Istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis Joninių nakčiai siūlo pasigaminti ryžių šutinį, kitaip dar vadinamą – paeliją, ir keptas mocarelos salotas su pomidorais.
„Paelija – nacionalinis ispanų patiekalas. Ji lėtai kepama specialioje keptuvėje su vištienos sultiniu ir jūros gėrybėmis. Man tai vienas nuostabesnių patiekalų. Jo žavesys tame, kad viskas dera – mėsa, jūros gėrybės, daržovės. Paelijai geriausia naudoti apvalius ryžius, kad įgertų kuo daugiau skonio. Tikrą ispanišką skonį suteiks ispaniškas šafranas. Nors prieskonis brangus, bet jo daug nereikia ir kartais tikrai galima pasilepinti“, – skanios paelijos paslaptimis dalinosi T. Rimydis.
Kitas laidos „La Maistas“ šefas, grilio entuziastas, Vylius Blauzdavičius keps lašišą ypatingu –skandinavišku būdu – jam nereikia nei grotelių, nei iešmų. Tokiu būdu galima kepti ne tik lašišą, bet ir mėsą, ar visą viščiuką su kaulais. Dar vienas šio būdo privalumas – patiekalas neužima vietos virš liepsnos, taigi tuo pat metu galite gaminti kelis skirtingus patiekalus.
Kitas Vyliaus patiekalas – kebabas keptas griliuje. „Kebabas tai yra ant iešmo kepta mėsa. Yra daug kebabo variacijų. Mano bus adaptuotas lietuviams – kiauliena, jautiena ir rūkyta šoninė. Iš šios mėsos formuojame pailgą kotletuką ir mauname ant medinio iešmuko“, – kas yra kebabas aiškino grilio ekspertas.
Pasak Vyliaus, nereikia persistengti su prieskoniais: „Kuminas, čili, druska, pipiras. Nereikia gadint gero dalyko per daug visko prikraunant. Svarbiausia – labai gerai išmaigyti mėsą kad pasidarytų vientisa masė ir nenukristų nuo iešmelio. Primenu, kad iešmelius reikia sušlapinti, kad nesudegtų“, – patarimus dalino V. Baluzdavičius.
Dar daugiau gardžių receptų ir praktinių patarimų – „La Maistas“ laidoje – sekmadienį 9 val. per TV3 ir http://www.lamaistas.lt.