• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tai patobulintų bulvinių blynų receptas, kuris pasitarnauja norint kiek sotesnės ir įdomesnės vakarienės ar pietų. Blynai, žinoma, skaniausi patiekti su grietine, bet taip pat tinka pagardinti graikišku jogurtu ar gaiviu jogurtiniu padažu su agurkais.“, – sako Liucija.

„Tai patobulintų bulvinių blynų receptas, kuris pasitarnauja norint kiek sotesnės ir įdomesnės vakarienės ar pietų. Blynai, žinoma, skaniausi patiekti su grietine, bet taip pat tinka pagardinti graikišku jogurtu ar gaiviu jogurtiniu padažu su agurkais.“, – sako Liucija.

REKLAMA

Blynams reikės: 5 vidutinio dydžio bulvių; 150 g varškės (9 proc. riebumo); 2 kiaušinių; 2 plonų, ilgų medžiotojų dešrelių (kiaulienos ar jautienos); 1 nedidelio svogūno; 2 valg. š. miltų; 0,5 arb. š. druskos; 1/3 arb. š. juodųjų pipirų; aliejaus (kepimui).

GAMINIMAS

Nulupame svogūną, susmulkiname. Dešreles supjaustome plonais griežinėliais.

Varškę sutriname su kiaušiniais, druska ir pipirais naudojant šakutę. Sumaišome su svogūnu, dešrelėmis ir miltais.

Bulves nulupame. 3 bulves sutarkuojame smulkia tarka, o likusias 2 – stambia tarka. Sutarkuotas bulves sudedame į sietelį ir nuspaudžiame skystį. Sumaišome su varškės mase.

REKLAMA
REKLAMA

Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant silpnesnės vidutinės ugnies. Dedame po kaupiną valgomą šaukštą bulvių masės, suformuojame plokščius, apvalius blynelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Taip iškepame visus blynelius. Patiekiame su grietine ir bulvių prieskoniais ar žalumynais.

Šaltinis: Lithuanian in the USA

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų