• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 televizijos kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ virtuvės šefai – tradicinės lietuviškos virtuvės puoselėtoja Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis Dilanas Dampella Gamage – mamos dienos proga gero maisto mėgėjams paruošė malonią staigmeną – savo pačių mamų firminių patiekalų iš vaikystės receptus.

TV3 televizijos kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ virtuvės šefai – tradicinės lietuviškos virtuvės puoselėtoja Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis Dilanas Dampella Gamage – mamos dienos proga gero maisto mėgėjams paruošė malonią staigmeną – savo pačių mamų firminių patiekalų iš vaikystės receptus.

REKLAMA

Ypatingos pavasario šventės proga jie siūlo pasigaminti patiekalus iš brandintos jautienos, primenančius jiems būtent vaikystę ir mamos virtuvę gaubusius kvapus.

Dvi paaugles dukras auginanti Ilona Juciūtė-Čibirkienė atvirauja, jog dabar, paaugus atžaloms, gali Motinos dienos proga leisti sau bent vienai dienai pamiršti kasdienius namų rūpesčius ir pasimėgauti sulaukiamu dėmesiu.

„Kadangi dukros jau yra paaugusios, tai Mamos dienos proga visuomet sulaukiu gėlių, daug dėmesio, o dovanos, pagamintos pačių vaikų rankomis, man yra pačios brangiausios. Abi mergaitės lanko keramikos būrelį, tad sulaukiu visokių keramikinių lėkščių, indų – tas, kas man yra labai aktualu“, – pasakoja Ilona.

REKLAMA
REKLAMA

Jau daugiau nei dešimt metų Lietuvoje gyvenantis šrilankietis Dilanas Dampella Gamage taip pat pasakoja, jog nors Motinos dienos proga savo mamos gyvai pamatyti negalės, tačiau nepasivargina palepinti mylimosios Renatos bei pasirūpinti, kad jų mažasis sūnus žinotų, kokios yra Motinos dienos tradicijos.

REKLAMA

„Aš savo žmonai stengiuosi dažnai nupirkti gėlių, tačiau jas įteikiu ne aš, o duodu tai padaryti mūsų sūnui Neidui. Man labai gražu matyti, kaip mūsų pusantrų metų vaikas su gėlėmis sveikina savo mamą“, – tvirtina Dilanas.

Šefai savo vaikystės patiekalams gaminti pasirinko brandintos jautienos „Feel the Beef“ produktus. Ne veltui sakoma, kad jautiena yra viena iš sveikiausių mėsų, o gamtoje, natūraliomis sąlygomis užaugintų galvijų mėsa yra ne tik gardi, bet ir itin lengvai paruošiama.

REKLAMA
REKLAMA

„Virtuvės istorijų“ šefai laidose ne kartą dalinosi patarimais, jog 30 dienų brandintą jautieną užtenka pagardinti prieskoniais, keletą minučių apkepti kepsninėje ar keptuvėje ir, leidus mėsai pailsėti, ant stalo jau puikuosis restorano lygio patiekalas.

Na, o šį kartą Ilona ir Dilanas ragina visus savo mamas Motinos dienos proga nustebinti ir palepinti šiais dviem patiekalais.

Ilonos mamos kotletukai

Patiekalui pagaminti reikės:

  • 1 kg FEEL THE BEEF maltos brandintos jautienos
  • 2 vnt. tarkuotų svogūnų
  • 2 vnt. kiaušinių
  • Žiupsnelio druskos bei pipirų
  • Žiupsnelio raudonosios paprikos miltelių
  • Šviežio baziliko
  • 0,4 l pieno
  • 6 v. š. miltų
  • Alyvuogių aliejaus
  • 500 ml grietinėlės
  • 500 ml sultinio
  • Ryšulėlio krapų

Į maltos jautienos masę įmuškite kiaušinius, suberkite svogūnus, miltus, prieskonius, įpilkite pieno, viską gerai išmaišykite ir palikite pastovėti valandai. Tuomet suformuokite kotletukus ir apkepkite juos keptuvėje. Apkepus, sudėkite į puodą, užpilkite grietinėle bei sultiniu, suberkite traškius svogūnus, smulkintus krapus, pagardinkite druska, pipirais ir patroškinkite apie 20 min. Kotletukus patiekite su bulvių koše, šviežiomis daržovėmis ar kitu mėgstamu garnyru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šrilankietiškas Dilano mamos troškinys

Patiekalui pagaminti reikės:

  • 2 pak. FEEL THE BEEF brandintos jautienos troškinimui
  • 3 v. š. aliejaus
  • 2 vnt. svogūnų
  • 1 vnt. žaliojo čili pipiro
  • 2 vnt. lauro lapų
  • 5 vnt. kardamono sėklų
  • 5 vnt. gvazdikėlių žiedpumpurių
  • 10 g imbiero
  • 2 vnt. cinamono lazdelių
  • 1 vnt. citrinžolės stiebelių
  • 1 v. š. kario prieskonių
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 v. š. acto
  • 100 ml. vandens
  • Kepalėlio baltos duonos
  • 750 g bulvių
  • 1 v. š. universaliųjų prieskonių
  • 0,5 a. š. ciberžolės
  • 1 vnt. čili pipirų
  • 200 ml kokosų pieno
  • 0,5 a. š. ožragės sėklų
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų

Kubeliais pjaustytą mėsą pagardinkite druska, pipirais, actu ir viską išmaišykite. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintą česnaką, pjaustytus svogūnus, imbierą, čili pipirus, suberkite kardamoną, gvazdikėlius, citrinžolę, cinamono lazdelę ir lauro lapus. Viską pakepinkite, sudėkite mėsą ir troškinkime apie 30 min. Nuluptas ir supjaustytas bulves puode pagardinkite universaliais prieskoniais, ciberžole, ožragės sėklomis bei čili pipiru. Užpilkite vandeniu ir virkite apie 10 min. Kai suminkštės, supilkite kokosų pieną ir dar pavirkite 5 min. Pagardinkite prieskoniais. Mėsos troškinį patiekite su paskurdintomis duonos riekelėmis.

REKLAMA

Kulinarinė pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ skaičiuoja jau 13-ąjį sezoną, kuriame dar daugiau azartiškų kovų, unikalių receptų bei įtraukiančių pokalbių ir atvirų istorijų su garsiausiais šalies žmonėmis. Į dvikovą stoja ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis Dilanas Dampela Gamage. Geriausi pokalbiai mezgasi virtuvėje, todėl kaskart patiekalų gamybą lydi atviros, nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti, kuris kulinaras jį pagamino.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, NAUJU LAIKUS – 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų