Ingredientai: obuoliai: 4–5 (dideli); aliejus: 100 mililitrų; cukrus: 125 gramų (jeigu obuoliai saldesni, dedame mažiau); vanilinis cukrus: 2 šaukštelių; kiaušiniai: 2; miltai: 190 gramų; kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio; varškė: 200 gramų; kakava: 2 arbatinių šaukštelių; cinamonas (pabarstymui).
GAMINIMAS
Iš pradžių nulupame bei smulkiai supjaustome obuolius (galima ir stambiai sutarkuoti – čia jau pagal norą).
Tuomet išplakame kiaušinius, suberiame cukrų bei vanilinį cukrų. Miltus pradžioje sumaišom su kepimo milteliais ir po to suberiame į kiaušinių masę. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
Tada varškę sumaišome su kakava.
Po to į kepimo formą įklojame kepimo popierių ir sluoksniuojame pyragą šitaip: kiaušinių ir miltų masė, varškės masė bei smulkinti obuoliai ant viršaus. Viską paspaudžiame, pabarstome cinamonu.
Galiausiai kepame maždaug pusvalandį iki 185 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaujame!
Šaltinis: worldrecipes.eu