Orkaitėje kepti BBQ ir SWEET CHILLI skonio vištienos sparneliai
Vištienos marinatui reikės:
- 1 kg vištienos sparnelių
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- ½ buteliuko „Kėdainių konservų fabriko“ BBQ padažo
- ½ buteliuko “Kėdainių konservų fabriko“ SWEET CHILLI padažo
- 2 skiltelių smulkinto česnako
- 4 v. š. prieskonių vištienai
- 50 ml alyvuogių aliejaus
- 60 ml obuolių acto
- 3 v. š. adžikos
Bulvėms reikės:
- 800 g bulvių
- 10 g bulvių prieskonių VEGETA
- 2 česnakų
- 1 v. š. kmynų
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- 1 citrinos
- 2 šakelių čiobrelio
Padažui reikės:
- 200g grietinės
- 200 g majonezo
- 1 a. š. prieskonių VEGETA NATUR
- 1 v. š. adžikos
- 1 saujos petražolių
- 1 skiltelės trinto česnako
- 1 ryšulėlis mėtų
- 1/2 didelio agurko
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Inde sumaišyti visus marinato ingredientus, dėti sparnelius, gerai išmaišyti ir pamarinuoti 20 min.
- Bulves nuplauti (galima nuskusti arba palikti su odele), suberti VEGETA bulvių prieskonius, sudėti įstrižai per pusę perpjautas česnako galvas, pabarstyti kmynais, paskaninti druska ir pipirais.
- Viską pašlakstyti alyvuogių aliejumi bei išspaustos citrinos sultimis.
- Įdėti čiobrelio šakeles ir, viską gerai išmaišius, tolygiai paskirstyti skardoje.
- Ant bulvių viršaus sudėti marinuotus vištienos sparnelius ir pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 200 C. Kepti apie 35 min.
- Likus kepti apie 15 min, sparnelius apversti.
- Kai sparneliai bus apskrudę ir bulvės minkštos, traukiame iš orkaitės.
- Padažui sumaišyti grietinę, majonezą ir adžiką, berti druską bei pipirus, VEGETA NATUR prieskonius.
- Taip pat sudėti trintą česnaką, sukapotas mėtas ir petražoles, sutarkuotą agurką.
- Viską gerai sumaišyti ir, kol vištiena kepa, dėti į šaldytuvą.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!