• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turbūt daugelis lietuvių mėgsta cepelinus – gardžius, sočius, su spirgučių ar grybų padažu... TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir ypatinga laidos viešnia ponia Biruta pademonstruos kokių cepelinų variacijų galima pasigaminti.

9

Turbūt daugelis lietuvių mėgsta cepelinus – gardžius, sočius, su spirgučių ar grybų padažu... TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir ypatinga laidos viešnia ponia Biruta pademonstruos kokių cepelinų variacijų galima pasigaminti.

REKLAMA

Ponios Birutos aistra – kulinarija, jos receptai ir patarimai sugula į kulinarinį tinklaraštį „Romas and Mo“. O cepelinai yra ponios Birutos vizitinė kortelė – ji ypač mėgsta juos gaminti, o anūkai valgyti. Biruta cepelinus gamina pagal seną receptą – taip, kaip ruošdavo jos mama. Laidos žiūrovams ji pademonstruos, kaip pagaminti tarkuotų bulvių cepelinus su mėsa ir su varške.

Ponia Biruta verda cepelinus tik iš savo darže užaugintų bulvių, na o tiems, kas jas perka, pataria rinktis „Veneta“ rūšį, kad bulvės būtų krakmolingos.

REKLAMA
REKLAMA

„Cepelinai atkeliavo į mūsų virtuvę prieš 100-150 metų. Cepelinų prototipus gaminome jau anksčiau, bet vietoje bulvių, nes jų tuo metu dar nebuvo, naudojome rugius“, – įdomybes apie cepelinus pasakojo nuolatinis laidos šefas, istorinės lietuvių virtuvės žinovas Tomas Rimydis.

REKLAMA

„Kaip gaminti cepelinus teoriškai žinau, bet praktiškai gaminsiu juos pirmą kartą“, – išsidavė kitas laidos šefas Vylius Blauzdavičius. Kaip jam seksis gaminti cepelinus su peletrūnu ir peletrūno padažu bei keptus cepelinus – žiūrėkite sekmadienį laidoje „La Maistas“ per TV3.

„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų