Iš visų kiaušinių ruošimo būdų vienas yra kone pats populiariausias – virimas. Kietai išvirti kiaušinius nėra sudėtinga, tereikia puodo ir vandens.
Nepaisant to, yra vienas dalykas, kuris erzina daugelį – kai verdant kiaušiniai suskyla ir išteka kiaušinių baltymai.
Štai keletas patarimų, ką galite padaryti, kad kiaušiniai daugiau niekada nesuskiltų juos verdant – nustebsite, kaip tai lengva, rašo tastingtable.com.
Nemeskite kiaušinių į verdantį vandenį
Kietai išvirti kiaušinius nėra sunku, tačiau jei žodį „virti“ interpretuojate tiesiogiai, greičiausiai dažnai susiduriate su tuo, kad verdant jie suskyla.
Kaip pažymi „The Kitchn“, pirmasis būdas išvengti kiaušinių skilimo juos verdant – dėti kiaušinius į šaltą vandenį (iš čiaupo), o tik tada užvirinti vandenį, vėliau sumažinti ugnį. Taip pat labai svarbu, kad kiaušiniai būtų kambario temperatūros, o ne ką tik ištraukti iš šaldytuvo.
Jei į verdantį ar kunkuliuojantį vandenį įmesite kiaušinius, didelė tikimybė, kad dėl kiaušinių ir vandens temperatūrų skirtumų lukštas suskils, teigia „Southern Living“. Dar vienas patarimas, kaip išvirti kiaušinius, kad šie nesuskiltų – rinkitės didelį puodą virimui, pataria „The Kitchn“.
Jei kiaušinius virsite per mažame puode, kiaušiniai bus prispausti vienas prie kito, todėl kils didesnė rizika, kad verdant jie trankysis vienas į kitą ir suskils.
Ir paskutinis patarimas – į verdantį vandenį įberti šaukštelį druskos ir įpilti šaukštą acto, kurie kiaušiniams suteiks tvirtumo.