Šparagų salotoms reikės:
- Šviežių šparagų
- Kelių skiltelių česnako
- Kepintų riešutų
- Citrinos
- Kietojo sūrio
Gaminimo eiga:
Nulaužti sumedėjusią šparago dalį, didesnius šparagus perpjauti į kelias dalis. Šparagus įdėti į puodą su verdančiu vandeniu, juos labai trumpai pavirti (apie 1–2 min.), išgriebti ir perplauti šaltu vandeniu. Plonomis plokštelėmis supjaustyti česnaką, susmulkinti lazdyno riešutus.
Keptuvėje ant nedidelės kaitros pakaitinti alyvuogių aliejų, į ją sudėti česnakus, kai jie suminkštės, sudėti lazdyno riešutus, įtarkuoti citrinos žievelės. Sudėti šparagus ir viską šiek tiek pakepinti. Įberti druskos, pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių.
Šparagų salotas patiekti karštas, ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio, pipirų ir citrinos žievelės.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































