Įdarytoms bulvėms reikės:
- 6 didelių bulvių
- Pusės kininio kopūsto
- Pusės nedidelio poro
- Puodelio pieno
- Šaukštelio garstyčių
- Saujos tarkuoto čederio sūrio
- Sviesto
- Šaukšto grietinės
- Kelių marinuotų agurkų
- Krapų
- Druskos
- Pipirų
Gaminimo eiga:
Bulves gerai nuplauti ir subadyti šakute. Patepti alyvuogių aliejumi, sudėti ant skardos ir pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie valandą, kol taps minkštos. Bulves palikti atvėsti.
Kininį kopūstą susmulkinti, porą supjaustyti. Į puodą įdėti gabalėlį sviesto ir suberti kopūstą, jį gerai apkepinti, tada sudėti porus. Viską gerai išmaišyti, supilti pieną, dėti druskos, pipirų ir garstyčias, palikti troškintis ant nedidelės ugnies.
Bulvių viršūnes nupjauti ir išskobti vidų. Išskobtas bulves sudėti atgal ir vėl pašauti į orkaitę dešimčiai minučių. Tuo tarpu bulvių minkštimą sudėti į ištroškintus kopūstus ir gerai viską sugrūsti bulvių grūstuve. Suberti sūrį, grietinę, viską išmaišyti ir šaukštu sudėti įdarą į bulves.
Pašauti atgal į orkaitę ir kepti, kol įdaras gražiai apskrus. Iškepusias bulves pabarstyti krapais, bei smulkiai supjaustytais marinuotais agurkėliais.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.