• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Kodėl šis receptas tau gali patikti? Lengva paruošti; paprasti ingredientai; daug skaidulų, baltymų, A, C, K ir B grupės vitaminų; sotus subalansuotas augalinis patiekalas; tinka veganams ir vegetarams; nenuskriausi nei vištos nei jaučio.

Reikės:

●    40 g grikių  ●    90 g rūkyto tofu  ●    100 g pomidorų (man skaniausia su vyšniniais)  ●    2 dideli lapai kale kopūsto  ●    6 pievagrybiai

Priedai:

●    1 v. šaukštas maistinių neaktyvuotų mielių  ●    1 v. šaukštas sojų jogurto

REKLAMA
REKLAMA

 

Kaip gaminti:

1. Dedam virti grikius į padruskintą vandenį.  2. Nuplaunam daržoves ir nuskambom kale kopūsto lapelius, supjaustom pomidoriukus, tofu ir grybus.  3. Į keptuvę keliauja grybai, tofu, pomidoriukai. Vis pamaišant kepam kol grybai paleis sultis, o pomidoriukai suminkštės, tada sudedam kale kopustus, išjungiam kaitrą ir keptuvę uždengiam dangčiu. Po minutės pamaišom ir vėl uždengiam kol kale kopūstas suminkštės.  4. Į lėkštę kraunam daržoves, dar užkraunam grikius, šaukštą jogurto ir pabarstom maistinių mielių.  5. Grikių bowl’as paruoštas, skanaus!

Skanaus! Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Geistė, GReat in the Kitchen.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų