Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Tas "alioša"pagamintas tam kad sakyti kad iš "šudo“ galima pagaminti skaniu mėsainių
Iš kur tokius kvailius traukia, kurienetik nieko nesupranta apie maisto produktų sveikumą, bet ir nežino baltos mišrainės sudėties:
1.Majoneze nieko blogo nėra - augalinis aliejus (gerasis cholesterolis) ir kiaušiniai.
2.Lieso graikiško jogurto nebūna, tai riebūs jogurtai.
3.Rauginti agurkai yra sveikiau nei švieži - gerosios bakterijos.
4.Siūlo kažką keisti žirneliais, bet tai ir taip yra vienas pgeindinių baltos mišrainės komponentų.
5.Bulves pakeitus salierais ar brokoliais, tai jau bus visiškai kitas patiekalas, o ne lietuviška balta mišrainė.
6.Teigia, kad maiste turi būti kuo mažiau kalorijų, bet juk valgome pagrinde tam, kad jų gautume, kitaip - greitas išsekimas ir mirtis.
@Rxr ją sukurė carinėje Rusijoje šefas prancūzas, tik lietuviai vietoje prabangių mėsų ėmė dėti dešrą paprastą, nes sovietiniais laikais tokia tebuvo parduotuvėse
@kodėl lietuviška kokią dar dešrą??? pirmą kartą girdžiu kad į lietuvišką mišrainę kas dėtų dešrą??? Į rusišką taip, bet ne į lietuvišką. Turiu seną receptų knygą "Modernioji virėja" 1928 metų ten nėra jokios dešros nei majonezo. Vietoj majonezo dedama lietuviška smetona.O dešros, kuriomis garsėjo Lietuva, tai buvo atskiri patiekalai, kartu su kumpiais ir skilandžiais, kurie būdavo patiekiami šalia mišrainės. Knygoje tai vadinama baltuoju vinegretu, žodis "mišrainė' matyt, atsirado vėliau. O prie ko čia sovietiniai laikai?
Valgiau, valgysiu o kad ziniasklaida ...da mala visiems yra žinoma
Tik ne tonom valgom! Per šventes galim valgyti skaniau, ir niekam nerūpi, ką jūs ten valgot ar geriat. Vistiek, negyvensit kaip Maklaudas! Taigi...
iš kur tokių deb--oidų imasi?
Visalaika buvo ir bus balta mišrainė, kodėl reikia sakyti sovietinė mišrainė? gal dabar lietuvių patiekalas yra "pica", "kebabas" ir t.t siuperinių patiekalų,vau ir dakartą vau .. baikim kišti mums ta ...dą
@Saras ji carinė iš tų laikų atėjusi, o net cepelinai, kugelis, bulviniai blynai nėra lietuviški, o pasiskolinti iš žydų, kai lietuvės tarnavo pas žydes, daug tautų gyveno Lietuvoje, tai daug patiekalų iš jų išmokta
Gal nepatarinekit,patiems bus sveikiau.Skanaus valgant baltąja mišraine.
@Nijolė Pritariu jums 100%
nevalgom kibirais, o keisti tikrai neverta. Majonezą galima namie pasigaminti.
Eina jis na..
Kiek žinau, raugintos daržovės labai sveika valgyti,o čia aiškina,kad rauginti agurkai nesveika.

Skaitomiausios naujienos




Į viršų