Kepimo forma 22 cm skersmens. Porcijos 6. Užtruksite daugiau nei 1 val.
Biskvitui: 2 kiaušiniai; 70 g cukraus; 1 v. š. pieno; 1 v. š. aliejaus; 80 g miltų; 0,5 a. š. kepimo miltelių.
Jogurto sluoksniui: 400 ml jogurto; 250 ml grietinėlės; 6 v. š. cukraus; 0,5 citrinos sulčių; 30 g želatinos + 100 ml vandens; 1 pak. želė (naudojau agrastų skonio);
Želė sluoksniui: 2 pak. želė (naudojau citrinų skonio) + 750 ml vandens; mėgiamų uogų (naudojau braškes, avietes, šilauoges).
Biskvitų sulaistymui: 0,5 citrinos sulčių; 1 v. š. cukraus; 200 ml vandens.
Jogurtinio torto su uogomis ir želė receptas
Želė, kurią naudosime jogurtiniam sluoksniui, užpilame karštu vandeniu, išmaišome, kol nebeliks želė grūdelių ir paliekame stingti.
Gaminame biskvitą. Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame pieną, aliejų. Įsijojame miltus ir kepimo miltelius. Masę išmaišome. Kepame įkaitintoje iki 180 * C T orkaitėje apie 20 min. Atvėsiname. Biskvitą padaliname į 2 dalis.
Gaminame jogurtinį sluoksnį. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti. Jogurtą sumaišome su cukrumi, citrinos sultimis. Sudedame sustingusią ir gabalėliais supjaustytą želė. Išplakame grietinėlę iki standžių putų ir įmaišome į jogurto masę. Želatiną ištirpiname garų vonelėje. Jau pravėsusią supilame į jogurto masę. Gerai išmaišome.
Torto surinkimas. Biskvitą dedame į tortinę. Sulaistome citrinos sulčių, cukraus ir vandens mišiniu. Pilame dalį kremo. Ant viršaus dedame antrąjį biskvitą, sulaistome sirupu ir užpilame likusiu kremu.
Tortą dedame į šaldytuvą stingti. Kai šis sustings. Paruošiame želė. Ją užpilame karštu vandeniu, išmaišome, kol nebeliks grūdelių ir paliekame atvėsti, bet nesustingti.
Ant torto dėliojame uogas. Užpilame želė ir dedame į šaldytuvą stingti. Skanaus.











































































































































































































































































































