„Kai už lango toks oras, tikrai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje. Todėl šį savaitgalį siūlau išbandyti karštus sumuštinius su keptais pomidorais ir kruasanų apkepą. Tai – ne tik lengvai paruošiami, bet ir gardūs patiekalai“, – sako ji ir kviečia maloniems eksperimentams.
Gardžiųjų sumuštinių paslaptį sužinosite laidoje, o kaip pasigaminti desertą, Kotryna dalijasi jau dabar.
Kruasanų apkepui reikės:
6 kruasanų;
400 ml pieno;
200 g „Well Done“ kreminio sūrio;
150 g cukraus;
3 kiaušinių;
šaukštelio vanilės ekstrakto;
šviežių arba šaldytų uogų.
Gaminimo eiga
Kruasanus supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į kepimo indą, išteptą sviestu. Kiaušinius, kreminį sūrį ir cukrų išplakite. Sudėkite vanilę ir supilkite pieną. Tuomet visą mišinį supilkite ant kruasanų ir palikite pastovėti 15 minučių.
Sudėkite ant viršaus uogas ir pašaukite apkepą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 minučių. Patiekite, kol patiekalas karštas.
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!