ir pabarstykite tarkuota citrinios žievele.
2025-01-04

Gerkite šį kokteilį rytais: žarnynas padėkos

„Skanių pusryčių, o gal kai kam greitai jau ir pietūs. Gerai dienos pradžiai puikiai tinka žvaliai nuteikiantis žaliasis kokteilis. Jis toks tirštas, kad gali būti net kabinamas šaukšteliu“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Porcijos 2. Užtruksite iki 5 min. Reikės: 2 obuoliai; 1 bananas; 2 saujos špinatų; 1 a. š. kanapių branduolių; 1 a. š. chia sėklų.
2025-01-01

Šie užkandžiai per Naujus metus sužavės visus: ragina išbandyti

Sutikti Naujuosius metus su stilinga vakarėlio atmosfera ir prabangiais užkandžiais nereikalauja nei daug išlaidų, nei ilgų valandų virtuvėje. Prekybos tinklas „Iki“ dalijasi 5 išradingomis idėjomis, kaip vos iš kelių produktų sukurti užkandžius, kurie atrodys prabangiai, sužavės skoniu, bet bus lengvai ir paprastai paruošiami net paskutinę minutę. Pasilepinkite ir leiskite savo svečiams mėgautis švente, neatskleidžiant paslapties, kaip lengvai tokį prašmatnų rezultatą pasiekėte.
2024-12-30

Šis Naujų metų patiekalas plinta žaibiškai: ragina išbandyti

„Greitas užkandis žiūrint krepšinio rungtynes“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: 1 prancūziško batono (bagetės), kuri gali būti ir ne pirmo šviežumo, 5 v. š. alyvuogių aliejaus ar suminkštinto sviesto, 3- 4 česnako skiltelių, išspaustų šviežių smulkintų petražolių arba persilado ar itališkų žolelių prieskonių, tarkuoto fermentinio sūrio, druska ir pipirai pagal skonį.
2024-12-30

Šie suktinukai nuo Naujųjų metų stalo dings pirmi: turėkite receptą

„Dauguma Jūsų žinomų užkandžių pabodę ir norisi ko nors naujo??? Išbandykite lavašo suktinukus su kumpiu ir sūriu. Patiks tikrai visiems! Pamatysite“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė. 8 porcijos. Reikės: 2 didelių lavašo lakštų; 250 g kumpio; 1 agurko; 230 g kambario temperatūros kreminio sūrio (pvz.: „Philadelphia“); 5 valg.
2024-12-29

Ši Ingridos mišrainė idealiai tiks Naujiems metams: visi klaus recepto

„Soti, bet šiek tiek kitokia mišrainė su bulvėmis. Jai į draugiją pakviečiame dar ir grybų ir mišrainė suskamba visiškai naujomis natomis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite apie 15 min. Reikės: 5 virtos bulvės; 1 virta morka; 1 st virtų miško grybų; 0,5 raudono svogūno; 1 v. š. obuolių acto; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; Šlakelis alyvuogių aliejaus; Majonezo pagal poreikį; Ryšulėlis krapų; Ryšulėlis svogūnų laiškų.
2024-12-28

Šis ėrienos paruošimo būdas taps tikru hitu šeimoje: apsilaižysite pirštus

Jau šį šeštadienį laidos „Gero savaitgalio recpetas“ vedėjai Laurynas Suodaitis ir Vaida Poderytė-Bernatavičė kulinarinio įkvėpimo mėgins pasisemti iš juodojo humoro trilerio „Meniu“, kurį TV3 žiūrovai galės išvysti šiandien 22 valandą.
2024-12-28
Į viršų