Patiekalas tradiciškai gaminamas sutrinant virtas arba garuose virtas bulves su pienu, sviestu ir prieskoniais, o ją paruošite vos per 15 minučių.
Yra daugybė bulvių košės variantų, įskaitant sūrią bulvių košę, košę su priedais ir saldžiųjų bulvių košę.
Nors bulvių košė skani, jai paruošti gali prireikti daug laiko, todėl jums puikiai pasitarnauti gali mikrobangų krosnelė, rašo express.co.uk.
Greitai pagaminama bulvių košė
„Bright Roots Kitchen“ savininkė Ashley pasidalijo itin paprastu bulvių košės gaminimo mikrobangų krosnelėje receptu.
„Tai puikus receptas, – sakė ji. – Ši bulvių košė jus išgelbės, kai norisi daugiau patinginiauti, o ne intensyviai plušėti virtuvėje! Pagaminsite ją mikrobangų krosnelėje per trumpą laiką. Kreminė, puri bulvių košė puikiai tinka šaltomis dienomis.“
Ingredientai:
• bulvės;
• 240 ml pieno;
• 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
• druskos ir pipirų pagal skonį.
Pirmiausia kiekvieną bulvę maždaug 10 kartų subadykite šakute ir suvyniokite į popierinį rankšluostį. Mikrobangų krosnelėje bulves kepkite 10 minučių arba įjungę keptų bulvių režimą. Jei išėmus iš mikrobangų krosnelės bulvės atrodo per kietos, įdėkite jas dar kelioms minutėms, kol odelė suminkštės.
Iškeptoms bulvėms leiskite penkias minutes atvėsti ir minutę mikrobangų krosnelėje pakaitinkite pieną. Kai jos pakankamai atvės, kiekvienos bulvės galuose peiliu padarykite įpjovas ir atsargiai nulupkite odelę.
Nuluptas bulves sudėkite į dubenį, supilkite pieną, prieskonius ir alyvuogių aliejų. Šakute arba bulvių trintuvu sutrinkite ir sumaišykite bulves iki pageidaujamos konsistencijos. Jei košė per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau pieno.
Nespausdinkite straipsnių ypatingai apdovanotiems.