• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėdos – ne tik šilumos, stebuklų ir ypatingų šeimos akimirkų metas, bet ir laikas, kai virtuvėje apstu gardžiausių patiekalų, pasiilgtų kvapų ir nuostabių istorijų.

18

Kalėdos – ne tik šilumos, stebuklų ir ypatingų šeimos akimirkų metas, bet ir laikas, kai virtuvėje apstu gardžiausių patiekalų, pasiilgtų kvapų ir nuostabių istorijų.

REKLAMA

Būtent tokiomis šį šeštadienį, prieš pat didžiąsias metų šventes, dalinsis ir TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ svečias – keliautojas bei žurnalistas Vytaras Radzevičius. 

Likus vos dienai iki Kūčių, šventine magija spinduliuojančioje laidos studijoje apsilankys nuotaikingasis laidų vedėjas V. Radzevičius.

Kaip ir kiekvienas laidos svečias, jis vedėjai Ilonai Juciūtei atskleis savo TOP 3 ingredientus, o Ilona, panaudodama juos visus, turės sukurti receptą ir paruošti jį kartu su Vytaru.

Laidoje paaiškėjus, kad mėgstamiausi Vytaro ingredientai yra svogūnas, čiobrelis ir bulvės, Ilona svečiui siūlys pasigaminti išties paprastą, gardų ir kalėdiniam stalui tobulai tinkantį patiekalą – keptą viščiuką su bulvių bokšteliais bei marinuotų daržovių salotomis.

REKLAMA
REKLAMA

Na, o kodėl Vytarui taip patinka čiobrelis, svogūnas ir lietuvių taip mylimos bulvės? Kaip pasakos keliautojas, bulvės – visur tinkantis, universalus produktas.

REKLAMA

„Iš jos gali daryti tai, ką tik nori: virti, kepti, trinti. Beje, kai buvau Japonijoje, sužinojau, kad ten bulvės yra parduodamos po vieną. Mums egzotika yra avokadas, o japonams tai yra bulvės, todėl jos ten parduodamos vienetais, ne kilogramais“, – kelionių prisiminimais dalinsis Vytaras.

O štai besidomėdamas maisto istorija, daug įdomių faktų jis sužinojo ir apie čiobrelį.

„Aš labai domiuosi Lietuvos maisto istorija. Tai bedarydamas nutariau, kad čiobrelis yra mūsų nacionalinis prieskonis. Čiobrelis buvo ir tebėra labai plačiai vartojamas. Man šis prieskonis tinka prie daugelio valgių, nes jis turi savitą skonį ir kvapą. Pastarąjį aš tiesiog dievinu“, – pasakos V. Radzevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, daug įdomių, su maistų susietų atradimų, Vytaras yra patyręs ir svetur. O iš kelionės į Naująją Zelandiją, jam labiausiai įsiminė kolegos bei bičiulio Martyno Starkaus nekaltas melas...

„Kiek esu skaitęs, svogūnas yra labiausiai pasaulyje paplitusi daržovė: jo rasi bet kur ir bet kuriame pasaulio krašte. Ši daržovė man primena vieną linksmą istoriją, kai su kolega Martynu keliavome į Naująją Zelandiją. Kelionės metu pusryčius sau ruošdavome patys ir tas darbas dažniausiai atitekdavo man. Gamindavau įvairius omletus, keptus kiaušinius ir, žinoma, negailėdavau svogūnų, nes man jie labai patinka. Pasibaigus svogūnams, Martynas pasisiūlė nueiti jų nupirkti, bet parėjęs pasakė, kad jų neberado. Svogūnų nebuvo vieną rytą, antrą, trečią – tada sugalvojau nueiti pats. Be abejo, aš juos radau. Tada Martynas prisipažino, kad labai nemėgsta svogūnų... Taip ir paaiškėjo tas melas, apie kurį nė nenutuokiau“, – juokdamasis pasakos keliautojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadangi didžiosios metų šventės jau visai ant nosies, Vytaras laidoje prabils ir apie savo šeimos tradicijas bei prisimins istoriją, kai jam pačiam teko pabūti Kalėdų seneliu.

„Kadangi turiu ir anūkų, per kiekvienas Kalėdas jų pagrindinis klausimas būna apie tai, kada ateis Kalėdų senelis? Neslėpsiu, mane patį dažnai vadina Kalėdų seniu, todėl yra tekę atlikti šį vaidmenį sūnaus darželyje, kai jis dar buvo visai mažas. Tada jis manęs net neatpažino. Aš buvau persirengęs, užsidėjęs barzdą, pirštines, akinukus ir, žinoma, pakeičiau balsą, kad visi vaikai galvotų, jog čia tikras Kalėdų senelis“, – prisiminimais dalinsis V. Radzevičius.

REKLAMA

Na, o kol Ilona ir Vytaras dalinsis istorijomis ir ruoš kalėdinį viščiuką, rubrikos „Grilio istorijos“ šeimininkas Robertas Svetlauskas taip pat rimtai padirbės – šventiniam stalui pagamins neįtikėtino skonio užkandį. Tai – crostini su tuno paštetu, krevetėmis ir mango padažu!

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų