• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieno garsiausių šalie virtuvės šefų Liutauro Čepracko restoranas „Gastronomika“ užveria duris.

Vieno garsiausių šalie virtuvės šefų Liutauro Čepracko restoranas „Gastronomika“ užveria duris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atėjo laikas pokyčiams. Yra pradžia – yra ir pabaiga. Ačiū visiems, kurie buvote su mumis visą šį laiką. „Gastronomika“ tokia, kokia ji buvo, atsisveikina su savo svečiais ir užsidaro“, – rašoma restorano paskyroje socialiniuose. tinkluose.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad restoranas „Gastronomika“ šiemet gavo prestižinio gido „Michelin“ rekomendaciją.

Virtuvės šefas L. Čeprackas tinklalaidės „Estetikos stalas“ epizode pasakojo apie tai, ką jam reiškė laukti pirmųjų Lietuvoje „Michelin“ žvaigždučių. Jis atskleidė, kad sprendimo dienos laukė vartodamas raminamuosius vaistus.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai vis dėlto yra daugybės metų triūso rezultatas“,  –  tąkart sakė L. Čeprackas.

Jis priminė, kad buvo pirmasis Lietuvoje, pradėjęs rengti degustacines vakarienes ir prisipažino pačioje pradžioje tai daręs nuomojame bute, be jokių iškabų ir reklamų. 

Degustacinių vakarienių kūrimą jis prilygino meno kūriniui, kuriame pasakojama istorija, sukuriamos emocijos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ir vis dėlto man svarbiau ne nuostaba, o skanus, kokybiškas maistas. Žinau daug restoranų, tarp kurių yra ir „Michelin“ žvaigždutes turinčių, kur išeini nustebęs, bet ne skaniai pavalgęs“, – anksčiau sakė žinomas virtuvės šefas.

Viešojo maitinimo įstaigų gidą  „Michelin“ leidžia jau nuo pat 1900 metų.

Skirtingose šalyse veikiantys restoranai gide vertinami daugiausia trimis žvaigždutėmis.

Šiuo metu gide yra daugiau nei 17 tūkst. įvairių paminėtų restoranų.

Estijoje vienas restoranas turi dvi „Michelin“ žvaigždutes, dar du restoranai – po vieną.

Latvijoje vieną žvaigždutę turi vienas restoranas.

tapo verksnių ir nelaimėlių kasta
tapo verksnių ir nelaimėlių kasta
kokia čia tragedija, kad net reikia viešinti, uždarys viena restoraną, atidarys kitą, kokia bėda, bet jau nusibodo tie restoranu savininkai su savo verkimais, vis jiems pelnu mažai, vis reikalauja, kad valdžia jiems mokesčių nuolaidas darytu, kodėl jų verslas turi būti išskirtinis lyginant su kitais, o restoranu ir kaviniu paslaugos nėra pirmo būtinumo, eina į šias įstaigas tik turčiai, kurie išgali mokėt už pustuščias lėkštes su gėlių žiedeliais...
is vieno kliento - Uzkalnio?
tik boboms nusivest, kad paziuretu i graziai patepliotas lekstes ale mena ju akims ir turetu kur savo skudurus pademonstruot. Griztant dar teks pakeliui kebaba nusipirkt nes ten tikrai nepamaitins.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų