Pavyzdžiui, kilogramas bulvių Vilniuje birželį kainavo vidutiniškai 0,29 euro, Taline – 0,25 euro, o Rygoje – 0,51 euro.
Latvijos sostinėje taip pat buvo brangiausios morkos – 0,7 euro už kilogramą. Vilniuje kilogramas morkų kainavo vidutiniškai 0,53 euro, o Taline – 0,67 euro.
Tačiau Rygos parduotuvėse buvo mažiausios šalyje užaugintų agurkų ir pomidorų, pievagrybių, importuotų braškių, slyvų ir broilerių kainos.
„Maisto produktų kainos skiriasi, nes skiriasi prekių kokybė ir asortimentas. Šalyje užaugintų pomidorų birželį buvo galima įsigyti visuose keturiuose stebimuose Latvijos prekybos tinkluose, o kaimyninėse šalyse – tik viename ar dviejuose tinkluose. Ir šių pomidorų kaina Latvijoje buvo kur kas mažesnė“, – pažymėjo centro vadovė Inguna Gulbė.