Marinatui:
- ½ stikl. aliejaus,
- ½ stikl. cukraus,
- 110 ml 6% vyno acto,
- 1 v.š. druskos,
- 1–2 v.š korėjietiškų prieskonių morkoms.
Daržovės:
- 1,2 kg cukinijų,
- 450 gr paprikų,
- 250 gr morkų,
- 250 gr svogūnų,
- 5 gr česnakų,
- ryšulėlis petražolių.
Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus ir pakaitinkite, kol ištirps cukrus.
Paprikas, morkas ir svogūnus supjaustykite šiaudeliais. Daržoves sudėkite į dubenį ir užpilkite marinatu.
Marinuokite 1 val. kartas nuo karto pamaišydami, kad daržovės marinuotusi tolygiai.
Per tą laiką, taip pat šiaudeliais, supjaustykite cukinijas ir išspauskite česnaką. Viską sudėkite į marinuojamas daržoves.
Marinuokite dar 2- 3 val. retkarčiais vis pamaišydami. Galiausiai sudėkite susmulkintas petražoles, viską dar kartą permaišykite ir sudėkite į sterilius stiklainius.
Neuždengtus dangteliais stiklainius sudėkite į puodą (kuriame įteista audinio). Į jį įpilkite karšto vandens (per du pirštus iki stiklainių viršaus), uždenkite dangčiu ir kaitinkite kol vanduo užvirs. Sumažinę kaitrą, kad puode vanduo vos kunkuliuotų, kaitinkite 500 ml. stiklainius 15 min., o 650 ml.- 20 min.
Neišėmę iš puodo stiklainius iš karto po vieną užsukite dangteliais juos iškart iškeldami.`
Sudėtingumas: vidutinis
Receptas: iš interneto