Istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis Joninių nakčiai siūlo pasigaminti ryžių šutinį, kitaip dar vadinamą – paeliją, ir keptas mocarelos salotas su pomidorais.
Kitas laidos „La Maistas“ šefas, grilio entuziastas, Vylius Blauzdavičius keps lašišą ypatingu –skandinavišku būdu – jam nereikia nei grotelių, nei iešmų. Tokiu būdu galima kepti ne tik lašišą, bet ir mėsą, ar visą viščiuką su kaulais. Dar vienas šio būdo privalumas – patiekalas neužima vietos virš liepsnos, taigi tuo pat metu galite gaminti kelis skirtingus patiekalus.
Kitas Vyliaus patiekalas – kebabas keptas griliuje. „Kebabas tai yra ant iešmo kepta mėsa. Yra daug kebabo variacijų. Mano bus adaptuotas lietuviams – kiauliena, jautiena ir rūkyta šoninė. Iš šios mėsos formuojame pailgą kotletuką ir mauname ant medinio iešmuko“, – kas yra kebabas aiškino grilio ekspertas.
Pasak Vyliaus, nereikia persistengti su prieskoniais: „Kuminas, čili, druska, pipiras. Nereikia gadint gero dalyko per daug visko prikraunant. Svarbiausia – labai gerai išmaigyti mėsą kad pasidarytų vientisa masė ir nenukristų nuo iešmelio. Primenu, kad iešmelius reikia sušlapinti, kad nesudegtų“, – patarimus dalino V. Baluzdavičius.
Dar daugiau gardžių receptų ir praktinių patarimų – „La Maistas“ laidoje – sekmadienį 9 val. per TV3 ir http://www.lamaistas.lt.