• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

TV3 televizijos laida „IKI šefų kovos“ kviečia išbandyti garsaus virtuvės meistro Dainiaus Špakausko receptą – orkaitėje keptus BBQ ir SWEET CHILLI skonio vištienos sparnelius. Šis užkandis puikiai tiks vakarui su draugais, o aštresnio maisto mėgėjai tikrai liks sužavėti. 

TV3 televizijos laida „IKI šefų kovos“ kviečia išbandyti garsaus virtuvės meistro Dainiaus Špakausko receptą – orkaitėje keptus BBQ ir SWEET CHILLI skonio vištienos sparnelius. Šis užkandis puikiai tiks vakarui su draugais, o aštresnio maisto mėgėjai tikrai liks sužavėti. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Orkaitėje kepti BBQ ir SWEET CHILLI skonio vištienos sparneliai

Vištienos marinatui reikės:

  • 1 kg vištienos sparnelių
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • ½ buteliuko „Kėdainių konservų fabriko“ BBQ padažo
  • ½ buteliuko “Kėdainių konservų fabriko“ SWEET CHILLI padažo
  • 2 skiltelių smulkinto česnako
  • 4 v. š. prieskonių vištienai
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 60 ml obuolių acto
  • 3 v. š. adžikos

Bulvėms reikės:

REKLAMA
  • 800 g bulvių
  • 10 g bulvių prieskonių VEGETA
  • 2 česnakų
  • 1 v. š. kmynų
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 citrinos
  • 2 šakelių čiobrelio

Padažui reikės:

  • 200g grietinės
  • 200 g majonezo
  • 1 a. š. prieskonių VEGETA NATUR
  • 1 v. š. adžikos
  • 1 saujos petražolių
  • 1 skiltelės trinto česnako
  • 1 ryšulėlis mėtų
  • 1/2 didelio agurko
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

REKLAMA
REKLAMA
  1. Inde sumaišyti visus marinato ingredientus, dėti sparnelius, gerai išmaišyti ir pamarinuoti 20 min.
  2. Bulves nuplauti (galima nuskusti arba palikti su odele), suberti VEGETA bulvių prieskonius, sudėti įstrižai per pusę perpjautas česnako galvas, pabarstyti kmynais, paskaninti druska ir pipirais.
  3. Viską pašlakstyti alyvuogių aliejumi bei išspaustos citrinos sultimis.
  4. Įdėti čiobrelio šakeles ir, viską gerai išmaišius, tolygiai paskirstyti skardoje.
  5. Ant bulvių viršaus sudėti marinuotus vištienos sparnelius ir pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 200 C. Kepti apie 35 min.
  6. Likus kepti apie 15 min, sparnelius apversti.
  7. Kai sparneliai bus apskrudę ir bulvės minkštos, traukiame iš orkaitės.
  8. Padažui sumaišyti grietinę, majonezą ir adžiką, berti druską bei pipirus, VEGETA NATUR prieskonius.
  9. Taip pat sudėti trintą česnaką, sukapotas mėtas ir petražoles, sutarkuotą agurką.
  10. Viską gerai sumaišyti ir, kol vištiena kepa, dėti į šaldytuvą.

Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia

Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų