• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žavios ir charizmatiškos seserys Irūna ir Ineta Puzaraitės nuo pat vaikystės visus džiugino dainomis ir koncertais kartu su grupe „Mokinukės“. Šiandien jos abi jau yra sukūrusios šeimas, augina vaikus bei atvirauja, kad daugelį vertybių pačios perėmė iš savo mamos.

3

Žavios ir charizmatiškos seserys Irūna ir Ineta Puzaraitės nuo pat vaikystės visus džiugino dainomis ir koncertais kartu su grupe „Mokinukės“. Šiandien jos abi jau yra sukūrusios šeimas, augina vaikus bei atvirauja, kad daugelį vertybių pačios perėmė iš savo mamos.

REKLAMA

Visgi, TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“, kuri bus rodoma nauju laiku, moterys atskleis, kad nėra griežtos mamos, todėl taisykles namuose nustato ir paskutinį žodį sprendimuose turi ne jos.

Šį šeštadienį TV3 televizijos žiūrovus iš lovų vers ir į kulinarijos pasaulį kvies laida „Virtuvės istorijos“. Dėl šalyje įvesto karantino, siekiant laikytis visų saugumo reikalavimų, šį projektą kurianti prodiuserinė kompanija „TV Topas“ pakoregavo laidos konceptą ir joje į azartišką dvikovą, dėl geresnio kulinaro vardo, stoja ne žinomi žmonės, o laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage. Nuspręsti, kuris iš jų geresnis kulinaras tenka kviestinei žvaigždei, kuri, įvertinusi abu patiekalus, išrenka jam skanesnį.

Šios savaitės kulinarinė tema – patiekalai iš mamos virtuvės, tad laidos studijoje, įkurtoje „Vokė-III“ baldų salone, Ilona pasidalins savo mamos naminių kotletukų receptu, o Dilanas pagamins šrilankietišką troškinį, pagal ilgametį šeimos receptą.

REKLAMA
REKLAMA

Šių patiekalų ragauti atvyksiančios seserys Irūna ir Ineta Puzaraitės pripažins, kad atsiradus vaikams, jų pačių mityba taip pat pasikeitė. Nors moterys, o ypač Ineta, mėgsta pasilepinti egzotiškais gastronominiais šedevrais, visgi dėl vaikų tenka rinktis ir gaminti paprastesnius patiekalus.

REKLAMA

„Gimus vaikams maisto racionas pasikeitė kardinaliai. Mūsų šeimoje mes mėgstame rytietišką virtuvę, valgome labai aštrų maistą. Tačiau gimus vaikams ant pietų stalo nugulė maltinukai, kotletukai ir visą kitą, kas yra tinkama vaikams“, – laidoje pasakos Ineta.

Ragaudamos Mamos dienai skirtus laidos šefų ruoštus patiekalus, merginos prisiminė ir savo vaikystę. Irūna neslėpė, kad jųdviejų mama visuomet stengėsi rinktis ekologiškus produktus, gaminti sveiką ir pilnavertį maistą, tinkantį augančio vaiko organizmui.

REKLAMA
REKLAMA

„Maltinukai ir kotletukai man labai siejasi su mano pačios vaikyste, nes mama turi tokį firminį patiekalą teftelukai – maži kotletukai, kuriuos noriu išmokti pagaminti ir savo vaikams. O be jų, tai blynai su naminėmis uogomis ar uogienėmis ir sriubos. Kol lankydavome mokyklą, pamenu, kad namuose kasdien būdavo po puodą naujos, šviežios sriubos“, – pasakos Irūna.

Nors sesių Puzaraičių gyvenimas nuo mažų dienų buvo pašvęstas darbui ir koncertams, Irūna ir Ineta neslepia, jog namuose jos turėjo gan daug laisvės. Galbūt todėl dabar savo namų taisykles palieka vyrų atsakomybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes, kaip mamos, esame panašios į savo mamą, tad mūsų šeimose daugiau griežtumo turi tėčiai. Mes gyvenome gan laisvai, ką norėjom – tą darėm, bet mano šeimoje mano vyras turi paskutinį žodį, taip pat ir pas Irūną. Griežta linija ir taisyklės namuose yra labiau suformuotos ne mūsų pačių, bet mūsų vyrų“, – atviraus Ineta.

Pati prieš keletą metų vaikų darželį atidariusi Ineta puikiai supranta, kokią įtaką vaiko gyvenimui daro pilnavertė ir laiminga jo vaikystė. Vis tik, Ineta pripažįsta, kad šis sprendimas, atidaryti vaikų darželį, buvo vienas didžiausių darbų jos gyvenime.

REKLAMA

„Kai persikraustėme į didelį namą užmiestyje, šalimais nebuvo lietuviškų ugdymo įstaigų ir tam, kad palengvinčiau savo bei aplink gyvenančių tėvų dalią, nusprendžiau imti ir padaryti didelį darbą savo gyvenime. Tai buvo vienas didžiausių mano darytų projektų, nes jeigu dabar reikėtų vėl viską pereiti nuo pradžių, nežinau, ar turėčiau tam jėgų“, – tvirtins Ineta.

Kokiais vaikystės prisiminimais pasidalins seserys Puzaraitės, kokias vertybes jos šiandien diegia savo vaikams bei kuris – Ilonos ar Dilano – patiekalas joms patiks labiau – sužinosime jau šį šeštadienį, nauju laiku 9 val. per žiūrimiausią TV3 televiziją!

REKLAMA

Kulinarinė pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ skaičiuoja jau 13-ąjį sezoną, kuriame dar daugiau azartiškų kovų, unikalių receptų bei įtraukiančių pokalbių ir atvirų istorijų su garsiausiais šalies žmonėmis. Į dvikovą stoja ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis Dilanas Dampela Gamage. Geriausi pokalbiai mezgasi virtuvėje, todėl kaskart patiekalų gamybą lydi atviros, nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti, kuris kulinaras jį pagamino.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, NAUJU LAIKU – 9 val. per TV3

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų