lašišos filė (su oda): 450 gramų
česnakas: 5 skiltelių
citrinos sultys: 5 valgomųjų šaukštų
sviestas: 2,5 valgomojo šaukšto
šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
druska
juodieji pipirai
Iš pradžių lašišos file nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu bei supjaustykite į 3-4 storus gabaliukus. Kiekvieną gabaliuką apibarstykite druska ir pipirais, įtrinkite.
Tuomet nulupkite česnako skilteles, sutrinkite česnako spaustuku.
Tada keptuvėje įkaitinkite sviestą ant vidutinės stipresnės ugnies, sudėkite česnaką, išmaišykite ir iškart sudėkite lašišos gabaliukus odele į viršų. Kepkite 4 minutes, po to apverskite ir kepinkite dar 3 minutes.
Paskui užpilkite citrinos sultimis, pakaitinkite dar 10 sekundžių ir patiekite su mėgiamu garnyru. Skanaukite!