• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekspertė Jessie Inchauspé, dar vadinama „Gliukozės deive“, teigia, kad kasdien vartojant vieną šaukštą obuolių acto galima reikšmingai pagerinti sveikatą.

Ekspertė Jessie Inchauspé, dar vadinama „Gliukozės deive“, teigia, kad kasdien vartojant vieną šaukštą obuolių acto galima reikšmingai pagerinti sveikatą.

REKLAMA

Ji savo patarimais dalijosi populiariame „Diary of a CEO“ podkaste, kur kalbėjo su Stevenu Bartlettu. Inchauspé yra knygų „Gliukozės revoliucija“ ir „Gliukozės deivės metodas“ autorė, o jos rekomendacijos grindžiamos moksliniais tyrimais.

Pasak jos, kasdienis obuolių acto vartojimas gali sumažinti cukraus kiekį kraujyje, cholesterolio lygį ir visceralinių riebalų kiekį, rašo express.co.uk.

1 šaukštelis šio produkto per dieną gali sumažinti cholesterolio lygį

Obuolių acte esanti acto rūgštis lėtina gliukozės patekimą į kraują, todėl gliukozės šuolis po valgio gali sumažėti net 30 proc. Ji rekomenduoja sumaišyti vieną valgomąjį šaukštą obuolių acto su stikline vandens ir išgerti likus 10 minučių iki didžiausio dienos valgio.

Inchauspé įspėja, kad grynas actas gali pakenkti dantims.

Ji taip pat pabrėžia, kad obuolių acto vartojimas gali padėti ne tik reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, bet ir sumažinti potraukį nesveikam maistui bei padidinti energijos lygį.

REKLAMA
REKLAMA

Remdamasi tyrimais, kurie apėmė 2 700 dalyvių iš 110 šalių, Inchauspé teigia, kad žmonės, per mėnesį išbandę jos rekomendacijas, pranešė apie teigiamus pokyčius miegui, nuotaikai, odos būklei ir hormonų balansui.

REKLAMA

Kiti jos patarimai apima valgyti daržoves prieš pagrindinį valgį – tai gali padėti lėtinti cukraus įsisavinimą – ir užsiimti fizine veikla po valgio.

Anot jos, net 10 minučių lengvos veiklos, pavyzdžiui, pasivaikščiojimas, gali padėti išvengti cukraus šuolių ir su tuo susijusio nuovargio.

Vis dėlto svarbu prieš pradedant keisti savo mitybos įpročius pasitarti su gydytoju, kad įsitikintumėte, jog tokie pokyčiai tinka jūsų sveikatai.

Mūsų seneliai ir tėvai daug kur naudojo actą. Virdavo šaltieną ir valgydami užpildavo šaukštelį acto, į burokėlių salotas ir t.t. Daug žmonės dirbo, savas maistas buvo, todėl ir liekni buvo ir nei cukraus organizme nieks netikrino, ir to cholesterolio nežinojo. O dabar chemija visur ir žmonės daug ligų turi.
Kas pasakys gerti ar ne obuolių actą? Vieningos nuomones nera nei tarp žmonių, baigusių medicinos mokslus.
daktarė turbut suprato kad jus geriat gryną actą ir todėl taip jums atsakė.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų