Blynams reikės: 5 vidutinio dydžio bulvių; 150 g varškės (9 proc. riebumo); 2 kiaušinių; 2 plonų, ilgų medžiotojų dešrelių (kiaulienos ar jautienos); 1 nedidelio svogūno; 2 valg. š. miltų; 0,5 arb. š. druskos; 1/3 arb. š. juodųjų pipirų; aliejaus (kepimui).
GAMINIMAS
Nulupame svogūną, susmulkiname. Dešreles supjaustome plonais griežinėliais.
Varškę sutriname su kiaušiniais, druska ir pipirais naudojant šakutę. Sumaišome su svogūnu, dešrelėmis ir miltais.
Bulves nulupame. 3 bulves sutarkuojame smulkia tarka, o likusias 2 – stambia tarka. Sutarkuotas bulves sudedame į sietelį ir nuspaudžiame skystį. Sumaišome su varškės mase.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant silpnesnės vidutinės ugnies. Dedame po kaupiną valgomą šaukštą bulvių masės, suformuojame plokščius, apvalius blynelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Taip iškepame visus blynelius. Patiekiame su grietine ir bulvių prieskoniais ar žalumynais.
Šaltinis: Lithuanian in the USA