Porcijos 4, Užtruksite apie 30 min: 4 silkių filė; 1 svogūnas; 4 morkos; 0,5 a. š. cukraus; 1 sauja razinų; 1 sauja graikinių riešutų smulkintų; 2 v. š. aguonų; 1 v. š. cinamono (galite šiek tiek mažiau); Aliejaus, kepti.
Silkės receptas
Silkės filė supjaustome juostelėmis. Morkas nuskutame, nuplauname ir sutrakuojame šiaudeliais. Svogūną nulupame ir supjaustome smulkiais gabalėliais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame daržoves ir pakepiname, kol šios šiek tiek apskrus ir suminkštės. Pabarstome cukrumi, įpilame dar aliejaus ir pakaitiname apie 7 – 10 min.
Suberiame aguonas, cinamoną, riešutus. Gerai išmaišome ir patroškiname viską apie 5 – 7 min. Paruoštą pagardą atvėsiname. Patiekiame su silkės gabalėliais.