Grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius gamins virtų bulvių blynelius su sūriu ir kukurūzais.
„Šitie blynai labai sotus, taigi tikrai tiktų ir pietums. Jei neturite šviežių kukurūzų, juos puikiai galite pakeisti konservuotais. Aš naudoju čederio sūrį. Čederį pasirinkau dėl jo skonio ir dėl to, kad labai gerai lydosi net ne prie aukštos temperatūros“, – apie savo patiekalą kalbėjo Vylius.
Istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis gamins omleto suktinį su sūdytu upėtakiu. Jis, kaip visada, ne tik gamina, bet ir turi ką įdomaus papasakot.
„Pusryčiai yra labai svarbus dalykus, neatsiejamas nuo dienos pradžios. Pusryčiai mūsų istoriniuose šaltiniuose pradėti aprašyti 1834 m. Iki tol tai buvo labai privatus reikalas, nebūdavo apie tai kalbama. Pusryčiai tokie, kokius juos valgom dabar – sumuštiniai, kava, arbata, meduoliai, kiaušiniai – atsirado tarpukariu“, – pusryčių istoriją papasakojo Tomas.
Restorano „Kavos era“ virtuvės šefė Živilė paruoš pusryčių skrebutį su avokadu, burokėlių humusu ir be lukšto virtais kiaušiniais. Ji pasidalins patarimais ir pademonstruos, kaip išvirti tobulą kiaušinį be lukšto.
Dar daugiau patarimų ir receptų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.