Žuviai vyno padaže reikės:
- Kilogramo menkės filė
- Didelės saujos vyšninių pomidorų
- Poro
- Šviežių bazilikų, petražolių
- Taurės baltojo vyno
- Citrinos
- 80 gr. sviesto
- Šaukšto rudojo cukraus
- Druskos
- Pipirų
Žuvies gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, žuvies gabalėlius (rekomenduojama rinktis baltą žuvį) sudėkite į skardą, patiestą kepimo popieriumi, ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Žuvį pagardinkite druska bei pipirais ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 15–20 min.
Kol žuvis kepa pasigaminkite padažą. Supjaustytus porą, česnaką, čili pipirą (nebūtina) ir pomidorus lengvai apkepinkite. Kepinkite, kol daržovės suminkštės. Ant pakepintų daržovių užtarkuokite citrinos žievelės bei pagal skonį įspauskite citrinos sulčių.
Kai daržovės suminkštės, supilkite baltą vyną ir suberkite šviežias žoleles. Padažą pagardinkite cukrumi, žiupsneliu druskos, pipirais ir gabalėliu sviesto.
Iškeptą žuvį sudėkite į padažo skardą ir palikite pasitroškinti.
Brokolių salotos:
Supjaustykite brokolius ir užpilkite verdančiu vandeniu. Šiek tiek palaikytus vandenyje, suberkite į puodą. Susmulkinkite raudonąjį svogūną.
Salotų padažui sumaišykite vienodą kiekį majonezo ir raugintų pasukų ir užpilkite ant daržovių. Viską gerai išmaišykite ir pagardinkite granatų sėklomis.
Visą patiekalo gaminimo eigą pamatykite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!