• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pati sunkiai galiu patikėti, kaip prie silkės puikiai dera cinamonas. Aš kaip ir kiekvienais metais su silke vis bandau pagaminti, ką nors nauja, ragauti ir ieškoti naujų derinių. Tik be gaminant ir beieškant atrandi žmogau geriausius derinius. Tikrai sakau – tai vienas iš jų“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Pati sunkiai galiu patikėti, kaip prie silkės puikiai dera cinamonas. Aš kaip ir kiekvienais metais su silke vis bandau pagaminti, ką nors nauja, ragauti ir ieškoti naujų derinių. Tik be gaminant ir beieškant atrandi žmogau geriausius derinius. Tikrai sakau – tai vienas iš jų“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

Porcijos 4, Užtruksite apie 30 min: 4 silkių filė; 1 svogūnas; 4 morkos; 0,5 a. š. cukraus; 1 sauja razinų; 1 sauja graikinių riešutų smulkintų; 2 v. š. aguonų; 1 v. š. cinamono (galite šiek tiek mažiau); Aliejaus, kepti.

Silkės receptas

Silkės filė supjaustome juostelėmis. Morkas nuskutame, nuplauname ir sutrakuojame šiaudeliais. Svogūną nulupame ir supjaustome smulkiais gabalėliais.

REKLAMA
REKLAMA

Keptuvėje įkaitiname aliejų.  Sudedame daržoves ir pakepiname, kol šios šiek tiek apskrus ir suminkštės. Pabarstome cukrumi, įpilame dar aliejaus ir pakaitiname apie 7 – 10 min.

Suberiame aguonas, cinamoną,  riešutus. Gerai išmaišome ir patroškiname viską apie 5 – 7 min. Paruoštą pagardą atvėsiname. Patiekiame su silkės gabalėliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų