• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš du dešimtmečius Joną Jonušą (47 m.) ir jo su vaikinų grupe „B’Avarija“ dainuojamas dainas žinojo visa Lietuva. Po maždaug 20-ies metų pertraukos nuo pramogų pasaulio, jau kurį laiką spindi scenoje. „Niekas nestovi vietoje“, – neslepia jis. 

17

Prieš du dešimtmečius Joną Jonušą (47 m.) ir jo su vaikinų grupe „B’Avarija“ dainuojamas dainas žinojo visa Lietuva. Po maždaug 20-ies metų pertraukos nuo pramogų pasaulio, jau kurį laiką spindi scenoje. „Niekas nestovi vietoje“, – neslepia jis. 

REKLAMA

Koncertuodamas su „B’Avarija“ Jonas buvo ryški žvaigždė. Visgi ir pasukęs kitu keliu su muzika ryšių visai  nenustraukė, o sugrįžimui į televiziją prieš porą metų jis pasirinkęs muzikos projektą.

Kaip tikina dabar savo restoraną „No Chef“ valdantis vyras, išėjęs iš grupės jis nesigailėjo – o ir be jos jis turėjo galimybių užlipti ant scenos ar pasirodyti viešai. 

„Gyvenu, kuriu, dirbu, gyvenime vis įvyksta įdomių dalykų, o jei pakviečia į kokią TV laidą ar pakoncertuoti, pravesti kokį renginį, visada sutinku, nes toks jau esu žmogus, nuo mažens pripratęs būti kieno nors dėmesio centre.

REKLAMA
REKLAMA

Man juokinga, kai komentatoriai sako, „o, ko tas čia vėl į teliką lenda“. Niekur aš nelendu, bet jei kam įdomios mano mintys, dainos, ar maisto pramogos, man tiesiog yra smagu tuo pasidalinti.

REKLAMA

Gal paskutiniais metais šiek tiek nusistovėjo gyvenimo tėkmė, pagalvojau, kas iš tiesų mane veža. Galima sakyti, kad daryti ką nori neturint konkretaus sugrįžimo plano, galima pavadinti net šiokia tokia prabanga“, – naujienų portalui tv3.lt teigė vyras. 

Išėjęs nesigailėjo

Ne kartą vyras minėjo,  kad vaikinų grupę jai išpopuliarėjus paliko dėl nepatikusios jos muzikinės krypties bei nemalonaus vieno nario elgesio. Visgi jis tikina, kad šia tema turbūt nebeliko ką sakyti – dėl sprendimo jis nesudvejojo.

REKLAMA
REKLAMA

„Sprendimo niekada nesigailėjau, džiaugiausi tik, kad buvau kažko įdomaus dalimi, tai tiesiog buvo etapas, kuris manęs neapsprendžia. Apie grįžimą nelabai galvojau, nes praėjo nemažai laiko, daug kas pasikeitė, būtų beveik neįmanoma suderinti muzikinį skonį ar planus.

Tuo labiau, aš manau, kad buvo dvi skirtingos grupės, kai mes buvome kartu, ir po to jau kitas etapas, kitokia grupė, kai nebeliko manęs“, – tikino pašnekovas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visgi nors ir Jonas įžvelgia daug skirtumų tarp buvusios grupės ir tikina dabar nebesugebėsiantis grįžti, laikus koncertuojant kartu su vaikinais jis prisimena su šypsena.

„Labai daug visokių prisiminimų, gerų emocijų prisiminus didelius koncertus ar keliones į festivalį Lenkijoje su nuotykiais ir visokius turus po Lietuvą. Buvo daug jaunatviško kvailiojimo rate žmonių, su kuriais praleidi labai daug laiko, ne tik koncertuose ar studijoje, bet tiesiog laisvalaikiu. Daugiausia geros emocijos apie tai pagalvojus“, – šypteli jis. 

REKLAMA

Nors jau dvidešimt metų vyras atisiskyręs nuo grupės, žmonės iki šiol jį prisimena kaip buvusį „bavarą“.

„Net pačiam būna keista, kad iki šiol per kokius renginius, ar net šiaip gatvėj, parduotuvėj žmonės pakalbina. Sako: matėm toj ar kitoj laidoj, smagu, prisimenam, palinki sėkmės, pasidžiaugia nostalgiškai prisimindami, kad matė viename ar kitame koncerte. Malonu“, – neslepia jis.

REKLAMA

Asociacijos su „B'Avarija“ toli gražu neaplenkia vyro. Visgi šis tikina – juk tai dalis jo istorijos.

„Kartais erzina, bet susigyvenau, čia mano istorijos dalis, būtų keista tai neigti. Kartais, gal tiesiog pamirštu ir apie tai negalvoju, o man vis primena. Man daug įdomiau kalbėti ir pasakoti apie tai, kuo dabar gyvenu“, – užsimena vyras. 

Ne mažiau kūrybiški užsiėmimai

J. Jonušas sako, kad žmones stebina restorano maistui pasirinkęs Viduržemio jūros virtuvę. Jūros gėrybės, šviežios daržovės, kokybiškas alyvuogių aliejus, ėriena ir nedaug raudonos mėsos. Tokį meniu ir siūlo savo restorane.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne ką mažiau kūrybiška jo veikla yra ir vaizdo reklamų kūrimas. 

„Būtent, kūryba ir yra tas dalykas, kuris mane žavi. Ar tai būtų reklama, ar maisto gamyba, visada jaučiu pilnatvę, kai pavyksta pagaminti kažką naujo. Sukurti kažką, ko nebuvo.

Labiausiai man nuotaiką pakelia kai patiekalas patinka kitiems. Visgi džiugina visi patiekalai, kuriuos pasigamini pats ir kurie gerai pavyksta. Nerekomenduočiau valgyti nekokybiško maisto, greit paruošiamų pusgaminių, bet tai taip individualu, žmonėms pats pigiausiais kebabas kelia džiaugsmą, jei jie taip nori, tegul valgo, čia jų teisė“, – tikina žinomas vyras. 

REKLAMA

Visgi sukimasis virtuvėje Jonui prasidėjo kaip smagus užsiėmimas, vėliau peraugęs į savą verslą. Visgi kai vyrą pavadina „kulinaru“, jis tikina, kad yra ir geresnių žodžių jį apibūdinti.

„Nelabai man patinka žodis „kulinarija“. Man asocijuojasi su prekybos centro skyriais, kuriuose žmonės perka pusgaminius, kurių etiketėse yra bent 30 pavadinimų sudedamųjų dalių, daugelio iš kurių net nežinau, kas yra. Aš neturiu jokio išsilavinimo, net mano restoranas vadinasi „NO CHEF“, ką išvertus reikia „ne virėjas“.

REKLAMA

Aš kažkiek kitaip prieinu prie tos gamybos ir pačio valgymo filosofijos. Paskatino tai, kad man tiesiog nelabai patinka lietuviška virtuvė, todėl teko susikurti naujus skonius, išsibandyti kitų šalių virtuves ir tai man patiko labiau“, – apie savo restoraną, kuriame gaminami viduržemio jūros šalių virtuvės patiekalai, kalbėjo jis. 

Visgi daugybę veiklų ir užmojų turintis Jonas Jonušas neketina sustoti ir puoselėja dar daugiau svajonių, su kuriomis sutiko pasidalinti. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turiu daug įvairių minčių, norėčiau atidaryti dar keletą restoranų, gal sugrįžti prie maisto gamybos kursų ar rasti kažkokią įdomia nišą su naujais produktais ar maisto pramogų pasiūlymais.

Restorane groju ir dainuoju beveik visada, kai tik būnu, turiu numatęs išleisti naujų dainų, kartais rengiu mažus pasirodymus pagal privačius užsakymus, tai tą ir toliau darysiu. Yra ir keletas kitų kūrybinių užmojų, bet apie jas dar kol kas nenoriu pasakoti. Gal toliau būsiu ne kulinaras, o tiesiog muzikantas, kuriam labai patinka gaminti maistą“, – šypteli jis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų