Šį šeštadienį žiūrovų laukia dar viena azartiška maisto kova, kurioje vardan geriausiojo titulo varžysis trys geriausi šefai: Julija Vosylė, Dainius Špakauskas ir L. Čeprackas.
Išgirdę, kad laidos tema bus vegetariški patiekalai, Julija ir Dainius iškart jausis užtikrinti savo jėgomis – abu šefai iškart žinos, kokius patiekalus gamins. O štai Liutauras nepaslėps išgąsčio – tai matysis ir jo veide.
„Pas mane – spengianti tyla. Galvoje yra siūlas, kuris telaiko dvi ausis. Ką laikysime „vegetariškai“ priklauso nuo to, kas yra tas vegetaras. Jeigu tai tik mėsos klausimas, tada nėra nieko paprasčiau. Cepelinai su varške jau yra vegetariškas patiekalas“, – garsiai dilemas kels šefas.
Liutauras Čeprackas davė pastabą veganams
Liutauras pripažįsta vertinantis daržoves bei jų augintojus, todėl ir pats stengiasi į gaminamus patiekalus įtraukti kuo daugiau šviežiai užaugintų produktų. Tačiau, kalbėdamas apie vegetariškus ir veganiškus mitybos principus, jis išsakys drąsią kritiką tiems, kurie mėsą keičia to paties skonio pakaitalais.
„Nelabai suprantu, kodėl reikia pirkti velniai žino iš ko pagamintą daiktą, į kurį sukišta pusė Mendelejevo lentelės, kaip, pavyzdžiui veganiška dešra ar saliami? Jei atsisakei valgyti dešrą, kodėl tu nori turėti kažką panašaus į dešrą? Aš manau, kad tai – savęs apgaudinėjimas, nes tau trūksta dešros. Tai tada ir neapgaudinėk savęs – valgyk dešrą. Tarkime aš, atsisakęs didesnės dalies dalykų, nebandau iš vištienos gaminti morkos“, – savo požiūrį atskleis virtuvės šefas.

Visgi, po vidinių dvejonių, kokiu kulinariniu šedevru nustebinti šios kovos vertintojas, Liutauras galiausiai nuspręs virti ne cepelinus, o kepti itališką baklažanų apkepą „Parmigiana“. Pasirodo, paruošti šį patiekalą nėra sudėtinga. O begamindamas, jis dar pasidalins patarimu, kuris sugriaus nusistovėjusį mitą apie baklažanus.
„Jeigu anksčiau mes kalbėdavome apie tai, kad baklažanus reikia barstyti druska, jog ištrauktume iš jų kartumą, tai šiais laikais baklažanai nebėra tokie kartūs – neliko didelio poreikio barstyti jų druska. Nebent tik tam, kad ištrauktume perteklinę drėgmę“, – teigs šefas.
Tiesa, bene pirmą kartą L. Čeprackas taip pat susidurs su nesklandumais... Liutauro patiekalui buvo reikalingas parmezano sūris. Bet, deja, besirinkdamas produktus parduotuvėje, jis nusipirko ne tą sūrį!
Ar ši klaida bus tik nepastebima smulkmena? O gal tai netgi taps fatališka nesėkme, sugriaunančia visą patiekalo skonį?
Atsakymai į tai – jau šį šeštadienį, laidoje „IKI šefų kovos“, 17.30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!